1. خانه
  2. /
  3. کتاب دولت مدرن و بحران قانون

کتاب دولت مدرن و بحران قانون

نویسنده: داود فیرحی
3.6 از 1 رأی

کتاب دولت مدرن و بحران قانون

چالش قانون و شریعت در ایران معاصر
Religion and law
انتشارات: نشر نی
٪10
340000
306000
معرفی کتاب دولت مدرن و بحران قانون
ایرانیان با انقلاب عظیم مشروطه، حرکت‌شان را به سوی توسعه و تجدد آغاز کردند و چنان شتابی در این حرکت داشتند که کمتر ملتی را می‌شد با آن‌ها قیاس کرد. انقلابی با مطالباتی مترقی و نو که مهم‌ترین‌شان قانون‌پذیری حاکمیت و ایجاد دولت مدرن در ادامه‌ی ضرورت قانون‌مداری و قانون‌مندی بود. مشروطه‌ی ایرانی با وجود دستاوردهای عظیمش اما دشمنان قسم‌خورده‌ای از متحجرین داخلی تا استعمارگران و امپریالیست‌های خارجی داشت و یکی از دلایل ناکامی‌اش همین‌ها بودند. اما مسئله‌ای ریشه‌تر نیز وجود دارد که پرداختن به آن شاید از همه‌ی مسائل مهم‌تر باشد و شاید از مشروطه تا به همین امروز اساس ناکامی جامعه‌ی ایرانی در رسیدن به حکمرانی مدرن است: ابهام در معنا و مفهوم قانون و شیوه‌های وضع و ساخت قانون. کتاب «دولت مدرن و بحران قانون» با محور قرار دادن همین وضعیت در تاریخ ایران از مشروطه تا امروز، به تجزیه و تحلیل دقیقی دست زده که چالش‌های پی‌در‌پی میان قانون و شریعت را در ایران معاصر نشان می‌دهد. داود فیرحی، پژوهشگر فقه، حقوق، علوم سیاسی و تاریخ، در این کتاب با پژوهشی ژرف به لایه‌‌های ماجرای قانون و دولت مدرن در ایران رفته و این مناقشه و بحران تمام‌نشدنی را واکاوی کرده‌است. «دولت مدرن و بحران قانون: چالش قانون و شریعت در ایران معاصر» در جهت فهم حرکت بزرگ مشروطه در بستر تمام تاریخ ایران و فرصت‌هایی که در آن لحظه‌ی تاریخی و پس‌از‌آن ازدست رفته، باید خواند و در آن مداقه‌ کرد.
درباره داود فیرحی
درباره داود فیرحی
داود فِیرَحی (1343 - 1399) پژوهشگر علوم سیاسی و اندیشه سیاسی اسلام است. وی دارای دکترای علوم سیاسی از دانشگاه تهران و تحصیلات حوزوی تا سطح عالی بوده و استاد گروه علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است. فیرحی استاد میهمان دانشگاه مفید در قم است.
همچنین وی عضو شورای مرکزی مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم می‌باشد و درسگفتارهایی در موسسه مطالعات سیاسی-اقتصادی "پرسش" برگزار کرده‌است. وی مقدمات دروس حوزوی را بین سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵ در حوزهٔ علمیه ولی‌عصر شهرستان زنجان گذراند. پس از آن مقاطع سطح و دروس خارج را از ۱۳۶۶ تا ۱۳۸۰ در حوزهٔ علمیهٔ قم ادامه داد.
از سال ۱۳۶۶ تا ۱۳۷۸ وی به تحصیل در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای علوم سیاسی در دانشگاه تهران پرداخت. گرایش دکترای وی اندیشهٔ سیاسی بود.
رساله کارشناسی ارشد وی با عنوان «اندیشه سیاسی شیعه در دوره قاجاریه» بود که در آن به اندیشه سیاسی فقیهان مشهور شیعه دوره قاجار و مکاتب مهم فقهی-سیاسی ای که در دوره قاجاریه بسط یافته و در تحولاتی چون نهضت مشروطه و انقلاب اسلامی تأثیرگذار بودند پرداخته‌است. رسالهٔ دکترای وی هم «دانش، قدرت و مشروعیت در اسلام» نام داشت که با الهام از روش‌شناسی فوکو و هرمنوتیک گادامر تنظیم شد.
نظر کاربران در مورد "کتاب دولت مدرن و بحران قانون"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

خدایت رحمت کند. نویسنده ای که می‌دانست چگونه زندگی کند.

1400/06/29 | توسطکاربر سایت
5
|