"مدیریت چشم مخاطب" اثری به قلم "محمدحسین نیرومند" است که به ما میآموزد "چگونه نشانه های تصویری را سازمان دهی کنیم". در دنیای امروز، درصد زیادی از آموزش عمومی یک جامعه در حوزه تصویری اتفاق میافتد. به دلیل حجم گسترده اطلاعاتی که از طریق رسانههای مختلف به مردم منتقل میشود، بخش قابل توجهی از وظایف رسانههای مکتوب نیز به رسانههای تصویری اختصاص دارد.
"مدیریت چشم مخاطب" نوشتهی "محمدحسین نیرومند" به بررسی نوآوری در خلق آثار هنری ماندگار از منظر فیزیولوژی ساختار چشم و روانشناسی ادراک میپردازد. نویسنده در این کتاب به بررسی پیوند ساختار و ظرفیت چشم انسان در سرعت و دقت درک و دریافت مفاهیم بصری و همچنین نحوه چیدمان علائم بصری میپردازد و سعی میکند با استفاده از اصول علمی و بیانی دلچسب، پایههای هنرهای تجسمی را قابل درک کند.
اینکه "چگونه نشانه های تصویری را سازمان دهی کنیم" و اینکه این زبان ارتباطی چطور توسط شخصی بدون یادگیری دریافت شود، امر غیرمنتظرهای نیست. علت ملموس بودن این امر ماهیت اطلاعاتی است که از طریق تصاویر به افراد منتقل میشود؛ چرا که این اطلاعات دقیقا با قابلیتهای سیستم دریافت انسانی هماهنگ است. به عبارت دیگر، پیامها در تصاویر به شیوهای رمزگذاری میشوند که سیستم فیزیولوژیکی ادراکی انسان بتواند آنها را رمزگشایی، درک و دریافت کند.
در "مدیریت چشم مخاطب" از "محمدحسین نیرومند" مسائل مختلفی بررسی میشوند که فیزیولوژی بصری، نقاط کانونی، المنتهای بصری ادراک، شکل و قالب و زمینه، اصول بصری مختلف از تشابه و مجاورت گرفته تا تراز کردن و برجستهسازی، ترکیببندی روایی، مفهوم تقارن، گسترش مناسب، شبکیه یا قاب عکس و تفسیر تصویر، از جملهی آنهاست و یاد میگیریم "چگونه نشانه های تصویری را سازمان دهی کنیم".
کتاب مدیریت چشم مخاطب