1. خانه
  2. /
  3. کتاب دانشنامه ی اسباب بازی های طهران قدیم

کتاب دانشنامه ی اسباب بازی های طهران قدیم

نویسنده: زردشت هوش ور
5 از 1 رأی

کتاب دانشنامه ی اسباب بازی های طهران قدیم

Asbab Bazi-haye Tehran Ghadim
٪15
135000
114750
معرفی کتاب دانشنامه ی اسباب بازی های طهران قدیم
"دانشنامه ی اسباب بازی های طهران قدیم" اثری است جذاب از "زردشت هوش ور" که در آن بالغ بر سیصد الی چهارصد اسباب بازی بومی طهران قدیم را به خوانندگان علاقه مند معرفی می کند. کار ارزشمندی که "زردشت هوش ور" در تدوین "دانشنامه ی اسباب بازی های طهران قدیم" به انجام رسانیده، معرفی اسباب بازی هایی است که بخش تاثیرگذاری از فرهنگ بومی و شکل گیری شخصیت کودکان آن روزها را داشته اند و حالا گرد فراموشی آن چنان بر سطوحشان نشسته که دیگر هیچکس خبر ندارد این اسباب بازی ها هم روزی وجود داشته اند.
اما "زردشت هوش ور"، غبار فراموشی را از سطح این اشیای دوست داشتنی ربوده و یک به یک آن ها را به مخاطب صاحب ذوق معرفی می نماید. نویسنده در بخش نخست "دانشنامه ی اسباب بازی های طهران قدیم"، کلیاتی را از تعریف عمل بازی و اسباب آن ارائه نموده و در کنار آن به تاریخچه ی اسباب بازی در ایران و دیگر کشورهای جهان پرداخته است. سپس بخش اصلی و مفصل تر کتاب که به شناسنامه ی اسباب بازی ها اختصاص داشته، با عکس های زیبای "علی خوش جام" و تصاویری از اسباب بازی های مورد نظر تکمیل شده است.
اطلاعاتی که در "دانشنامه ی اسباب بازی های طهران قدیم" ارائه شده شامل نام، شماره شناسه، دلیل نام گذاری، مواد سازنده و اجزا، مشخصات ظاهری و ابعاد، تاریخچه، سازنده و نحوه ی بازی با آن می باشد. همچنین طی معرفی کاربری اسباب بازی، قوانین استفاده از آن، محل و زمان بازی، تعداد بازیکنان، سن و جنسیت، خطرات احتمالی و کاربردهایی که اسباب بازی مدنظر در به کارگیری ذهن کودک داشته بیان می شود.

درباره زردشت هوش ور
درباره زردشت هوش ور
زردشت هوش‌ور جغرافیدان انسانی و پزشکی، استادیار و محقق دانشکده بهداشت دانشگاه تهران و مؤلف، سال ۱۳۱۰ در یکی از محلات قدیم تهران متولد شد. زردشت هوش‌ور در خانواده‌ای فرهنگی تربیت یافت و مدارج علمی را طی کرد. وی دانش‌آموخته دبیرستان دارالفنون است. تحصیلات دانشگاهی را از سال ۱۳۳۸ در دانشگاه تهران، در رشته جغرافیای انسانی آغاز کرد، در سال ۱۳۴۳ به استخدام دانشگاه تهران درآمد و در سال ۱۳۷۵ با رتبه استادی از همان دانشگاه بازنشسته شد.
زردشت هوش‌ور در سال ۱۳۵۱ به گروه پژوهشگران سازمان بهداشت جهانی پیوست و به عنوان جغرافی‌دان گروه انتخاب شد و در پروژه مطالعه سرطان مری در شمال ایران شرکت کرد. تحقیقات وی از آذربایجان غربی آغاز و به بجنورد ختم می‌شد. دراین سفر سه‌ماهه به همراهی یک راننده وی شب‌ها را در چادر سپری می‌کرد و از اولین شرایط زندگی که غذای مناسب باشد محروم بود. اما این سختی‌ها نتیجه خوبی داشت. او علاوه بر انجام وظیفه، به هر روستا که می‌رسید به روابط علت و معلولی بیماری‌های شایع اقلیمی توجه داشت. او در صدد اثبات فرضیه‌ای بود که «بسیاری از بیماری‌ها متأثر از اقلیم اند».
سرانجام این تحقیقات تألیف کتاب «مقدمه‌ای بر جغرافیای پزشکی ایران» می‌باشد. وقتی که کتاب به دست استاد دکتر محمد حسن گنجی رسید، به او لقب «پدر جغرافیای پزشکی ایران» داد.
قسمت هایی از کتاب دانشنامه ی اسباب بازی های طهران قدیم

در کوچه های شاه عبدالعظیم قدم می زدم و گه گاه از پیرمردی ، نشانی از استادکار این فن می گرفتم . عاقبت استاد کاری را یافتم . پیرمردی معتاد بود که کنار دیوار روی زمین داده بود . کنارش نشستم و با او مدتی گپ زدم . ظهر که شد ، او را به ناهار دعوت کردم . با هم به کبابی محل رفتیم و غذا خوردیم . بعد تقاضایم را بیان کردم . پیرمرد گفت : وسیله و ابزار می خواهم . گفتم : هرچه نیاز است ، همین الان برایتان می خرم . پس از ساخت یک ملخک ، همه ی ابزارها از آن تو ، پیرمرد دوباره گفت : مزد ساخت می خواهم . گفتم می پردازم. پیر مرد باز گفت : وضع مرا ببین ! جا و مکان خوابیدن ندارم ، برایم خانه ای اجاره کن تا برایت ملخک بسازم و طرز ساخت آن را به تو بیاموزم . دانستم توقعاش خیلی بالاست ، رهایش کردم . دو روز دیگر هم کار کردم تا عاقبت فوت و فن آن را یافتم . نزدیک غروب بود که دست ساختم را به پرواز در آوردم . چه اوجی گرفت ؛ ولی در تاریکی گم شد. صبح روز بعد ، با تجربه ای که داشتم ، یکی دیگر ساختم و نفس راحتی کشیدم . موجب تأسف است که مورخان محلی هم که تخصص و ذوق و سلیقه شان در نوشتن این گونه مطالب بود ، آن قدر دست روی دست گذاشتند و از حال و روز و هنر و صنعت و مهارت این مبتکران ننوشتند تا یک به یک خرقه تهی کردند و این برگ زرین از کارنامه فرهنگ غنی ما حذف شد .

مقالات مرتبط با کتاب دانشنامه ی اسباب بازی های طهران قدیم
راهکارهایی برای علاقه مند کردن کودکان به کتاب خواندن
راهکارهایی برای علاقه مند کردن کودکان به کتاب خواندن
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب دانشنامه ی اسباب بازی های طهران قدیم" ثبت می‌کند