1. خانه
  2. /
  3. کتاب زندگی روزمره در اسپانیای دوره تفتیش عقاید

کتاب زندگی روزمره در اسپانیای دوره تفتیش عقاید

4 از 2 رأی

کتاب زندگی روزمره در اسپانیای دوره تفتیش عقاید

Daily Life During the Spanish Inquisition
انتشارات: نگاه
٪15
325000
276250
معرفی کتاب زندگی روزمره در اسپانیای دوره تفتیش عقاید
«دیوان تفتیش عقاید اسپانیا» سه و نیم قرن تاریخ این کشور را در تاریکی و وحشتی فرو برد که مسیحی و غیرمسیحی، مسلمان و یهودی را آواره ناکجاها کرد؛ جاهایی که نمیدانستند چه سرنوشتی در انتظارشان است. قوانین دیوان تفتیش عقاید را نهاد مقدس وضع می کرد و این نکته کاملا بیانگر قدرت مهیب این دیوان است. در این کتاب از فعالیت های روزمره همه طبقات جامعه اسپانیا روایتی بی طرفانه ارائه می شود. این روایت زمینه های متفاوتی را در بر می گیرد، مثل گرایش های مذهبی، اخلاقیات، تلاش برای معاش و رویارویی های متعدد با دیوان تفتیش عقاید. در هر فصل، به یکی از این جنبه ها پرداخته شده تا نهایتا و در مجموع، تصویری منسجم از جنبه های گوناگون زندگی روزمره اسپانیایی ها و در کل اروپا در اختیار خواننده قرار گیرد. این کتاب را می توان کتابی مهیب درباره دورانی مهیب معرفی کرد.

دسته بندی های کتاب زندگی روزمره در اسپانیای دوره تفتیش عقاید
قسمت هایی از کتاب زندگی روزمره در اسپانیای دوره تفتیش عقاید

اسپانیا سرزمینی «غیرصنعتی» بود که اقتصادش بر پایۀ «کشاورزی» قرار داشت و جامعه‏‏اش از «طبقات مختلف» تشکیل می‏شد. در طول این سیصد و پنجاه سال، زندگی در چنین سرزمینی به چه چیز شباهت داشت؟ اسپانیا، درواقع، از بقیۀ اروپا جدا افتاده بود؛ از نواحی گوناگونی شکل گرفته بود که تفاوت سیاسی بسیاری با هم داشتند؛ و دولت مستقر در مادرید می‏کوشید این مناطق متفاوت را «یکپارچه» کند و زیر لوای «یک حکومت» قرار دهد. اسپانیایی‏ها ملتی بودند «شکوفا» و «رو به رشد» که سعی داشتند به هر وسیله‏ای که شده، تفاوت‏های نژادی و فرهنگی میان خویش را از بین ببرند؛ اما در همان حال، «امپراتوری»ای جهانی به وجود آوردند که «خورشید در آن غروب نمی‏کرد» ولی سرانجام، «تکه‏تکه» و متلاشی شد. در این سرزمین، «کلیسا»یی نیرومند وجود داشت که درصدد بود «وحدت مذهبی» پدید آورد و برای رسیدن به این «وحدت»، کاملا آماده بود که سایر چیزها را فدا کند. در طول این سه و نیم قرن، «دیوان تفتیش عقاید» چنگال‏های متعدد و آزمند خود را در سراسر اسپانیا گسترانید و بازجویی‏ها و اقداماتش، اندک‏اندک، ترس و وحشتی ژرف در دل جمعیت این کشور آفرید.

از دورۀ موردبحث گزارش‏های بسیاری به جا مانده که نشان می‏دهد دیوان تفتیش عقاید بارها به سهولت مرتکب ظلم و بی‏عدالتی شده است. البته، ناگفته نماند که برخی مفتشان ادارۀ مقدس را عقیده بر آن بود که کارشان درست است و دستگیری‏ها و محاکماتشان برای مومنان واقعی و اصیل سعادت و رستگاری به ارمغان خواهد آورد. هدف ایشان نجات روح مومنان بود. و جالب اینجاست که اکثر مردم ساده‏لوح آن عصر (که به آنان اعتماد و اعتقاد داشتند) نیز از ایشان پشتیبانی می‏کردند.

در این کتاب تلاش شده است از فعالیت‏های روزمرۀ همۀ طبقات جامعۀ اسپانیا (و همچنین گروه‏های اقلیت) روایتی بی‏طرفانه به دست شود. این روایت زمینه‏های متفاوتی را در بر می‏گیرد، ازقبیل گرایش‏های مذهبی، اخلاقیات، تلاش معاش و رویارویی‏های متعدد با دیوان تفتیش عقاید. در هر فصل، به یکی از این زمینه‏ها پرداخته‏ایم تا نهایتا و در مجموع، تصویری منسجم از جنبه‏های گوناگون زندگی روزمرۀ اسپانیایی‏ها در اختیار خواننده قرار گیرد. در راستای این هدف نیز منابع گوناگونی بررسی شده‏اند که بعضی از آنها از همان دوره به جا مانده‏اند و امروز به دست ما رسیده‏اند و برخی دیگر منابع اطلاعات کلی به‏ شمار می‏آیند. اسامی اشخاص نیز با همان املا و تلفظ اسپانیایی در کتاب ذکر شده‏اند.

نظر کاربران در مورد "کتاب زندگی روزمره در اسپانیای دوره تفتیش عقاید"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب جامعی می‌باشد و یک دوره‌ی 500 ساله از تاریخ اسپانیا و حتی اروپا رو جل.ی چشم خواننده می‌اورد ولی مثل همه‌ی این مدل کتاب‌ها دارای یک سری نقائص است مثلا در مورد برهه ای اینقدر وارد جزئیات می‌شه که کسل کننده می‌شه ولی در مورد برهه‌ی تاریخی دیگر صرفا به بیان اطلاعات کلی بسنده می‌کند فصول به موضوعات مختلفی تقسیم شده اند که این امکان رو به خواننده می‌ده بنا به علاقه فصول رو انتخاب کند. شباهت مراسمی همانند هفته‌ی مقدس با بعضی مراسم در کشور خودمان هم بسیار بیشتر از انتظار است

1403/01/15 | توسطMahbod Sadeghi
1
|

بعضیا هم میگن اینجا قرون وسطاییه چون دوست دارن بدون کاندوم کار بکنند

1402/04/16 | توسطکاربر سایت
2
|
پاسخ ها

اینم از هموناس که اصلا کتابخون نیس، شما تفکر و ادبیات حرف زدنو ببین، فقط اینجا میپلکن سیاهی لشکرهای تفکر قرون وسطایی

1402/05/04|توسطکاربر سایت
12

وقتی کتاب رو میخونین انگار عینا شرایط حال حاضر ماست، خصوصا بخش‌های مربوط به دسته جات مذهبی و فقر مردم

1401/08/17 | توسطکاربر سایت
26
|
پاسخ ها

این هم خصلت خواننده‌ی نابالغ است که هرچه می‌خواند از سر خامی به ایران نسبت می‌دهد وگرنه هرکه در اروپا زندگی کرده باشد به خصوص بعداز جنگ جهانی دوم متوجه قوانین قرون وسطایی در جامعه الان اروپا هم می‌شود مثل سلب مسئولیت کردن و گرفتن حضانت بچه ای از خانواده اش توسط دولت به خاطر قبول نکردن قوانین همجنس گرایی

1402/03/22|توسطکاربر سایت
10

این همه خاصیت فردی است که اصلا کتابخوان نیست و فقط در این سایت نظراتی را که خلاف تفکر خود و دوستانش است نقد میکند، احتمالا برای اینکار حقوق میگیرد یا نونش از این چیزهاس، یه نگاه به دور و برت بکن ببین قوانین کجا قرون وسطاییه، البته صد رحمت به قوانین قرون وسطی

1402/03/31|توسطکاربر سایت
20

دقیقا، اون قسمتی که توضیح داده بود که جوون‌ها وقتی دختری نگاهشون میکرد با شور بیشتری به اجرای مراسم مذهبی میپرداختن رو وقتی میخوندم عینا یاد شرایط حال حاضر خودمون و مراسمای مذهبی الان ایران میفتادم 😄، یعنی ما هم باید 4 قرن صبر کنیم تا شرایط درست بشه؟

1402/04/12|توسطکاربر سایت
17