1. خانه
  2. /
  3. کتاب هنر تئاتر

کتاب هنر تئاتر

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.2 از 1 رأی

کتاب هنر تئاتر

Art of Theater
انتشارات: بهزاد
٪15
60000
51000
3.6 از 1 رأی

کتاب هنر تئاتر

Art of Theater
انتشارات: ارس
٪15
145000
123250
معرفی کتاب هنر تئاتر
هنر تئاتر به عنوان یک هنر چند رشته‌ای شناخته می‌شود که از ترکیب چند هنر مختلف شکل می‌گیرد، این هنرها شامل ادبیات، نقاشی، موسیقی، هنر پلاستیک، معماری، و دو هنر دیگر که اساسا به اکتوران این امکان را می‌دهند تا عرصه تئاتر را به کمال برسانند: فن روشنایی و فن ماشین‌سازی. نقش اصلی اکتور در تئاتر از ترکیب سه عنصر مهم به نام‌های سخن، حالت، و جنبش تشکیل شده است. در اینجا، ما قصد داریم سه عامل اساسی تئاتر را تشریح کنیم: سخن و حالت را در یک بخش و جنبش را در بخش دیگر بررسی می‌کنیم. همچنین، مفهوم میزانسن به میزانی که نیاز به توجه دارد، مورد بررسی قرار می‌دهیم.

زنده‌یاد عبدالحسین نوشین در اواخر سال 1285 شمسی متولد شد. وقتی او شش ماهه بود، پدرش که ملقب به "سلطان الذاکرین" بود، به علت بیماری درگذشت و یک ماه بعد از مرگ پدر، او هم به علت وبا از مادرش جدا شد. عبدالحسین دوران کودکی‌اش را در خانه دایی خود سپری کرد و پس از اتمام تحصیلات ابتدایی در سال 1298 به همراه دایی‌اش به مشهد رفت و در سن نوجوانی به عنوان داوطلب به گروه مبارزانی که با کلنل محمد تقی خان پسیان همراه بودند، پیوست. سال 1301 او به تهران مهاجرت کرد و وارد دبیرستان نظام شد، اما به دلیل برخی مشکلات از آن مکان استعفا داد و سپس دوران دبیرستان را در "دارالمعلمین" که تمام دبیران آن فرانسوی بودند، گذراند. در سال 1307 دیپلم متوسطه را کسب کرد. عبدالحسین علاوه بر تنگناهای زندگی، همواره شاداب، شیرین‌لب، و دوست‌داشتنی بود و توانست با شوخی‌ها، بازی‌ها، و نمایش‌های خود، تمامی همسالان خود را سرگرم کند.
درباره عبدالحسین نوشین
درباره عبدالحسین نوشین
عبدالحسین نوشین نمایشنامه نویس،مترجم، کارگردان تئاتر و شاهنامه پژوه ایرانی است. او از مصححین شاهنامه مشهور به تصحیح مسکو بود.او در مشهد به دنیا آمد. پدرش محمدباقر نوشین معروف به سلطان الواعظین روحانی بود. پس از دوران ابتدایی، در مدارس فرانسوی ادامه تحصیل داد و به هنگام دریافت دیپلم، نامش در فهرست یک صدنفره محصلان اعزامی به خارج ثبت شد. در فرانسه به تولوز رفت و در مدرسه تئاتر نام نوشت و از همین رو هزینه تحصیلی اش قطع شد و به ایران بازگشت.او چند سال بعد، با عرضه یکی دو نمایش و انتشار یک فرهنگ فارسی به فرانسه، مبلغی فراهم کرد و دوباره به اروپا بازگشت. پس از بازگشت از این سفر بود که کار جدی نمایشی خود را آغاز کرد. برگزاری هزاره فردوسی با حضور ایران شناسان غربی، فرصت خوبی برای نوشین فراهم آورد و توانست سه نمایش نامه را با الهام از شاهنامه، در برابر آنان روی صحنه ببرد. در همین سال با همکاری همسرش «لورتا»، تئاتر فردوسی را بنیاد نهاد.نام نوشین به عنوان بزرگ ترین کارگردان و هنرپیشه بی رقیب کشور ما طنینی عظیم یافت. در این تئاترها، نوشین مستنطق، پرنده آبی (از موریس مترلینک)، مونسرا، توپاز، بادبزن خانم وینده میر، نوکرخان لنکران و غیره را به صحنه آورد. ولی نمایش نامه انقلابی خروس سحر را که خود او نوشته و در مجله مردم به ثبت رسانده بود، هرگز به صحنه نیآورد. این نمایش نامه، ملهم از نمایش نامه های اجتماعی ماکسیم گورکی است. در مسکو به تصحیح شاهنامه در هشت جلد و فراهم آوردن واژه نامه دقیقی برای آن و ترجمه بسیاری از قصه ها و نمایش نامه های برجسته جهانی مشغول شد و از دانشکده ادبیات دانشگاه مسکو درجه دکتری دریافت کرد. نوشین در ابتدای سال ۱۳۵۰ هجری شمسی درگذشت.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب هنر تئاتر" ثبت می‌کند