از مجموعه کتابهای "نگاهی از درون به جنبش چپ ایران"، "حمید شوکت" این بار به "گفتگو با محسن رضوانی" نشسته و نتیجه را در اختیار خوانندگان علاقمند به تاریخ و جامعهشناسی سیاسی ایران قرار داده است. "محسن رضوانی" متولد سال 1316 در شهر کرمانشاه، زمانی که بیست و یک سال داشت، جهت تحصیل عازم انگلستان شد و در آنجا، در اعتراضات دانشجویی علیه حکومت شاه شرکت کرد و دو سال بعد، به عضویت هیئت دبیران کنفدراسیون دانشجویان ایرانی درآمد. "محسن رضوانی" از اعضای موسس حزب انقلابی توده ایران و دبیر اول حزب رنجبران ایران بود که در پی پیروزی انقلاب اسلامی در تهران ایجاد شد. و "حمید شوکت" در گفتگو با او که یکی از اعضای برجسته در انشعاب حزب توده ایران بود، "نگاهی از درون به جنبش چپ ایران" فراهم نموده است.
"محسن رضوانی" پس از سوء قصد نافرجام علیه شاه که منجر به بازداشت گروه نیکخواه شد، به جهت ارتباط نزدیکش با نیکخواه در الجزایر مخفی شد و در آنجا با فریدون کشاورز، یکی از اعضای سابق کمیته مرکزی حزب توده، ملاقات کرد. وی در جریان اولین کنگره سازمان انقلابی که در آذرماه سابل 43 در آلبانی برگزار شد، به رهبری سازمان انقلابی پیوست و سپس برای آموزش تئوری و نظامی به جمهوریهای تودهای چین و کوبا رفت. "محسن رضوانی" در طول زندگی پرتلاطم خود با افراد مختلفی دیدار کرد که از رئیس جمهور الجزایر گرفته تا وزیر امور خارجه چین را شامل میشوند.
"محسن رضوانی" پس از سرنگونی نظام پادشاهی در ایران، به کشور بازگشت و در شکلگیری حزب رنجبران که از جانب چندین سازمان و گروه مارکسیستی حمایت میشد، نقش داشت. "گفتگو با محسن رضوانی" توسط "حمید شوکت"، با ارائهی "نگاهی از درون به جنبش چپ ایران"، جزییات عملکرد وی را به تصویر میکشد.
کتاب نگاهی از درون به جنبش چپ ایران