1. خانه
  2. /
  3. کتاب مسئله چین

کتاب مسئله چین

5 از 1 رأی

کتاب مسئله چین

The problem of China
انتشارات: علم
٪15
115000
97750
معرفی کتاب مسئله چین
برتراند راسل، فیلسوف شهیر بریتانیایی قرن بیستم است که علاوه‌بر نظریات فلسفی عمیق، یک ریاضی‌دان و یک فعال سیاسی-اجتماعی نیز بود. وی در سال‌های 1920 تا 1921 به چین سفر کرد و در این حین، کتاب «مسئلۀ چین» را نوشت که یک سال بعد، یعنی در 1922 به چاپ رسید. راسل به چین به‌عنوان یک نیروی بالقوه برای صلح و پیشرفت در جهان و به‌عنوان منبعی غنی از ارزش‌ها و خرد علاقه‌مند بود که می‌تواند جایگزین ارزش‌های موجود در تمدن غرب شود. او همچنین در سفر به چین به‌دنبال کشف علل و پیامدهای آشفتگی سیاسی و اجتماعی مانند ظهور ناسیونالیسم و کمونیسم بود که چین در آن زمان با آن‌ها کلنجار می‌رفت.
این کتاب شامل پانزده فصل است که هر فصل به جنبه‌های متفاوتی از تاریخ، فرهنگ، سیاست و چشم‌اندازهای آیندۀ چین می‌پردازد. راسل کتاب «مسئلۀ چین» را با طرح سوالاتی که ممکن است یک بازدیدکنندۀ اروپایی در مورد چین داشته باشد، شروع می‌کند، مانند اینکه چرا چین در قرن نوزدهم آنقدر ضعیف و عقب مانده بود؟ یا اینکه چگونه چین تحت‌تأثیر قدرت‌های غربی و ژاپن قرار گرفت؟ یا چین می‌تواند چه چیزی به جهان از فلسفه، هنر و اخلاق ارائه دهد؟ پس از این، راسل مروری کوتاه بر تاریخ باستانی و مدرن چین ارائه می‌دهد و دستاوردها و شکست‌های سلسله‌ها و رژیم‌های متعدد حاکم بر چین را برجسته و بررسی می‌کند. یکی دیگر از بحث‌های طرح شدۀ راسل در این کتاب مقاسیۀ چین با ژاپن است. راسل در این مقایسه ژاپن را نمونۀ موفق‌تری از مدرنیزاسیون و انطباق با نفوذ غرب دانسته است. وی همچنین به تحلیل وضعیت و روندهای کنونی در خاور دور به‌ویژه روابط چین، ژاپن، روسیه و ایالات متحده می‌پردازد. در پایان کتاب نیز راسل به بیان پیش‌بینی‌ها و پیشنهاداتی برای توسعه و نقش بیشتر آیندۀ چین در جهان ارائه می‌کند.
به طور کلی کتاب «مسئلۀ چین» را می‌توان یکی از آثار فلسفی-سیاسی راسل دانست که در آن وجوه اخلاقی و عملی راسل مانند بشردوستی و صلح‌طلبی را می‌توان مشاهده کرد. باید افزود که از آن جایی که کتاب تا حدودی مانند سفرنامه است، خواندن آن به هیچ‌وجه خسته‌کننده نیست و از طرف دیگر، دید عمیقی برای تحلیلی مسائل سیاسی و فرهنگی به خواننده اعطا می‌کند.
درباره برتراند راسل
درباره برتراند راسل
برتراند راسل، زاده ی ۱۸ می ۱۸۷۲ و درگذشته ی ۲ فوریه ی ۱۹۷۰، فیلسوف، منطق دان، ریاضی دان، مورخ، جامعه شناس، برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات و فعال صلح طلب انگلیسی بود که در قرن بیستم زندگی می کرد. راسل در آغاز جوانی به مطالعه ی آثاری از «پرسی بیش شلی» روی آورد که این امر مسیر زندگی او را تغییر داد. او سپس به کالج ترینیتی در کمبریج رفت و در ریاضیات و فلسفه تحصیل کرد. او در سال ۱۹۰۱ «پارادوکس راسل» را کشف کرد و هفت سال بعد به عضویت انجمن سلطنتی علوم بریتانیا درآمد. راسل در طول جنگ جهانی اول به دلیل مبارزات ضد جنگ از دانشگاه اخراج و زندانی شد. او یکی از فیلسوفان پیشتاز قرن بیستم محسوب می شود و «جنبش مخالفت با آرمان گرایی» را در اوایل قرن بیستم رهبری می کرد. از راسل، به همراه گوتلوب فرگه و لودویگ ویتگنشتاین، به عنوان بنیان گذاران فلسفه ی تحلیلی یاد می شود. او در سال ۱۹۵۰، به پاس «آثار متعدد در حمایت از نوع دوستی و آزادی اندیشه»، برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات شد.
مقالات مرتبط با کتاب مسئله چین
«برتراند راسل»: فیلسوف امیدوار
«برتراند راسل»: فیلسوف امیدوار
ادامه مقاله
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مسئله چین" ثبت می‌کند