1. خانه
  2. /
  3. کتاب گرد شهر با چراغ

کتاب گرد شهر با چراغ

3 از 1 رأی

کتاب گرد شهر با چراغ

در مبانی انسان شناسی
Gerd-e Shahr ba Cheragh
انتشارات: عطار
٪15
120000
102000
معرفی کتاب گرد شهر با چراغ
«گرد شهر با چراغ» کتابی نوشته محمود روح الامینی، نویسنده ایرانی است. این اثر در دسته ادبیات علوم اجتماعی با موضوع انسان‌شناسی قرار می‌گیرد. این کتاب در ده فصل و یک پیوست نوشته شده است. «انسان و زندگی انسان» عنوان فصل اول این کتاب است و در دو بخش به منشا انسان و زندگی اجتماعی او می‌پردازد. در بخش زندگی اجتماعی انسان ارتباط میان جامعه انسانی با دامپروری و کشاورزی و همچنین شهرنشینی بررسی می‌شود.
فصل دوم «گرد شهر با چراغ» به مساله «فرهنگ» می‌پردازد. نویسنده در این فصل ابتدا به تعریف مفهوم فرهنگ پرداخته و در ادامه ویژگی‌ها و دلایل گسترش فرهنگ را بررسی می‌کند. در این فصل همچنین به ارتباط میان فرهنگ و قوم‌مداری پرداخته می‌شود. فصل سوم این کتاب به موضوع «مردم‌شناسی» اختصاص دارد. در این فصل تاریخچه ای از مردم‌شناسی، باستان‌شناسی، جغرافیای انسانی، تاریخ و زبان‌شناسی ارائه می‌شود. فصل چهارم به «نظریه‌ها و دبستان‌ها در مردم‌شناسی» اختصاص دارد و چهار نظریه در این فصل برای آشنایی با مبحث دبستان مطرح می‌شوند. در فصل پنجم نویسنده به تاریخچه‌ای از ظهور انسان اولیه و پیشرفت آن تا انسان اندیشمند می‌پردازد. فصل ششم مساله مردم شناسی خانواده و خویشاوندی را مطرح می کند و مسائلی مانند درون همسری، برون همسری، تک همسری و چندهمسری را مورد بررسی قرار می دهد. نویسنده در فصل هفتم به مردم‌شناسی اعتقادات دینی اختصاص دارد. این فصل با مساله اعتقادات جوامع ابتدایی آغاز شده و با مطرح کردن توتم، تابو و جادو و دین به موضوع اشتراکات ادیان مختلف می‌پردازد. فصل‌های هشتم و نهم به مردم‌شناسی اقتصادی و مردم‌شناسی حقوقی اختصاص دارند. داد و ستد و قوانین و مقررات موضوع اصلی این دو فصل هستند. نویسنده فصل دهم را هم با عنوان «فولکلور» معرفی کرده و به رابطه آن با مردم‌شناسی پرداخته است.
درباره محمود روح ‏الامینی
درباره محمود روح ‏الامینی
محمود روح الامینی (۵ مهر ۱۳۰۷ در کوهبنان - ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ در تهران) مردم‌شناس برجسته ایرانی بود. محمود روح‌الامینی تا کلاس سوم دوره متوسطه را در مدرسه ایرانشهر کرمان به تحصیل پرداخت و پس از آن به تنها دبیرستان کرمان رفت و تا کلاس پنجم متوسطه را در این دبیرستان به تحصیل پرداخت. آنگاه برای ادامه تحصیل در کلاس ششم در سال ۱۳۲۸ به دبیرستان دارالفنون تهران مهاجرت کرد. در آن دوره کلاس‌های ششم دبیرستان تنها در آن دبیرستان برگزار می‌شد. پس از پایان دوره دبیرستان، وی تحصیلات خود را در سال ۱۳۳۱ در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران آغاز کرد و در سال ۱۳۳۴ موفق به اخذ لیسانس زبان و ادبیات فارسی گردید. وی در دوران تحصیل خود در این مقطع توانست از محضر اساتید بزرگی چون دکتر محمد محمدی، استاد پورداوود، دکتر صادق کیا، دکتر حسین خطیبی، بدیع‌الزمان فروزانفر، دکتر محمد معین، پرویز ناتل خانلری، احسان یارشاطر و عبدالعظیم قریب استفاده نماید. دکتر روح‌الامینی پس از اخذ لیسانس ادبیات فارسی به عنوان معلم رهسپار شهر آمل شد و ۳ سال در آن شهر به تدریس پرداخت. پس از حضور ۳ ساله در آمل، سال ۱۳۳۷ به تهران بازگشت و این بار در دارالفنون مشغول تدریس شد. ۲ سال از تدریس او در دارالفنون نگذشته بود که موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی تاسیس شد و دکتر روح‌الامینی به این موسسه پیوست و ضمن شاگردی غلامحسین صدیقی (بنیانگذار علم جامعه‌شناسی در ایران) در سال ۱۳۳۹ فوق لیسانس علوم اجتماعی خود را از مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی گرفت و در همان سال برای ادامۀ تحصیل به فرانسه رفت. تحصیلات وی در دوره دکتری، ۴ سال طول کشید و ژرژ گورویچ، روژه باستید، آندره لورواگوران در موزه مردم‌شناسی و کلود لوی استروس در کُلِژ دوفرانس، از استادان برجسته‌ای بودند که روح‌الامینی در کلاس آنها آموخت. محمود روح‌الامینی سال ۱۳۴۷ با ارائه رساله دکتری خود تحت عنوان «تمدن سنتی گوسفند در میان عشایر فارس» تحت نظر آندره لوروا گوران موفق به اخذ مدرک دکتری مردم‌شناسی از دانشگاه سوربن فرانسه شد.

دسته بندی های کتاب گرد شهر با چراغ
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب گرد شهر با چراغ" ثبت می‌کند