1. خانه
  2. /
  3. کتاب ملت ها و ناسیونالیسم پس از ۱۷۸۰

کتاب ملت ها و ناسیونالیسم پس از ۱۷۸۰

5 از 2 رأی

کتاب ملت ها و ناسیونالیسم پس از ۱۷۸۰

برنامه، افسانه، واقعیت
Nations and nationalism since 1780 : programme, myth, reality
انتشارات: نشر چشمه
٪15
230000
195500
معرفی کتاب ملت ها و ناسیونالیسم پس از ۱۷۸۰
اریک هابسبام را می‌توان یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مورخان تمام تاریخ دانست. این اندیشمند و روشنفکر انگلیسی که به مانند هر روشنفکر راستین دیگری در تاریخ دویست سال گذشته‌ی جهان، چپ‌گرا بود – به تعریف بهتر هابسبام یک کمونیست وفادار بود – اهمیتش در مطالعات تاریخی و اجتماعی چند قرن اخیر نه فقط به خاطر چهار کتابی‌ست که از انقلاب کبیر فرانسه شروع شده و به فروپاشی شوروی ختم می‌شوند، بلکه به‌واسطه‌ی گستره‌ی عظیم فکری‌ست که در قالب نوشتن تاریخ به‌وجود آورد و برای ما به ارمغان گذاشت. کتاب «ملت‌ها و ناسیونالیسم پس از 1780: برنامه، افسانه، واقعیت» از همان جمله آثاری‌ست که می‌تواند همه‌ی انگاره‌های پیشینی پیرامون شکل‌گیری دولت – ملت‌ها، ملی‌گرایی‌ها، جنبش‌های فاشیستی و ... را در اذهان خوانندگانش تغییر دهد. این کتاب به ریشه‌های مفهوم ملت پرداخته و از ابتدایی‌ترین جوامع را در فرم‌های قومی و قبیله‌ای تا جوامع بزرگ پس از عصر انقلاب‌ها را با نظرگاهی جامع و کامل به نهادهای سیاسی و حکمرانی‌های مختلفشان بررسی می‌کند. ملت‌ها و ناسیونالیسم کندوکاو راستین یک مورخ و متفکر مارکسیست است که دوست داشت مردم جهان به درستی بدانند که آینده از آن آزادی و برابری‌ست، از آن سوسیالیسم است.
درباره اریک هابسبام
درباره اریک هابسبام
وی در یک فامیل یهودی و در شهر اسکندریه مصر به دنیا آمد. در کودکی، خانواده اش از اسکندریه به وین و سپس برلین مهاجرت کردند. هابسبام بعدها در بریتانیا (لندن) سکنی گزید. همان جا زیست و همان جا درگذشت. اریک هابسبام از برجسته ترین مورخان عصر ما و از پیشکسوتان تاریخ اجتماعی بشمار می رود.اریک هابسبام بر سنّت روشنگری تکیه داشت، عدالت خواه بود و در توصیف نبردهای طبقاتی، به محرومان نگاه جانبدارانه داشت. زندگی و آثار وی متأثر از دلبستگی و تعهد به سوسیالیسم بود. زندگیش را به اعتلای جنبش نظری و عملی تهیدستان علیه سرمایه جهانی و سیاست ها و تئوری های توجیه گر آن اختصاص داد.
نظر کاربران در مورد "کتاب ملت ها و ناسیونالیسم پس از ۱۷۸۰"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

هنوز جای سوسیالیست‌های قبلی خوب نشده، شوروی، رومانی، آلبانی، آلمان شرقی، کامبوج و . . . .

1403/04/04 | توسطکاربر سایت
0
|

یا خدا ، با این کارنامه وحشتناک سوسیالیسم نوشته آینده از آن سوسیالیسم است ! برید تحقیق کنین ببینین الان کلا چندتا کشور با تفکر سوسیالیستی داریم! و همچنین راجع به حکومت‌های سوسیالیستی گذشته که خداروشکر از بین رفتن هم تحقیق کنین ببینین چی به روز مردم خودشون و مردم دنیا آوردن

1402/12/15 | توسطکاربر سایت
1
|
پاسخ ها

شما که اهل 《تحقیق 》هستید برای نمونه فقط یک قلم امریکای لیبرال رو پیش چشم بیارید و کارنامه‌ی سراسر جنگ افروزی ،غارت کشورهای فرودست، ایجاد کودتا‌های مختلف علیه حاکمیت‌های ملی،نقش پررنگش در تخریب دمکراسی واقعی و تشدید فقر و تعمیق شکاف‌های طبقاتی با ابزارهایی مثل صندوق بین المللی پول یا بانک تجارت جهانی وووو رو بخاطر بیارید. آیا به این چیزها هم حساسیت دارید یا مشکل شما فقط واژه‌ی 《سوسیالیسم》است. همچنین شما که در این زمینه تحقیق کرده اید چیزی در باره‌ی نقش تعیین کننده‌ی سوسیالیسم در پیروزمندی جنبش‌های ضد استعماریِ قرن گذشته می‌دانید؟ یا چیزی در باره‌ی تاثیر قدرتمند شوروی در دفع بلای فاشیسم هیتلری می‌دانید؟

1403/10/03|توسطکاوه پورنظمی
0

این کتاب خیلی خوبه. واقعا هابسبام تاریخ‌دان و تاریخ نویس ارزنده‌ای بود

1401/10/28 | توسطمیلاد - کاربر سایت
1
|