1. خانه
  2. /
  3. کتاب ایران و امریکا

کتاب ایران و امریکا

3 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
1 از 1 رأی

کتاب ایران و امریکا

(تاریخ یک رابطه از 1720 تا 2020)
America and Iran
٪15
360000
306000
1 از 1 رأی

کتاب ایران و آمریکا

از 1720 میلادی تا امروز
America and Iran
انتشارات: نشر ثالث
٪15
380000
323000
پیشنهاد ویژه
1 از 1 رأی

کتاب تاریخ روابط ایران و امریکا

America and Iran
مترجم:
٪20
300000
240000
معرفی کتاب ایران و امریکا
این واقعیت را نمی‌توان نادیده گرفت که نه همه‌ی دشمنی‌ها ابدی‌اند و نه همه‌ی دوستی‌ها. تک‌تک آدم‌ها این‌گونه‌اند و کشورها هم قاعدتا باید به همین سیاق باشند، به خاصه که مناسبات میان کشورها را بیشتر از آن‌که مردمان‌شان معلوم کنند، حکمرانان معلوم می‌کنند. ایران و روسیه با جنگ‌های ده‌ها ساله طی سه سده‌ی گذشته و اینکه روس‌ها بارها دست به کشتار و خون‌ریزی و تجاوز به خاک و مال و مردم ایران زده‌اند، امروز قاعدتا باید بزرگ‌ترین دشمن ایران باشند، درحالی‌که به انتخاب حاکمان، امروز دوست و برادر خوانده می‌شوند. به همین سیاق در نقطه‌ی مقابل، ایران و آمریکا هستند که سبقه‌ی دوستی‌شان از 1720 میلادی شروع شده و موسسان کشور آمریکا خودشان را مأنوس با تاریخ ایران می‌دانسته‌اند و هیچ‌گاه هم رو در رو با ما نجنگیده‌اند و لااقل تا کودتای 28 مرداد 1332 فکر نمی‌کردیم دشمنی‌ای میان دو کشور وجود دارد. با این‌همه، ماجراهای مرداد 32 و آبان 58 نمی‌توانند پاک‌کننده‌ی تاریخ روابط حسنه‌ی بین دو سرزمین باشند. کتاب «ایران و آمریکا: از 1720 میلادی تا امروز» نوشته‌ی جان قزوینیان بر همین نکته استوار است و ماجراها، دوستی‌ها و دشمنی‌های بین این دو کشور را طی سه قرن بررسی کرده است. ایران و آمریکا به عمق روابط این دو کشور در سایه‌ی حکمرانان و مردمان‌شان در بستر تاریخ واقعی واقعا اتفاق افتاده نظر می‌کند و این مسئله را در نظر می‌گیرد و بر آن صحه می‌گذارد که تاریخ سرزمین‌ها را باید ورای روایت‌های یک‌سویه دید و تحلیل و تفسیر کرد.
درباره جان قزوینیان
درباره جان قزوینیان
جان قزوینیان (John Ghazvinian) روزنامه‌نگار و مورخ ایرانی و آمریکایی است. وی مدیر موقت مرکز خاور میانه در دانشگاه پنسیلوانیا در فیلادلفیا است. قزوینیان که در ایران زاده شد در لندن و لس آنجلس بزرگ شد. او هم اکنون در فیلادلفیا زندگی می‌کند. وی به دلیل نوشتن مقاله در مورد سیاست‌های نفتی آفریقا، نویسنده کتاب Untapped: Scramble for Oil Africa (هارکورت، ۲۰۰۷)، و یک نمایشگاه صنعت نفت در آفریقا شناخته می‌شود.
قزوینیان همچنین برای فصلنامه نیشن، نیوزویک، جی کیو و ویرجینیا می‌نویسد. او نویسنده Iran and America: A History و همچنین هماهنگ‌کننده مقاله American and Muslim Worlds before 1900 است.
قسمت هایی از کتاب ایران و امریکا

پیشینه ی روابط موثر ایران و ایالات متحد آمریکا آن قدرها هم طولانی نیست و به همین ۱۰۰ تا ۱۲۰ سال اخیر برمی گردد که به طرز کاملا معنادار و غیرتصادفی مقارن با خروج آمریکا از لاک انزوای قاره ای خود و ورود به عرصه ی جهانی از جنگ جهانی اول ۱۹۱۴-۱۹۱۸ میلادی است. باز هم به همین روال غیرتصادفی تمام این دوره کمابیش یک سده ای را می توان به دو دوران کاملا مجزا از هم تقسیم کرد: پیش و پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲. مانند رفتار بورژوازی نوپای اروپا در قرن های شانزدهم تا هجدهم میلادی که به سرف های در حال تبدیل شدن به کارگر در مبارزه با فئودالیسم سخت جان اروپا در این دوره یاری می کرد تا بعدا خود به بهره کشی انحصاری از آن ها در شهرها بپردازد، ایالات متحده نیز تا پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ سیما و رفتار یک ابرقدرت آزادی خواه و ضد استعماری به ویژه در قبال قدرت های اروپایی از جمله بریتانیا و فرانسه را به نمایش می گذاشت. مطابق یا به مثابه ی واکنش به همین سیما و رفتار، تلقی ملی و دولتی از آمریکا در کشورهایی مانند ایران، که از دخالت ها و دسیسه های قدرت های اروپایی مانند روسیه و بریتانیا به جان آمده و در عین حال نوری هم از جبین نیروی سومی مانند فرانسه ساطع نمی دیدند، مثبت بود...

تاریخ روابط ایران آمریکا از سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) و حتی از سال ۱۳۳۲ (۱۹۵۳) آغاز نمی شود. این روابط زمانی آغاز شد که آمریکا خود مجموعه ای از مستعمرات بریتانیایی بود و ایران برای جهان خارج با نام امپراتوری پرشیا شناخته می شد. به علاوه این روابط با رویدادهایی به مراتب جذاب تر از دشمنی ها و اتهامات متقابلی همچون «گناه نخستین» شکل گرفت. هرگاه نگاه بلند مدتی به تاریخ بیافکنیم موارد غافلگیرکننده ای کشف می شود. برای قرن های متمادی، پیش از آنکه دولت های دو کشور در سطوح عالیه روابطی با هم داشته باشند، مردمان دو کشور ایران و آمریکا به دیده تحسین، صمیمیت، مودت و شیفتگی به هم می نگریستند. سالهای دهه ۱۷۲۰ روزنامه های آمریکایی استعماری با شوقی وصف ناپذیر و به طور مفصل درباره مسائل سیاسی امپراتوری ایران می نوشتند.

نظر کاربران در مورد "کتاب ایران و امریکا"
9 نظر تا این لحظه ثبت شده است

من قصد خرید دارم.بهترین ترجمه مال کدان نشر و مترجم است؟

1402/06/19 | توسطرضا فتحی
1
|

جان قزوینیان ؟! اسم خارجکی فامیل ایرانی ؟!

1402/01/01 | توسطکاربر سایت
3
|
پاسخ ها

دورگه هست

1402/05/25|توسطکاربر سایت
0

مردم هرگز اشتباه نمیکنن، مردم ما به طور تاریخی از عرب ها، انگلیسی‌ها و روس‌ها بدشون میاد و با آمریکا و اسرائیل دشمنی ندارن و اصرار به این دشمنی فایده نداره

1401/05/20 | توسطکامران سیاحی
10
|
پاسخ ها

حرف دلت را از زبان مردم نزن .تو وکیل وصی مردم نیستی

1401/09/24|توسطروزبهان - کاربر سایت
46

رفیق کامران ! معلوم هست فازت چیه ؟! یک بار از زمامداران کمونیست دفاع میکنی بک بار از آمریکا و اسرائیل ؟! این دوتا با هم سنخیت ندارند ولی انگار حالیت نیست !

1402/01/04|توسطرهنما - کاربر سایت
21

بخشی از مردم ایران، حتی قبل اسلام، عرب بودند. خوزستان، بحرین، حتی بصره. پس بد اومدن از نژاد اصلا معنا ندارن. ایرانی‌ها نه نژادپرست بودند و نه هستند. و دشمنی با آمریکا و انگلیس و سایر استعمارگران ربطی به کشور یا نژاد اونها نداره‌. بحث سلطه‌گری اونهاست. کتاب جناب قزوینیان هم، کلا برای سرپوش گذاشتن بر این واقعیت نوشته شده.

1402/02/12|توسطنسیمه رضائی
25

رفیق کامران سیاحی ! هیچ وقت اظهار نظر معقول نمیکنی ؟! اگر ساکت باشی بهتره بععع

1402/07/15|توسطمجتهدی - کاربر سایت
7

بابا اینقدر به این نگین رفیق ! این کجاش رفیقه!؟ این ُهرهُری مسلکه.

1402/10/03|توسطکاربر سایت
10

دمت گرم گل گفتی اقای سیاحی! واقعن انسان روشنفکر با دید بازی هستی! به انتقادات مزدوران ابله بی سواد جیره خوار رژیم هم توجهی نکن. روسها، عربها و انگلیسی‌ها دشمنان تاریخی از ازل تا ابد ملت ایرانند. تنها کشوری که نام خلیج همیشه پارس را درست خطاب می‌کند همون اسرائیل است. اینها کاری کرده اند که آمریکایی‌ها هم که تا چند سال پیش نام درست را بکار می‌برند چند سالی است که نام جعلی و دروغین برای خلیج پارس بکار می‌برند. این نتیجه اینست که فقط ما خوبیم و دنیا بد هستند.

1403/01/01|توسططاهر قرشیخ
0

قرشیخ چرا توهین میکنی به دیگران!؟ تو مثلاً روشنفکر هستی؟ دشمنی با اعراب و انگلیس و روسیه خوبه! ؟ اینا که روی هم به اندازه نصف دنیا وسعت و جمعیت دارن ! دوتا از اونها هم بغل گوشمون هستن و همسایه هامون هستن. اونوقت دشمنی با امریکا که ینگه دنیا هست و به زور وارد منطقه ما شده بده؟! الحق که دوست واقعی کامران (رفیق قلابی،پلاستیکی) هستی. خوش باشید با هم .

1403/01/05|توسطکاربر سایت
8

طاهره قرشیخ ! اولا جیره خوار خود خودتی و این وصله ناجور را به دیگران نچسبان . ثانیا کی گفته که فقط تو و کامران سیاحی خوبید و دیگران همه بد ؟! این نشون میده که خیلی از خود متشکری که برای خودت و همفکرهات پپسی باز میکنی 😆

1403/03/11|توسطبرزگر - کاربر سایت
4

کتاب بسیار خوندنیه ترجمه هم بسیار روان هست(محسن عسگری جهقی) اما اشکال بزرگ کتاب این هست که هیچ منبع و سندی رو برای مطالبش ارائه نمیده و این حس رو میده که داری قصه میخونی

1400/11/03 | توسطمهراد - کاربر سایت
4
|

کتاب خوبیه ، بخصوص برای آنهایی که شعار مرگ بر آمریکا شده براشون عادت . باید بخونن تا بدونن دژمنیشون با آمریکا خیلی هم ریشه در استعمارستیزی و مبارزه با امپریالیسم خونخوار و ... نداره و اتفاقا خیلی هم سابقه تاریخی نداره

1400/10/20 | توسطاشکان نعمت زاده
11
|
پاسخ ها

دژمنی رو خوب اومدی 😂

1401/05/20|توسطکامران سیاحی
3

خواندن کتاب خوبه ولی اینکه آمریکایی‌ها دشمنی و رویه استعماری شون سابقه زیادی نداشته و کمتر کشوری مثل انگلیسه، به این علته که تا قبل جنگ جهانی دوم، واقعا وضعیت اقتصادی آمریکا خراب بود و خود جنگ باعث افزایش تولید و افزایش فرصت کار در آمریکا و رونق اقتصادی شد درحالیکه اروپایی‌ها صدمات جبران‌ناپذیری از جنگ دیده بودند و به همین دلیل تونست جایگاه دلار رو تثبیت کنه و جاپا باز کنه بین قدرتهای بزرگ و کم‌کم تبدیل به جریان استعماری بشه.

1402/02/12|توسطنسیمه رضائی
10

سابقه اش بر میگرده به اشغال ایران توسط ارتش امریکا در جنگ دوم جهانی و بعد از اون کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ و بعد از اون کمک امریکا به تشکیل ساواک و بعد از اون قانون کاپیتولاسیون و حق توحش برای اتباع امریکا و بعد از اون کمک نظامی و اطلاعاتی امریکا در جنگ تحمیلی به صدام و .....

1402/11/10|توسطکاربر سایت
9

بعضی از کاربران واقعا علامه دهرن یک کتاب میخونن هرچند همون رو هم کامل نمیخونن بعد هم مهمل گویی می‌کنن

1403/05/10|توسطکاربر سایت
2

باید کتاب جالبی باشه

1400/10/13 | توسطکامران - کاربر سایت
0
|

درود.هر 2 کتاب را از هر 2 نشر و 2 مترجم گرامی دارم.آنها را با یکدیگر مقایسه نمودم.هر 2 کارخوب هستند،اما ترجمه‌ی آقای عسگری نشر نیماژ روان‌تر و زیباتر در جمله بندی و انتخاب واژه است.

1400/10/12 | توسطآرش
2
|

بنظرتون کدوم ترجمه بهتره؟🤔

1400/09/18 | توسطاشکان نعمت زاده
0
|
پاسخ ها

نشر ثالث ترجمه سعید کلاتی

1400/09/22|توسطسیاوش صمیمی
2

مرسی از راهنماییتون قربان

1400/09/27|توسطاشکان نعمت زاده
1

مطمئنید نشر ثالث ۱۶۸۰ صفحه ست؟

1400/09/18 | توسطاشکان نعمت زاده
1
|
پاسخ ها

سلام و وقت به خیر. اصلاح شد. متشکریم از تذکر شما

1400/09/20|توسطمدیر سایت
1