«بکر» به شکلی گویا، تاریخ پیچیده شکل گیری نظریه کوانتوم را روایت می کند.
مقدمه ای مفید بر تاریخ نظریه کوانتوم برای مخاطبین علاقه مند به علم.
کاوشی جامع و روشنگرانه در مورد مهم ترین جدال در علم مدرن.
مثلا فرض کنید در آزمایشگاهی، یک اتم در مسیری در حال پرسه زدن باشد و به یک دوراهی برخورد کند که در آن می تواند به چپ یا راست برود. اما اتم به جای انتخاب یک راه و ادامه آن-کاری که من و شما انجام می دهیم-با بحران دودلی در مورد کجا بودن و کجا نبودن دست به گریبان می شود.
اینطور نیست که اتم شکافته شود یا یک مسیر و بعد مسیر دیگر را انتخاب کند-بلکه بی اعتنا به قوانین منطق، هر دو مسیر را همزمان طی می کند. قوانینی که برای من و شما و شاهزاده های دانمارکی کاربرد دارند، برای اتم ها کاربردی ندارند. آن ها در جهان متفاوتی زندگی می کنند که فیزیک متفاوتی بر آن حاکم است: جهان زیرمیکروسکوپی کوانتوم.
تقریبا صد سال پس از این که نظریه کوانتوم برای اولین بار شکل گرفت-پس از این که جهان و زندگی تک تک انسان های موجود در آن را، خوب یا بد، به طور کامل تغییر داد-ما هنوز نمی دانیم که این نظریه درباره ماهیت واقعیت چه می گوید. این داستان کاملا عجیب، موضوع کتاب حاضر است.
مطالعه این کتاب نه تنها برای افراد علاقمند به تاریخچه و سیر نظریه کوانتوم، بلکه برای هر کسی که میخواد چیزی در مورد علم بدونه و بهتر بفهمه و درک کنه، ضروری هست. نثر کتاب فوقالعاده جذاب و گیراست، ترجمه خیلی خوبه، و در نهایت در انتهای کتاب به نتیجهگیری و جمعبندی فوقالعادهای میرسیم که بسیار در دیدگاه و نگرش آدم به علم و تلاشها و فرایند علمی تاثیر میزاره. در کل فوقالعادهست 🌹❤️🙏🏼