1. خانه
  2. /
  3. کتاب جستار هایی درباره ی زن

کتاب جستار هایی درباره ی زن

3 از 2 رأی

کتاب جستار هایی درباره ی زن

essays about women
انتشارات: نیماژ
٪5
60000
57000
معرفی کتاب جستار هایی درباره ی زن
سوزان سانتاگ ازآن دست آدم‌هاست که هر روشنفکری، ورای زن یا مرد بودن، دوست دارد «او» باشد یا او شود! این مسئله تعدادی کمی از آدم‌ها در طول تاریخ را شامل می‌شود، درحالی‌که این مهم درباره‌‎ی احساسی که عموم روشنفکران هم‌عصر سانتاگ و پس‌ازاو داشته‌اند صدق می‌کند؛ سوزان سانتاگ تجلی تمام‌عیار زندگی روشنفکرانه است؛ او همه‌ی عرصه‌های نقد هنری و ادبی، از نقد نقاشی، عکس، تئاتر، فیلم، شعر، داستان و ... را به کمال انجام داده، رمان، داستان و نمایشنامه نوشته، فیلم ساخته، جستار و مقاله‌ی فسلفی نوشته و ... به شکل شگفت‌انگیزی همه‌ی اینها را هم به بهترین شکل انجام داده و ازهمین‌روی می‌توان او را سمبل روشنفکری در جهان مدرن دانست. فارغ از همه‌ی این‌‌ها، نوشته‌های او درباره‌ی زنان و فمینیسم هم با ژرف‌اندیشی و نگاه سراسر روشنگرانه و انتقادی‌اش، چنان جایگاهی رفیع دارند که سال‌هاست به الگوهایی درجه یک در نوشتار فمینیستی و زنانه‌نویسی تیدیل شده‌اند. کتاب «جستارهایی درباره‌ی زن» مجموعه‌ی چهار جستار سوزان سونتاگ است که در دهه‌ی هفتاد قرن بیستم نوشته و سرشار از پرسش‌هایی مهم و اساسی‌اند که هیچ‌کس پیش‌ازاو به درستی آن‌ها را مطرح نکرده و پیش رو نگذاشته بود. سونتاگ در جستارهایی درباره‌ی زن، استانداردهای دوگانه‌ی پیرشدن در جوامع انسانی را در قیاس زن و مرد، ماجرای زیبایی و خواست و فهم آن در جوامع مختلف، مسئله‌ی حضور زنان در جایگاه‌های اثرگزذار و تصمیم‌گیری‌ها و ... را با هنرمندی تمام شرح داده و با پرسش‌های فراوانی بررسی می‌کند و چشم‌ها را برابر آن‌چه وجود داشته، دارد و خواهد داشت، گشوده می‌کند!
درباره سوزان سونتاگ
درباره سوزان سونتاگ
سوزان سانتاگ با نام اصلی سوزان رزنبلت، زاده ی 16 ژانویه 1933 و درگذشته ی 28 دسامبر 2004، نویسنده، نظریه پرداز ادبی و فعال سیاسی آمریکایی بود.سونتاگ در شهر نیویورک به دنیا آمد. او تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه برکلی شروع کرد ولی پس از مدتی به دانشگاه شیکاگو رفت. سونتاگ در دانشگاه های برکلی و شیکاگو در رشته های فلسفه و ادبیات و همچنین رمان نویسی ادامه ی تحصیل داد.او در سال 1950 و تنها زمانی که هفده سال داشت با فیلیپ ریف (معلم و نظریه پرداز اجتماعی) ملاقات و ده روز بعد با او ازدواج کرد. این ازدواج هشت سال دوام داشت و نتیجه ی آن فرزندی به نام دیوید بود که بعدها ویراستار و نویسنده شد. سونتاگ در طی دوران تحصیل در دانشگاه شیکاگو، در کلاس های تابستانی شرکت کرد که توسط هانس هایریش گرت برگزار می شد. شرکت در این کلاس ها منجر به ایجاد دوستی بین این دو و در نهایت تأثیرپذیری مطالعات سونتاگ از او در زمینه ی اندیشمندان آلمانی شد. سونتاگ بلافاصله پس از اتمام دوره ی کارشناسی، به عنوان معلم انگلیسی سال اول در دانشگاه کنتیکت مشغول به کار شد.
مقالات مرتبط با کتاب جستار هایی درباره ی زن
«سوزان سانتاگ»: تحلیلگر رنج و زیبایی
«سوزان سانتاگ»: تحلیلگر رنج و زیبایی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب جستار هایی درباره ی زن"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

عالیه این کتاب ، بدور از هرگونه هیاهو و نمایشی ، بانویِ اندیشمند و روشنفکرِ آمریکایی ، سوزان سانتاگ ، سوالاتی درباره‌ی نگاهِ غالب و پُراز ابهام و ایرادِ زیبایی شناختی ( که حتی اغلب زنان خود نیز به آن گرفتارند ) ، به زن و زیبایی زنانه و اندام زنانه ، مطرح میکند و این تصورات رایج را به چالش میکشد . بنظرم از اون دست کتابهایی ست که هر فعالِ اجتماعی یا سیاسیِ حوزه یِ فمینیسم باید آن را مطالعه کرده تا بدور از جاروجنجال هایِ رایج فمینیستی، راه و روشِ درست اندیشیدن و درست پرداختن به این مسائل را بیاموزد

1401/01/16 | توسطاشکان نعمت زاده
15
|