کتاب شعشعه ی مناجات شعبانیه

Monajate Shaabaniye
کد کتاب : 70108
شابک : 978-9648978377
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 380
سال انتشار شمسی : 1400
سال انتشار میلادی : 2021
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب شعشعه ی مناجات شعبانیه اثر عطاءالله مهاجرانی


سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام چه به زبان او مانند خطبه بیان شود و چه در قالب حروف از قلم او ریخته شود، سخنان و کلماتی است که از مرتبه‌ای پایین‌تر از کلام خالق و فراتر از کلام مخلوق برخوردار است. بازه‌ای باریک و ویژه، که تنها به تعداد اندکی از اولیای الهی اختصاص دارد و سخنان هر کسی در این بازه جا نمی‎گیرد.
حضرت علی علیه السلام شخصی است که نور وحی را دیده و بوی نبی را استشمام کرده است. این همان چیزی است که در مناجات شعبانیه به زبان می‎آورد و "عطاءالله مهاجرانی" در "شعشعه ی مناجات شعبانیه" به آن می‌پردازد. مناجاتی که در کانون همه‌ی دعاها و نجواها، همچون گوهری نایاب می‌درخشد و قلب را روشن می‌کند. از همین روست که ائمه‌ی معصوم علیه السلام، همگی پیوسته به خواندن "مناجات شعبانیه" مبادرت می‌ورزیدند.
برای درک اهمیت "مناجات شعبانیه" می‌توان رابطه‌ی آن را با باقی دعاها، به رابطه‌ی سوره حمد با قرآن کریم تشبیه کرد. همانطور که این سوره‌ی مبارک، فشرده‌ی همه‌ی سوره‌های کلام‌الله مجید است، "مناجات شعبانیه" نیز عصاره‌ی همه‌ی دعاها و نجواهای بشر را در خود دارد. "شعشعه ی مناجات شعبانیه"، جان انسان را روشن می‎کند و او را در جایگاهی قرار می‌دهد که همچون خورشید، هم خود گرم و روشن باشد و هم بر دیگران بتابد و قلب آنان را گرم کند.
عشاق الهی و امیرمومنان علیه السلام، "مناجات شعبانیه" را همچون دیگر ادعیه نمی‌خوانند، بلکه به آن عشق می‌ورزند. به واسطه‌ی این دعاست که آنان با ماه شعبان خو می‌گیرند و بی‌صبرانه منتظر رسیدنش هستند. نشانه‌های فراوانی در این دعا مطرح شده که "عطاءالله مهاجرانی" در "شعشعه ی مناجات شعبانیه" آنان را برمی‌شمرد و مورد تفسیر قرار می‎دهد.

کتاب شعشعه ی مناجات شعبانیه

عطاءالله مهاجرانی
سید عطاءالله مهاجرانی (زادهٔ ۱۳۳۳ اراک) نویسنده و سیاست‌مدار ایرانی است. وی نمایندهٔ شیراز در دوره اول مجلس شورای اسلامی، معاون پارلمانی نخست‌وزیر در دوران نخست‌وزیری میرحسین موسوی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، عضو شورای سیاستگذاری صدا و سیما و همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دورهٔ اول ریاست‌جمهوری محمد خاتمی بود. او همچنین عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه تربیت مدرس بود و هم‌اکنون در بریتانیا سکونت دارد.
دسته بندی های کتاب شعشعه ی مناجات شعبانیه
قسمت هایی از کتاب شعشعه ی مناجات شعبانیه (لذت متن)
امام علی (ع) می دانست که سخن او در چه پایه بلندی قرار گرفته اسـت. تعبیری برای خویش و خاندان خود در امر سخن به کار برده است که حـدیث نعمت خداوندی است: «ما امیران سخنیم. ریشه سخن از جان ما مـی رویـد و شاخسار سخن برما گسترده می شود.» رولان بارت، نشانه شناس و منتقد زبان و ادبیات، سـبک را امـری رازآمیـز تلقی می کند، گویی از درون نویسنده سرچشمه می گیرد و برای مـا رازآلـود و ناشناخته باقی می ماند، چنان که نمی توان سبک و یا طرز غزل عرشی حافظ را شناسایی کرد و به راز و رمز آن پی برد. شهریار به همـین دلیـل، در وصـف سبک و طرز غزل حافظ سروده است: نتوان به طرز خواجه سخن گفت شهریار/کاین ساحری است و آن ید بیضای موسوی است.