1. خانه
  2. /
  3. کتاب قرابادین اعظم و اکمل

کتاب قرابادین اعظم و اکمل

پیشنهاد ویژه
3.7 از 1 رأی

کتاب قرابادین اعظم و اکمل

Gharabadian Aazam
انتشارات: المعی
٪30
400000
280000
معرفی کتاب قرابادین اعظم و اکمل
مجموعه ایست به تالیف حکیم محمد اعظم خان، کوشش رشید تفقد، مقدمه دکتر محمدمهدی اصفهانی و چاپ انتشارات المعی، که در بردارنده اطلاعات طب سنتی به جای مانده از گذشتگان است. حکیم اعظم خان از انسان های کوشایی است که سراسر عمر خود را به تحقیق و تفحص اختصاص داد، قرابادین اعظم حاصل فعالیت و تلاش شبانه روزی اوست که امروزه مورد استفاده دانشجویان طب سنتی، داروسازی سنتی و جامعه پزشکی قرار می گیرد و به سفارش اعظم خان توسط حکیم اکمل خان تکمیل شد و قرابادین اعظم و اکمل نام گرفته است.
درباره محمد اعظم خان
درباره محمد اعظم خان
«حکیم محمد اعظم خان چشتی» معروف به ناظم جهان، فرزند سلطان الاطباء حکیم شاه اعظم خان سیستانی الاصل مصطفی آبادی، یکی از نوادر تاریخ پزشکی هند اسلامی است. وطن اصلی وی سیستان خراسان بود. جد اعلای وی، حکیم محمد کاظم خان از خراسان به کابل هجرت کرده بود. وی پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی (صرف، نحو، منطق و فارسی) نزد علمای مشهور آن زمان، به علم طب علاقمند شد و طب را نزد حکیم نور الاسلام فراگرفت. حکیم نور الاسلام، شاگرد استاد حکیم اسد علی و ایشان نیز شاگرد استاد میرهاشم، ملقب به حکیم معتمد الملوک سید علوی خان، بود.
قسمت هایی از کتاب قرابادین اعظم و اکمل

صفت آن اول آن موی را بکنند و شیر انجیر و خون غوک یا کنه شتر یا کنه سگ بر آن موضع طلا کنند. و اگر از این تدبیر فایده نشود نخستین بعد از نضج به مسهل گرم و حب ایارج و حب شبیار به دستور رمد بلغمی تنقیه نمایند و غراغر منقیه دماغ به عمل آرند و مصطکی و قرنفل بخایند و جوزبوا در دهن دارند. و اگر مزاج گرم بود به حب هلیله تنقیه کنند و هلیله مربا با اطریفل صغیر استعمال نمایند و پیوسته هلیله زرد یا کابلی در دهان دارند و بعد از تنقیه چیزهای تیز و منقیه پلک چون کحل با سلیقون و روشنایی و شیاف اخضر و احمر حاد به چشم کشند و بعد از آن موی زاید را بر کنند و جایگاه آن را به نوشادر بخارند و پلک را برداشته و موی زاید را کندیده به سوزن طلایی گرم کرده بر موضع آن داغ دادن و بعد از آن سپیده بیضه یا مرغ با روغن گل بر آن نهادن آخرالعلاج است.

نظر کاربران در مورد "کتاب قرابادین اعظم و اکمل"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

برای وعلومات

1402/06/04 | توسطناب - کاربر سایت
0
|