1. خانه
  2. /
  3. کتاب زال و رودابه

کتاب زال و رودابه

3.7 از 1 رأی

کتاب زال و رودابه

رمان های شاهنامه15
Zal va Roodabe
٪15
45500
38675
معرفی کتاب زال و رودابه
«زال و رودابه – رمان های شاهنامه» با کشتی گرفتن میان دو دیو آغاز می‌شود در مراسمی که همه از کنیزان و پهلوانان حضور دارند. زال که از دیدن نبرد میان این دو دیو آزرده شده، فریاد می‌زند که دیگر بس است و می‌پرسد که آیا می‌توانند به‌جای خشم و جنگ، مهر و دوستی را نشان دهند؟ همه شگفت‌زده می‌شوند و سام ردای شهریار مهرورز سیستان را به زال می‌دهد. در ادامه‌ی ماجراهای بلند و پرحادثه‌ و شگفت، آشنایی زال با رودابه را می‌خوانیم.
درباره ابوالقاسم فردوسی
درباره ابوالقاسم فردوسی
ابوالقاسم فردوسی طوسی (زادهٔ ۳۲۹ هجری قمری – درگذشتهٔ ۴۱۶ هجری قمری، در طوس خراسان)، شاعر حماسه‌سرای ایرانی و سرایندهٔ شاهنامه، حماسهٔ ملی ایران، است. برخی فردوسی را بزرگ‌ترین سرایندهٔ پارسی‌گو دانسته‌اند که از شهرت جهانی برخوردار است. فردوسی را حکیم سخن و حکیم طوس گویند.
پژوهشگران سرودن شاهنامه را برپایهٔ شاهنامهٔ ابومنصوری از زمان سی سالگی فردوسی می‌دانند. تنها سروده‌ای که روشن شده از اوست، خود شاهنامه است. شاهنامه پرآوازه‌ترین سرودهٔ فردوسی و یکی از بزرگ‌ترین نوشته‌های ادبیات کهن پارسی است. فردوسی شاهنامه را در ۳۸۴ ه‍.ق، سه سال پیش از برتخت‌نشستن محمود، به‌پایان برد و در ۲۵ اسفند ۴۰۰ ه‍.ق برابر با ۸ مارس ۱۰۱۰ م، در هفتاد و یک سالگی، تحریر دوم را به انجام رساند. سروده‌های دیگری نیز به فردوسی منتسب شده‌اند، که بیشترشان بی‌پایه هستند. نامورترین آن‌ها به صورت مثنوی به نام یوسف و زلیخا است. سرودهٔ دیگری که از فردوسی دانسته شده، هجونامه‌ای در نکوهش سلطان محمود غزنوی است. برابر کتابشناسی فردوسی و شاهنامه، گردآوری ایرج افشار، با به‌شمارآوردن سروده‌های منسوب به فردوسی مانند یوسف و زلیخا تا سال ۱۳۸۵، تعداد ۵۹۴۲ اثر گوناگون در این سال‌ها نوشته شده‌است.
فردوسی دهقان و دهقان‌زاده بود. او آغاز زندگی را در روزگار سامانیان و هم‌زمان با جنبش استقلال‌خواهی و هویت‌طلبی در میان ایرانیان سپری کرد. شاهان سامانی با پشتیبانی از زبان فارسی، عصری درخشان را برای پرورش زبان و اندیشهٔ ایرانی آماده ساختند و فردوسی در هنر سخنوری آشکارا وامدار گذشتگان خویش و همهٔ آنانی است که در سده‌های سوم و چهارم هجری، زبان فارسی را به اوج رساندند و او با بهره‌گیری از آن سرمایه، توانست مطالب خود را چنین درخشان بپردازد. در نگاهی کلی دربارهٔ دانش و آموخته‌های فردوسی می‌توان گفت او زبان عربی می‌دانست، اما در نثر و نظم عرب چیرگی نداشت. او پهلوی‌خوانی را به‌طور روان و پیشرفته نمی‌دانست، اما به‌گونهٔ مقدماتی مفهوم آن را دریافت می‌کرد. به‌هرروی، در شاهنامه هیچ نشانه‌ای دربارهٔ پهلوی‌دانی او نیست.
قسمت هایی از کتاب زال و رودابه

در کاخ، جشن باشکوهی بر پا بود. ده ها مشعل فروزان بر دیوارها می سوخت و کاخ چون روز، روشن بود. در هر سو آتشدانی و در کنارش آتشبانی بود. آتشبان ها هیزم بر آتش می گذاشتند تا روشنایی، نشان نیک بختی باشد و گرمای آتش، سرما را از دالان های دراز و سنگی دور کند.

مقالات مرتبط با کتاب زال و رودابه
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب زال و رودابه"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

مفید و عالی بود

1402/09/07 | توسطناشناس - کاربر سایت
0
|