1. خانه
  2. /
  3. کتاب پریدن به روایت رنگ

کتاب پریدن به روایت رنگ

نویسنده: لیلا صادقی
پیشنهاد ویژه
3.7 از 1 رأی

کتاب پریدن به روایت رنگ

Paridan Be Ravayate Rang
انتشارات: نقش جهان
٪20
30000
24000
معرفی کتاب پریدن به روایت رنگ
کتاب « پریدن به روایت رنگ» نوشته « لیلا صادقی» توسط انتشارات « نقش جهان» منتشر شده است.
در این اثر به عناصر پیرامتنی روایت توجه ویژه داشتم. عناصر پیرامتنی در این کتاب شامل، سرفصل ها، جلد کتاب و ... است که هر کدام در متن روایت سهیم هستند و آن را پیش می برند. هر کدام از این عناصر به روایت داستان کمک می کنند و بخشی از روایت را برعهده می گیرند؛ بخش هایی ناگفته از روایت. به عنوان مثال طرح جلد روی کتاب یا طرح جلد زیر کتاب (جلد این کتاب در هر دو بخش شامل طرح می شود) چنین نقشی را بازی می کنند. در این داستان جایگاه زنان را به روایت های مختلف به تصویر کشیده ام، نمی خواستم نگاهی صرفا زنانه به این اثر داشته باشم و سعی کرده ام به زبان های مختلف شخصیت های داستان و زن های متفاوت آن را به تصویر بکشم. ضمن آنکه شخصیت غایب داستان که یک مرد است به نوعی در این اثر محوریت داستانی دارد. این داستان در سه بخش قرمز، زرد و آبی نوشته شده است و داستان یک نقاش است. عناوین نامبرده نیز هر کدام به نوبه خود در خوانش روایت دلالت های خاص خودشان را دارند. هر کسی آنچنان که جهان پیرامونش را نگاه می کند و بنا به تجربه ای که دارد، زندگی را به تصویر می کشد. به نظر من فرم و معنا به موازات هم دارای اهمیت هستند. فرم و معنا از هم جدایی ناپذیرند. شاید در آثار معمول آنچه بیشتر برجسته می شود وجه محتوایی است اما من به صورت آگاهانه به فرم اثر نیز توجه می کنم چرا که فکر می کنم فرم و معنا مکمل همدیگر هستند. اگر از جنبه غیر داستانی و بنا به تجربه انسان در جهان به این موضوع نگاه کنیم، باید اینگونه بگویم که وقتی انسان در دوران کودکی به اطراف خود نگاه می کند سعی دارد از اتفاقات و مفاهیمی که پیرامونش شکل می گیرند از جمله عشق یا زندگی برداشتی عینی داشته باشد تا به صورت ملموس آن را درک کند. یعنی انسان به تجربه های انتزاعی اش بعدی عینی می بخشد.
درباره لیلا صادقی
درباره لیلا صادقی
لیلا صادقی (زادهٔ ۲۸ فروردین ۱۳۵۶، در تهران) زبان‌شناس، داستان‌نویس، شاعر، مترجم، ناقد و پژوهشگر ادبی ایرانی است. لیلا صادقی تحصیلات متوسطهٔ خود را در رشتهٔ ادبیات و علوم انسانی آغاز کرد، و سپس در ۱۳۷۴ در مقطع کارشناسی ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی به تحصیل ادامه داد. بعد از چاپ کتاب اولش، ضمیر چهارم شخص مفرد (۱۳۷۹) وارد عرصهٔ ادبیات داستانی شد. پس از انتشار مجموعه داستان وقتم کن که بگذرم (۱۳۸۰) و اگه اون لیلاست، پس من کی ام؟! (۱۳۸۱)، به دلیل ویژگی‌های تصویری، بینامتنی و فراروی از سنت‌های داستان‌نویسی، نام او به عنوان نویسنده‌ای هنجارگریز در ادبیات داستانی شناخته شد.
در ۱۳۸۱ او تحصیل در رشتهٔ مترجمی انگلیسی را در دانشگاه آزاد آغاز کرد و در ۱۳۸۵ به تحصیل در رشتهٔ زبان‌شناسی همگانی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد. او در مهرماه ۱۳۸۸ از پایان‌نامه خود با عنوان «کارکرد گفتمانی سکوت در داستان کوتاه» دفاع کرد. کتابی برگرفته از پایان‌نامه‌اش در سال ۱۳۹۲ منتشر شد. این کتاب در سال ۱۳۹۳ نامزد دریافت جایزهٔ جلال آل احمد در بخش نقد ادبی و همچنین نامزد دریافت کتاب سال شد. او در مهر ۱۳۹۴ از دورهٔ دکتری زبان‌شناسی دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد.
دسته بندی های کتاب پریدن به روایت رنگ
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب پریدن به روایت رنگ" ثبت می‌کند