1. خانه
  2. /
  3. کتاب غرب انگاری و ایدئولوژی پهلویسم

کتاب غرب انگاری و ایدئولوژی پهلویسم

نویسنده: ژندی شکیبی
پیشنهاد ویژه
3.2 از 1 رأی

کتاب غرب انگاری و ایدئولوژی پهلویسم

Occidentalism
٪30
40000
28000
معرفی کتاب غرب انگاری و ایدئولوژی پهلویسم
غرب‌زدگی، غرب‌انگاری و انواع متکثر اصطلاحاتی که غرب در آنها خودنمایی می‌کند یکی از انگاره‌های پر ارجاع ایرانیان در یک سده اخیر است. حضور تراکم‌یافته این مقوله در اندیشه و سیاست ایران مدرن به گونه‌ای بوده که میتوان گفت اندیشه اجتماعی و سیاسی ایران معاصر بدون فهم چیستی غرب‌انگاری‌های ایرانیان در لایه‌های مختلف عملی و اندیشگی میسر نخواهد بود. از غرب سیاسی فرهنگی و اقتصادی گرفته تا غرب فلسفی فکری و دینی و از غرب روشنگری تمدنی صنعتی و پیشرفته گرفته تا غرب استعماری و امپریالیستی انگلیسی و آمریکایی همه و همه وجوه بسیار متنوعی هستند که در آنها غرب به تصویر درآمده و فهم شده است. گفتمان‌های مختلفی در قلمروهای سیاسی فکری و روشنفکری مذهبی، دانشگاهی و ... حول مقولاتی خاص درباره غرب مفصل بندی شده‌اند که هر کدام از آنها برحسب نوع مساله‌مندی‌شان می‌توانند بخشی از معضله غرب و غرب‌انگاری را در ایران معاصر بازنمایی کنند.
نوشتار حاضر تغییر در سیاست هویت و غرب‌انگاری دولت پهلوی در دوره‌ای مابین میانه دهه ۱۳۴۰ تا انقلاب اسلامی ایران را پوشش می‌دهد و فصل دوم با تمرکز بر مجموعه چهار جلدی و کمتر دیده شده پهلویسم که به سفارش محمدرضا شاه در سال ۱۳۴۶ تدوین شد و همچنین در فصل سوم با تمرکز بر حزب رستاخیز و نشریه‌های رسمی آنها سعی در واکاوی این چرخ را دارند. در سراسر این کتاب خواننده با روشنفکران و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی فراوانی آشنا می شود، اشخاصی که اگر چه در آن زمان بسیار شناخته شده و تاثیرگذار بوده‌اند، اما در اکثر آثار و منابع پس‌نگرانه که در مورد دوران پهلوی به نگارش درآمده‌اند. غایبند دلیل اصلی این غیبت را می توان به سیطره‌ی رویکردی نسبت داد که در آن اکثر وقایع دوران آخر پهلوی را از دریچه یافتن دلایل انقلاب مورد بررسی قرار می‌دهد. در این نوع تاریخ‌نگاری همچنین به خواننده تلقین می شود که گویی غرب زدگی در حوزه‌های مختلف از موسیقی و سینما گرفته تا اخلاق معماری و سیاست مساله‌ای فراتاریخی و فرامکانی بوده که تمام جوامع اعم از غربی و غیرغربی با آن مواجهه شده و خود تحولات و تجارب مشترکی برای این جوامع به ارمغان آورده است. این نوع صورت‌بندی از غرب‌زدگی را بیش از همه می‌تواند در خوانش‌های روشنفکران و همچنین روایت‌های رسمی و دولتی یافت.
درباره ژندی شکیبی
درباره ژندی شکیبی
دکتر ژند شکیبی کارشناسی ارشد اول خود را در رشته روسیه شناسی در مدرسه اقتصادی لندن (LSE) و کارشناسی ارشد دوم خود را در تاریخ روسیه در دانشگاه دولتی سنت پیترزبورگ اخذ نموده و سپس در رشته سیاست تطبیقی در حوزه های ایران شناسی و روسیه شناسی در دوره دکتری در مدرسه اقتصادی لندن (LSE) تحصیل نموده است. وی از سال 2001 تا سال 2013 به عنوان استاد سیاست تطبیقی در مدرسه اقتصادی لندن (LSE) مشغول به تدریس بوده و از سال 2013 تا زمان حاضر به عنوان استاد پژوهشتی در دانشگاه نیویورک و همچنین از همان سال 2013 به عنوان Research Fellow در موسسه ایده های مدرسه اقتصادی لندن (LSE) مشغول به کار بوده است. او همچنین از سال 2006 به عنوان استاد مدعو در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در گروه روسیه شناسی به تدریس و پژوهش اشتغال داشته است. دکتر شکیبی در حوزه های سیاست تطبیقی، روسیه شناسی، ایران شناسی و تاریخ نگاری دوره پهلوی کتب و مقالات متعددی تدوین و منتشر نموده است. مهمترین آثار وی به زبان انگلیسی و فارسی شامل: انقلاب و فروپاشی سلطنت در سال 2007، خاتمی و گورباچف: سیاست تغییر در جمهوری اسلامی و جماهیر اتحاد شوروی در سال 2010، روسیه و غرب انگاری در سال 1397، و ایران پهلوی و سیاست غرب انگاری: شاه و حزب رستاخیز در سال 2019 بوده است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب غرب انگاری و ایدئولوژی پهلویسم" ثبت می‌کند