1. خانه
  2. /
  3. کتاب مرگ اندیشی از گیل گمیش تا کامو

کتاب مرگ اندیشی از گیل گمیش تا کامو

4 از 1 رأی

کتاب مرگ اندیشی از گیل گمیش تا کامو

Thinking of death from Gilgamesh to Camus
٪15
150000
127500
معرفی کتاب مرگ اندیشی از گیل گمیش تا کامو
کتاب «مرگ‌اندیشی از گیل‌گمش تا کامو» نوشته مهدی کمپانی‌زارع، اثری پژوهشی و فلسفی است که به بررسی مفهوم مرگ و نگرش انسان به این پدیده از دوران باستان تا دوران معاصر می‌پردازد. این کتاب با نگاهی تطبیقی و تاریخی، سیر تحولات اندیشه‌های مرتبط با مرگ را از داستان‌های اسطوره‌ای کهن مانند گیل‌گمش تا دیدگاه‌های فلسفی مدرن نظیر دیدگاه آلبر کامو بررسی می‌کند.
مهدی کمپانی‌زارع در این کتاب تلاش کرده است تا با تحلیل آثار ادبی، اسطوره‌ای و فلسفی، نشان دهد‌ مرگ‌اندیشی چگونه در طول تاریخ به یکی از موضوعات بنیادین و همیشگی تفکر انسانی تبدیل شده است. او با بررسی متون و منابع مختلف، دیدگاه‌های متفکران و نویسندگان بزرگ را درباره مرگ و نحوه مواجهه با آن به تصویر می‌کشد. کتاب با تحلیل حماسه گیل‌گمش، یکی از قدیمی‌ترین متون ادبی جهان، آغاز می‌شود. گیل‌گمش، یک پادشاه اسطوره‌ای، پس از مرگ دوستش انکیدو، با مسئله مرگ و فانی‌بودن انسان مواجه می‌شود. این حماسه به‌خوبی نشان می‌دهد که چگونه اندیشه مرگ از همان دوران باستان دغدغه اصلی انسان بوده است. کمپانی‌زارع در این بخش از کتاب، با بررسی این حماسه، به بیان چگونگی تلاش گیل‌گمش برای یافتن جاودانگی و فرار از مرگ می‌پردازد. در ادامه، نویسنده‌ سراغ دیگر متون مهم تاریخی و فلسفی می‌رود و تحول نگاه به مرگ را در آثار مختلف بررسی می‌کند. از جمله این آثار می‌توان به اندیشه‌های سقراط و افلاطون در فلسفه یونان باستان اشاره کرد که مرگ را به‌عنوان رهایی روح از زندان بدن و رسیدن به حقیقت مطلق تبیین کرده‌اند. کمپانی‌زارع در این بخش به تحلیل دیدگاه‌های این فیلسوفان درباره مرگ و حیات پس از مرگ می‌پردازد. یکی از نقاط قوت کتاب، بررسی مفهوم مرگ در دوران مدرن است. نویسنده با ورود به مباحث فلسفی معاصر، به دیدگاه‌های آلبر کامو، فیلسوف و نویسنده فرانسوی، درباره مرگ و پوچی پرداخته است. کامو،‌ یکی از متفکران اصلی مکتب اگزیستانسیالیسم‌، مرگ را به‌عنوان پدیده‌ای اجتناب‌ناپذیر و یکی از عوامل اساسی در ایجاد حس پوچی و بی‌معنایی در زندگی انسان مطرح می‌کند. کمپانی‌زارع با تحلیل آثار کامو مانند «بیگانه» و «افسانه سیزیف»، به بررسی نگرش او به مرگ و تأثیر آن بر فلسفه زندگی انسان می‌پردازد. کتاب «مرگ‌اندیشی از گیل‌گمش تا کامو» همچنین به تحلیل دیدگاه‌های دینی و عرفانی درباره مرگ پرداخته و نشان می‌دهد که چگونه مذاهب مختلف مرگ را پلی به سوی حیات ابدی می‌نگریسته‌‌اند. در این بخش، نویسنده به بررسی اندیشه‌های دینی و عرفانی درباره مرگ و زندگی پس از مرگ می‌پردازد و تلاش می‌کند تا دیدگاه‌های مختلف را در این زمینه مقایسه کند.
مهدی کمپانی‌زارع در این کتاب با نگاهی جامع و تحلیلی، خوانندگان را با سیر تحول اندیشه مرگ در طول تاریخ آشنا می‌کند و تلاش می‌کند‌ نشان دهد که چگونه این مفهوم همواره یکی از دغدغه‌های اصلی انسان بوده است. «مرگ‌اندیشی از گیل‌گمش تا کامو» منبعی ارزشمند برای پژوهشگران و علاقه‌مندان به فلسفه، ادبیات و تاریخ اندیشه‌های انسانی است و به آنها کمک می‌کند‌ به درک بهتری از این موضوع بنیادین در تفکر بشری دست یابند.
درباره مهدی کمپانی زارع
درباره مهدی کمپانی زارع
مهدی کمپانی زارع در 25 بهمن 1359 در شیراز متولد شد. دوره­های ابتدایی و متوسطه را در مدارس امیرکبیر و راهنمایی توحید گذراند و از دبیرستان شهید ترابی همان شهر دیپلم گرفت. در سال 1379 در رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه شیراز پذیرفته شد. در این مقطع از محضر استادانی چون دکتر سعید رحیمیان و دکتر قاسم کاکایی و دکتر عبدالرسول کشفی بهره مند شد. پس از آن بلافاصله در مقطع کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه قم پذیرفته شد. در این دانشگاه نیز از محضر استادانی چون دکتر محسن جوادی، امیرعباس علیزمانی و دکتر احمد عابدی استفاده کرد. پس از اتمام تحصیلات در این مقطع در سال 1387 به تدریس و تألیف و ترجمه مشغول شد و در حوزه علوم اسلامی و انسانی کتب و مقالاتی را به رشته تحریر درآورد. 
دسته بندی های کتاب مرگ اندیشی از گیل گمیش تا کامو
مقالات مرتبط با کتاب مرگ اندیشی از گیل گمیش تا کامو
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مرگ اندیشی از گیل گمیش تا کامو" ثبت می‌کند