1. خانه
  2. /
  3. کتاب ایده پدیدارشناسی

کتاب ایده پدیدارشناسی

5 از 1 رأی

کتاب ایده پدیدارشناسی

پنج درسگفتار
Die Idee der Phänomenologie
انتشارات: ققنوس
٪10
110000
99000
معرفی کتاب ایده پدیدارشناسی
ادموند گوستاو آلبرشت هوسرل فیلسوف و ریاضیدان آلمانی بود که مکتب پدیدارشناسی را تأسیس کرد.
او در کارهای اولیه‌اش، نقدهایی را بر تاریخ‌گرایی و روان‌شناسی در منطق بر اساس تحلیل‌های غرض‌ورزی ارائه کرد. در کار بالغ خود، او به دنبال توسعه یک علم بنیادی سیستماتیک بر اساس به اصطلاح کاهش پدیدارشناختی بود. هوسرل با این استدلال که آگاهی استعلایی محدودیت‌های همه دانش ممکن را تعیین می‌کند، پدیدارشناسی را به عنوان یک فلسفه متعالی-ایده‌آلیستی بازتعریف کرد. اندیشه هوسرل عمیقا بر فلسفه قرن بیستم تأثیر گذاشت و او همچنان یک چهره برجسته در فلسفه معاصر و فراتر از آن است.
هوسرل ریاضیات را با تدریس کارل وایرشتراس و لئو کونیگزبرگر و فلسفه را فرانتس برنتانو و کارل استامپف آموخت. او از سال 1887 به عنوان استاد خصوصی در هاله، سپس به عنوان استاد، ابتدا در گوتینگن از سال 1901، سپس در فرایبورگ از سال 1916 تا زمانی که در سال 1928 بازنشسته شد، به تدریس فلسفه پرداخت و پس از آن بسیار پربار ماند. در سال 1933، بر اساس قوانین نژادی حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان، هوسرل به دلیل سابقه خانوادگی یهودی اش از کتابخانه دانشگاه فرایبورگ اخراج شد و ماه ها بعد از آکادمی آلمان استعفا داد. او پس از یک بیماری در سال 1938 در فرایبورگ درگذشت
درباره ادموند هوسرل
درباره ادموند هوسرل
ادموند هوسِرْل (به آلمانی: Edmund Husserl) از فیلسوفان آلمانی-اتریشی مهم و تأثیرگذار قرن بیستم و بنیانگذار پدیدارشناسی است. وی یهودی‌تباری بود که به مسیحیت گروید و در کلیسای لوتری وین تعمید یافت و خود را مسیحی آزاده و غیرجزمی می‌دانست و فلسفه را مستقل از دین تلقی می‌کرد. در آغاز تحت تأثیر روانشناسی توصیفی برنتانو بود ولی اندکی بعد، از منتقدان سرسخت اصالت روانشناسی شد و در نخستین اثر مهمش یعنی پژوهشهای منطقی به نقد آن پرداخت. اندیشه‌های وی دگرگونیهای بسیاری یافته‌است و بسیاری از مفسران برحسب اقامتش در سه شهر هاله و گوتینگن و فرایبورگ، سه مرحله را در اندیشه وی تشخیص داده‌اند.
مقالات مرتبط با کتاب ایده پدیدارشناسی
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب ایده پدیدارشناسی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

آقای طالب جابری باید بدانند ترجمه کار هرکسی نیست.اگر ایشان کشف کشاف را به فارسی برگردانند اثری پدید می‌آورند که کشاف آسان فهم‌تر از اثر ایشان باشد.کاری را که بلد نیستیم نباید مرتکب شویم.

1402/12/19 | توسطفرهاد - کاربر سایت
2
|