1. خانه
  2. /
  3. کتاب تاملات دکارتی

کتاب تاملات دکارتی

4.83 از 3 رأی

کتاب تاملات دکارتی

مقدمه ای بر پدیده شناسی
Cartesian Meditations
٪15
220000
187000
معرفی کتاب تاملات دکارتی
تأملات دکارتی اثری است محصول دوران پختگی اندیشه های هوسرل. در این کتاب تقریبا کلیه ی مضامین و مفاهیم پدیده شناسی نظیر رسالت دکارتی فلسفه، اپوخه و تقلیل، اگوی استعلایی، پدیده شناسی به مثابه علمی اگولوژیک، ساختار قصدی آگاهی، اگوی دیگر و اشتراک بین الاذهانی، تقویم انواع عینیت ها از ماده و طبیعت تا نفس و روح و جهان فرهنگی به نحوی فشرده و در صورتبندی های تقریبا نهایی شان بررسی می شوند. گرچه هوسرل نتوانست به آرزوی خود برای بازنگری و تبدیل این سخنرانی ها به گزارشی کاملا نظام مند جامه ی عمل بپوشاند با این حال این کتاب را «اثر عمده ی زندگی خویش و طرحی بنیادی از فلسفه، روش و مسائل آن» می دانست.
درباره ادموند هوسرل
درباره ادموند هوسرل
ادموند هوسِرْل (به آلمانی: Edmund Husserl) از فیلسوفان آلمانی-اتریشی مهم و تأثیرگذار قرن بیستم و بنیانگذار پدیدارشناسی است. وی یهودی‌تباری بود که به مسیحیت گروید و در کلیسای لوتری وین تعمید یافت و خود را مسیحی آزاده و غیرجزمی می‌دانست و فلسفه را مستقل از دین تلقی می‌کرد. در آغاز تحت تأثیر روانشناسی توصیفی برنتانو بود ولی اندکی بعد، از منتقدان سرسخت اصالت روانشناسی شد و در نخستین اثر مهمش یعنی پژوهشهای منطقی به نقد آن پرداخت. اندیشه‌های وی دگرگونیهای بسیاری یافته‌است و بسیاری از مفسران برحسب اقامتش در سه شهر هاله و گوتینگن و فرایبورگ، سه مرحله را در اندیشه وی تشخیص داده‌اند.
مقالات مرتبط با کتاب تاملات دکارتی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او

بینش هایی به یاد ماندنی درباره ی جذابیت های «اگزیستانسیالیسم»

نظر کاربران در مورد "کتاب تاملات دکارتی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

رنه دکارت ، فیلسوف و ریاضیدان فرانسوی بود که به وجود عواطف و عقل ادمی بصورت جبری و از بدو تولد اعتقاد داشت . امروزه در کتابهای گوناگون نوروسایکولوژی توصیفی ( اشتباه دکارت ) یا نوروسایکولوژی پزشکی ( مقدمات نوروسایکولوژی ) ، درستی نظر دکارت به چالش کشیده و ( ذیل سؤال برده شده است ) . تشکر . محمد ماندنی زاده .

1400/09/01 | توسطمحمد ماندنی زاده
4
|