پیتر سینگر، متولد 6 ژوئیه 1946 در ملبورن، استرالیا، یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین فیلسوفان اخلاقی معاصر است. او عمدتاً به خاطر نظریههایش در زمینههای اخلاق حیوانات، حقوق حیوانات و بیواخلاق شناخته میشود و به عنوان یکی از بنیانگذاران جنبش حقوق حیوانات به شمار میآید. سینگر همچنین به خاطر دیدگاههایش در مورد اخلاق عملگرا شناخته میشود.
زندگی و تحصیلات
پیتر سینگر در خانوادهای یهودی در استرالیا به دنیا آمد. پس از تحصیل در دانشگاه ملبورن، به دانشگاه آکسفورد رفت و در آنجا در رشته فلسفه تحصیل کرد. پایاننامه دکترای او با عنوان "اخلاق عملگرا" (Practical Ethics) یکی از کتابهای کلاسیک در حوزه اخلاق شد.
حرفه و فعالیتها
- تدریس: سینگر برای مدتهای طولانی در دانشگاههای مختلف، از جمله دانشگاه ملبورن و دانشگاه پرینستون، به تدریس پرداخته است.
- نویسندگی: او نویسنده تعداد زیادی از کتابها و مقالات است که در آنها به موضوعات متنوعی از اخلاق عملگرا گرفته تا حقوق حیوانات و فقر جهانی پرداخته است.
آثار برجسته
- اخلاق عملگرا (Practical Ethics): در این کتاب، سینگر به بررسی موضوعات اخلاقی روزمره میپردازد.
- آزادی حیوانات (Animal Liberation): کتابی که به عنوان یکی از نقاط عطف در جنبش حقوق حیوانات شناخته میشود.
- زندگیای که میتوانی نجات دهی (The Life You Can Save): این کتاب به مسئله فقر جهانی و راههایی که افراد میتوانند برای کاهش آن اقدام کنند، میپردازد.
اصول و دیدگاهها
سینگر به خاطر دیدگاههای جنجالیاش نیز شناخته میشود. او اعتقاد دارد که تصمیمگیریهای اخلاقی باید بر اساس عقلانیت و کاربردیبودن صورت گیرند و بر این باور است که حیوانات نیز باید از حقوق اخلاقی برخوردار باشند. دیدگاههای او در مورد موضوعاتی مانند انتخاب ختم حیات و اخلاق بیوتکنولوژی، بحثهای زیادی را در محافل اخلاقی و عمومی به وجود آورده است.
پیتر سینگر به عنوان یکی از چهرههای کلیدی در حوزه اخلاق معاصر شناخته میشود و کارهای او به طور گستردهای در دانشگاهها و میان علاقهمندان به موضوعات اخلاقی مطالعه میشود. او همچنان به فعالیتهای پژوهشی و ترویجی خود ادامه میدهد و به عنوان یک سخنگوی برجسته در زمینههای اخلاقی فعالیت میکند.
از این که در یکی از بهترین موسسات آموزشی جهان تدریس می کنم خودم را خوشبخت می یابم. این نعمت این امکان را به من می دهد تا با دانش پژوهانی بسیار باهوش و سخت کوش مثل مت ویج کار کنم که اثری بی نظیر بر جهان خواهند گذاشت. به همین دلیل بود که با کمال میل پذیرفتم در ییل آن سلسله سخنرانی را داشته باشم.
اما امروز که قلم را به گردش درمی آورم پول وقف شده برای دانشگاه پرینستون ۲۱ میلیارد دلار است و برای دانشگاه ییل ۹ /۲۳ میلیارد دلار. در حال حاضر، آن قدر افراد به این دانشگاه ها کمک می کنند که می توان اطمینان داشت موسسات آموزشی پربازدهی خواهند ماند. پولی که می خواهید به یکی از این دو اهدا کنید احتمالا اگر جاهای دیگر خرج شود، خیر بیشتری خواهد رساند. اگر روزی دیگردوستی موثر آن قدر رایج شود که این موسسات قادر نباشند از پس هزینه های تحقیقات کیفی کافی بربیایند، آن وقت است که می توانیم دوباره کمک به این موسسات را ارزیابی کنیم و ببینیم دیگردوستی موثر شمرده می شود یا نه.
مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد
یکی از بهترین و عمیقترین کتاب هایی است که در حوزه اخلاق و در شاخه اخلاق سکولار خواندم. کتاب خوبی است هم برای خواندن هم برای هدیه دادن