1. خانه
  2. /
  3. کتاب خیام و پساخیامیان

کتاب خیام و پساخیامیان

نویسنده: فیض شریفی
4 از 1 رأی

کتاب خیام و پساخیامیان

Khayyam & َAfter Khayyam
انتشارات: نگاه
٪15
12500
10625
معرفی کتاب خیام و پساخیامیان
رباعی از جمله قالب هایی است که تا به امروز، اصالت خود را از دست نداده و به دلیل دارا بودن خصوصیات ساختاری و ویژگی ایجاز که از مهم ترین قابلیت های این قالب به شمار می رود، هم چنان قابل توجه است. محور اصلی این کتاب اندیشه ی خیام و شاعران پسا خیامی است ، به ویژه در سه شاعری که در عصر حاضر بصورت برجسته و خاص به این قالب عنایتی داشته اند: نیما یوشیج به این دلیل که تقریبا در همه ی مضامین خیامی رباعی هایی سروده و ایرج زبردست و ایرج صف شکن از این جهت که می توان گفت پس از خیام شاعرانی بوده اند که این قالب را به دگرگونی نزدیک کرده اند. در این کتاب، آن چه مورد نظر بوده، نه تکنیک شعر شاعران که به کار گیری و کاربرد درون مایه ها و کرشمه سازی های فکری خیام است. بنابراین روشن است که اشعار و مطالب انتخاب شده ارزش ادبی یکسانی ندارند، اما به دلیل مقایسه ای که خود به خود با کنار هم قرار گرفتن ابیات مختلف اتفاق می افتد، شناخت بیشتر از شاعران مورد نظر در زمینه ی رباعی حاصل می شود.
درباره فیض شریفی
درباره فیض شریفی
فیض شریفی منتقد، شاعر، نویسنده و معاصر ایرانی؛ دانش آموخته دانشگاه تهران با رعایت اسلوب و شیوه نقادی می کوشد تا بهترین شعرها را گزیده و با دانش، ذوق و سواد آکادمیک شاعران امروز و شعرشان را به داوری نشیند.
دسته بندی های کتاب خیام و پساخیامیان
مقالات مرتبط با کتاب خیام و پساخیامیان
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

نظر کاربران در مورد "کتاب خیام و پساخیامیان"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ایرج صف شکن پیوندی معنوی با خیام برقرار میکند اما باورهای فرهنگی و ادبیت و زبان او با خیام متفاوت است، و هیمه‌ی این هیاهو را میسوزاند و جهان را به سرعت به سمت فنا میداند: خیام: آنان که ز پیش رفته اند ای ساقی در خاک غرور خفته اند ای ساقی رو باده خور و حقیقت از من بشنو باد است هر آن چه گفته اند ای ساقی و صف شکن میگوید: این همهمه‌های پرهیاهو همه هیچ بیهوده مگرد در خم این همه پیچ روزی که قلم نوشت بر صفحه‌ی ما طرحی ز عدم بود و همه پیچاپیچ

1399/04/29 | توسطم. حسینی
0
|

بخشی از کتاب: خیام و ایرج زبردست در رباعی زیر به دلهره ها، سرگردانی و فنای انسان اشاره میشود: هستی نفسِ ساعتِ سرگردانی است در ثانیه‌ها دلهره‌ی پنهانی است تسبیحِ قیامت است در دستِ زمان هر دانه آن جمجمه‌ی انسانی است

1399/04/29 | توسطم. حسینی
0
|

این کتاب با سیری کوتاه درباره تاریخچه رباعی و اولین شاعرانی که به سرایش رباعی پرداختند شروع میشه و در بخش‌های جداگانه به مقایسه اشعار خیام و حافظ، خیام و نیما یوشیج، خیام و ایرج زبردست، و خیام و ایرج صف شکن از لحاظ دیدگاه، اندیشه و مضامین مشترکی که در اشعار هست میپردازه. رباعی هایی که انتخاب و بررسی شدند جزو بهترین رباعی‌های شاعران مذکور هست و در واقع این کتاب به عنوان گزیده اشعار رباعی از قدما تا متاخرین گزینه مناسبی هست.

1399/04/29 | توسطم. حسینی
0
|