1. خانه
  2. /
  3. کتاب زمینه و زمانه پدیدارشناسی

کتاب زمینه و زمانه پدیدارشناسی

نویسنده: سیاوش جمادی
2 از 1 رأی

کتاب زمینه و زمانه پدیدارشناسی

جستاری در زندگی و اندیشه های هوسرل و هایدگر
The field and time of phenomenology
انتشارات: ققنوس
٪15
1100000
935000
معرفی کتاب زمینه و زمانه پدیدارشناسی
"زمینه و زمانه پدیدارشناسی" اثری است از "سیاوش جمادی" که در آن "جستاری در زندگی و اندیشه های هوسرل و هایدگر" ارائه می کند. این کتاب یکی از بهترین آثار تالیفی ارائه شده پیرامون پدیدارشناسی می باشد و از این جهت با آثار غربی ترجمه شده به فارسی نیز رقابت می کند.
"زمینه و زمانه پدیدارشناسی" از ده بخش اصلی تشکیل که هر کدام دارای زیربخش هایی مرتبط با عنوان آن فصل می باشند. "سیاوش جمادی" در ابتدا زمینه های مربوط به این موضوع و گام های اولیه در مسیر آن را در کنار پژوهش های منطقی بررسی می کند و سپس در دو بخش، اصول و ماحصل پدیدار شناسی هوسرل و تاثیرات بعد از او را مورد کاوش قرار می دهد. به این ترتیب حیات و آرمان های اساسی هوسرل و آنچه به عنوان میراث از او باقی ماند در چهار فصل تجزیه و تحلیل شده است. در میانه ی کتاب، بحث هستی شناسی بنیادین و پدیدارشناسی هرمنوتیکی مطرح می شود و علاوه بر گسترش و نقد آن، بنیادهای هستی انسان نیز زیر ذره بین قرار می گیرد. در خلال بحث های مطرح شده، نظریات و عقاید هایدگر نیز عرضه شده است و نظریات او پیرامون مساله ی عمل، حیات و تفکر او پس از جنگ، تاثیر فلسفه ی وی در فرانسه و نقدها و دیگر تاثیرات وی به وضوح تشریح شده است.
"زمینه و زمانه پدیدارشناسی" صرفا یک خوانش تکراری و بازگویی پژوهش های غربی صورت گرفته پیرامون این موضوع نیست، بلکه نویسنده به شکل فعال، زمینه های فرهنگی و تاریخی پدیدارشناسی را در مباحثات مختلف کاوش می کند و پژوهشی چالش برانگیز از متون و نظریات روشنفکران بزرگ اروپایی به خواننده ارائه می کند.
درباره سیاوش جمادی
درباره سیاوش جمادی
سیاوش جمادی، متولد سال 1330 نویسنده و مترجم آثار ادبی و فلسفی، فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه تهران در سال 1353 و دارای تحصیلات کارشناسی ارشد فلسفه غرب از دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی از دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.
دسته بندی های کتاب زمینه و زمانه پدیدارشناسی
قسمت هایی از کتاب زمینه و زمانه پدیدارشناسی

مسلما از آنجا که راهی که عرفا از آن سخن گفته اند تجربی است ، تا خود شخصا آن را نپیموده باشیم ، در باره درستی و نادرستی آن حتی با استدلال های کتاب نقد عقل محض کانت نیز نمی توانیم حکمی قطعی صادر کنیم . این درست که کانت ایده های جهان و روان و خدا را بر حسب ساختار ذاتی فاهمه خارج از حد فهم می داند ، اما عرفا از فهمی که صرفا از جانب انسان است سخن نمی گویند . آنها ، درست یا نادرست ، مدعی اند که در آغاز علمی اجمالی و دورادور به حقیقتی دارند پایان راه به مشاهده ، حضور و شهود آن و حتی محو شدن در آن می رسند ، و این نوعی معرفت است نه تقلید طوطی وار و تعطیل فکر ، با این فرق که نه صرفا از جانب انسان بل از عنایت همان حقیقت بیرون از فاهمه نیز هست . بنابراین ، ایمان درجا زدن در عادتی دیرینه از ترس خطر نیست . ایمان ادراک حضور ، تصدیق دل به آنچه از غیب مکشوف میگردد و مشاهده ای است زنده که ابوالحسن خرقانی در باره آن گفته است : « مقامی پدید آمد که از آن خوشتر ندیدم . همه حق دیدم ... و از هر چه دون حق است زاهد گردیدم . این زهد خود تلاشی نستوه و شگفت انگیز چهل سال در گبرگی بباید گذاشت تا مرد را با ایمان رسد . »

مقالات مرتبط با کتاب زمینه و زمانه پدیدارشناسی
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

نظر کاربران در مورد "کتاب زمینه و زمانه پدیدارشناسی"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

خدا طول عمر با عزت به استاد جمادی عزیز و استاد رشیدیان عزیز بدهد

1403/05/15 | توسطعلیرضا
2
|
پاسخ ها

چطور می‌شود با جمادی هایدگر خواند و بعد،)با ادبیات دینی)آرزوی طول عمر برای ایشان از سوی خداوند(که یک‌"موجود" است و مورد نقد هایدگر)کرد؟!

1403/06/12|توسطامیرحسام صبافر
0

خدا خود «وجود» است

1403/11/29|توسطمحمد جواد غریبی - کاربر سایت
0

امیر حسام جان مگر کسی که علاقه مند به فلسفه ارسطو هست و یا شارح فلسفه ارسطو هست باید با تمام نظریات ارسطو مثل زمین مرکزی موافق باشد؟ مگر یکی از مهم‌ترین شارحین فلسفه هایدگر که بخشی از هستی و زمان را تحت اشراف خود هایدگر ترجمه کرد جان مککواری کشیش مسیحی نبود؟بنابراین علاقه مند بودن یا دنبال کردن یک فیلسوف به معنای موافق بودن با او نیست. با تشکر

1403/12/14|توسطعلیرضا - کاربر سایت
0

مفصل‌ترین کتاب درباره فلسفه هوسرل و هایدگر که به فارسی نوشته شده است.

1403/03/09 | توسطامیرحسام صبافر
5
|