1. خانه
  2. /
  3. کتاب درباره گراماتولوژی

کتاب درباره گراماتولوژی

نویسنده: ژاک دریدا
3 از 1 رأی

کتاب درباره گراماتولوژی

About Gramatology
انتشارات: شوند
٪15
210000
178500
معرفی کتاب درباره گراماتولوژی

درباره گراماتولوژی کتابی است از فیلسوف فرانسوی ژاک دریدا که در سال ۱۹۶۷ منتشر شد. این کتاب که ایده ساختارشکنی را سرچشمه می‌گیرد، پیشنهاد می‌کند که در سراسر فلسفه قاره‌ای، به‌ویژه به‌عنوان فیلسوفانی که با ایده‌های زبان‌شناختی و نشانه‌شناختی درگیر هستند، نوشتار به اشتباه به‌عنوان مشتق شده از گفتار در نظر گرفته می‌شود و آن را «سقوط» از «حضور کامل» واقعی گفتار و عمل مستقل نوشتار می‌سازد. مطمئنا، ژان ژاک روسو، اتین کاندیلاک، لوئیس هیلمسلوف، امیل بنونیست، مارتین هایدگر، ادموند هوسرل، رومن یاکوبسون، گوتفرید ویلهلم لایبنیتز، آندره لروی گورهان، و ویلیام واربرتون. در طول کار، او فلسفه‌های زبان و عمل نوشتاری ارائه شده توسط این نویسندگان را واسازی می‌کند، آنچه را که آوا محوری می‌نامد شناسایی می‌کند، و بی‌شمار آپوریاها و بیضی‌هایی را نشان می‌دهد که این امر آنها را به سمت آنها سوق می‌دهد. دریدا از توصیف آنچه او به عنوان نقد کار این متفکران نظریه پردازی می کند اجتناب می کند، اما با این وجود او خواستار علم جدیدی از «دستور زبان» است که سوالاتی را که او در مورد چگونگی نظریه پردازی عمل نوشتن مطرح می کند، بررسی کند.
گراماتولوژی بسیاری از مفاهیمی را که دریدا در کارهای بعدی بکار می برد، به ویژه در رابطه با زبان شناسی و نوشتار معرفی کرد.
درباره ژاک دریدا
درباره ژاک دریدا
ژاک دِریدا (به فرانسوی: Jacques Derrida) (زاده ۱۵ ژوئیه ۱۹۳۰ - درگذشته ۸ اکتبر ۲۰۰۴) فیلسوف الجزایری‌تبار فرانسوی و پدیدآورندهٔ فلسفهٔ واسازی است. تئوری‌های وی در فلسفه پست مدرن و نقد ادبی تأثیر فراوانی گذاشت. ژاک دریدا در ۱۵ ژوئیه ۱۹۳۰ در البیار نزدیک الجزایر و در خانواده‌ای یهودی به دنیا آمد.
او یک بار ازدواج کرد و یک زندگی خانوادگی را تا آخر عمر حفظ کرد. ژاک دریدا، با جنبشی که بنام واسازی شناخته شده، نزدیکی و پیوندی تنگاتنگ دارد. هدف اصلی او در واقع خنثی کردن چیزی است که خود آن را عقل‌مداری [کلام محوری/ لوگوس محوری] (logocentrism) (یا حاکمیت عقل) خوانده‌است. دریدا این باور ساختارگرایان را که معنا در ذات متن است، رد می‌کند. او نمی‌پذیرد که واژگان حامل و بارور معنایند. بلکه بر آن است که، واژگان تنها به واژگان دیگر اشاره دارند. معنا وابسته به داننده است و نه متن، و زمانی بروز می‌یابد که مفسر با متن به گفتگو در آید. پس دلایلی بنیادی که بتوان بدان‌ها تکیه کرد وجود ندارد. دریدا فرد را وامی‌دارد تا از اندیشه واقعیت متعالی دست بشوید و به جای آن روی متن متمرکز شود. آنچنان که متن خود به گونه مستقیم با شخص از در سخن در آید. وان هوزر (vanhoozer)، ارج و وزن چنین نظری را ارزیابی کرده و می‌گوید: «دریدا به توانایی عقل در دست‌یابی به یک استنتاج کلی، یعنی توضیح جهان از منظر واقعیت شک دارد. دریدا یک خنثاگر و یک ضدساختار است و پیوند میان زبان و واقعیت را رد می‌کند. یعنی چیزی که مورد اعتقاد فلسفه غرب است و از نگاه این فلسفه توان آشکار کردن حقیقت را دارد».
وی که از عرصهٔ پدیدارشناسی (فلسفه) به ساختارگرایی و واسازی نزدیک شد با دیدگاه‌هایش دربارهٔ زبان، دانش و معنا و به ویژه ماهیت متن مورد توجه ارتباط‌شناسان قرار گرفت. او شاگرد نهضت ساختارگرایی و اندیشه‌های پساساختارگرایی میشل فوکو بود و با نقدی که بر این اندیشه و بیشتر از جنبه نشانه‌شناسی وارد نمود مورد توجه محافل نقد ادبی و جامعه پست مدرن دانشگاهی آمریکا قرار گرفت. دریدا در آثارش فاصله بین فلسفه و ادبیات را کاهش داد و به عنوان یک منتقد ادبی قدرتمند هم شناخته شد.
مشهورترین اصطلاح دریدا Déconstruction است که آن را در فارسی به واسازی، شالوده‌شکنی، بن‌فکنی و ساخت‌گشایی ترجمه کرده‌اند. البته واژه ساختار در این اصطلاح نباید با اصطلاح فلسفی ساختار به معنی Structure در عبارت‌های ساختارگرایی و پساساختارگرایی یکسان تصور شود. Déconstruction در زبان‌های دیگر معمولاً ترجمه نشده و با همان املای فرانسوی به کار می‌رود که دریدا آن را به مفهوم از نو بنا نهادن (ویران کردن و در عین حال ساختن) به کار برده‌است. دریدا در نامه به دوست ژاپنی خود پروفسور ایزوتسو دربارهٔ ترجمهٔ Déconstruction به ژاپنی توضیح می‌دهد. باید در نظر داشت که دریدا می‌گوید که Déconstruction نه یک کلمه است نه یک مفهوم؛ بنابراین در مورد استفادهٔ آن باید بسیار دقت کرد.
مقالات مرتبط با کتاب درباره گراماتولوژی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب درباره گراماتولوژی"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

۱۷۴ صفحه و ۱۵۰ تومن…

1402/04/18 | توسطامیر
0
|

درود؛ لطفا این کتاب را تهیه فرمایید🙌🏻

1400/06/24 | توسطحنیف اسکندری - کاربر سایت
0
|

خواهشا این کتاب فراهم کنید بسیار نیازمندم به این کتاب🙏🙏

1400/02/27 | توسطسعید سواری
0
|

لطفا این کتاب تهیه کنید

1400/01/19 | توسطسعید سواری
0
|