1. خانه
  2. /
  3. کتاب خورشید برهنه

کتاب خورشید برهنه

4.3 از 5 رأی

کتاب خورشید برهنه

The Naked Sun
انتشارات: چترنگ
٪15
175000
148750
معرفی کتاب خورشید برهنه
خورشید برهنه دومین کتاب از مجموعۀ رباتی آیزاک آسیموف است. در سیارۀ سولاریا قتلی اتفاق می‌افتد؛ اما از آنجا که اهالی این سیاره در انزوا زندگی می‌کنند و تنها از طریق مشاهدۀ سه‌بعدی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند، تجربه‌ای از وقوع جرم‌ و جنایت ندارند و کسی از سولاریایی‌ها نمی‌تواند معمای قتل دکتر دلمار را حل کند. به همین دلیل، از کارآگاه الایجا بیلی از زمین، همراه با دنیل آلیوا، رباتی انسان‌نما از آرورا، دعوت می‌کنند تا پرده از راز قتل دکتر دلمار بردارند. این دومین همکاری الایجا بیلی و دنیل آلیوا در رازگشایی از پروندۀ قتل است. آیزاک آسیموف (۱۹۲۰- ۱۹۹۲) که استاد بیوشیمی در دانشگاه بوستون بود، بیش از پانصد جلد کتاب نوشته است که بخشی از آن‌ها داستان‌های علمی تخیلی و بخش دیگر آن‌ها علم به زبان ساده است. نشر چترنگ پیش از این کتاب غارهای پولادین از سری رباتی همین نویسنده را نیز منتشر کرده است. کتاب خورشید برهنه را سعید سیمرغ ترجمه کرده است و نشر چترنگ آن را در ۲۶۳ صفحه منتشر کرده است.
درباره آیزاک آسیموف
درباره آیزاک آسیموف
آیزاک آسیموف، زاده ی ۲ ژانویه ۱۹۲۰ و درگذشته ی ۶ آوریل ۱۹۹۲ میلادی، نویسنده ی آمریکایی روسی تبار گونه های علمی، علمی–تخیلی، خیال پردازی، وحشت بود.او در استان اسمالنسک در شوروی در خانواده ی آسیابانی یهودی متولد شد. در پنج سالگی خانواده اش به آمریکا مهاجرت کردند. از آن جا که در خانه با او به زبان های ییدیش (زبان یهودیان اروپای شرقی) و انگلیسی صحبت می کردند، به هر دو زبان روان سخن می گفت، اما روسی نیاموخت.خواندن را از پنج سالگی آموخت و از آن هنگام در امور اداره ی مغازه ی لبنیات فروشی به خانواده کمک می کرد. خود وی سحرخیزی اش در سال های آینده را مرهون همین کمک ها و تلاشش برای راضی کردن پدر به این که تنبل نیست، می دانست. در همان مغازه مجله های علمی-تخیلی هم فروخته می شد و آیزاک کوچک آن ها را می خواند. او در حدود یازده سالگی شروع به نوشتن داستان کرد و چند سالی بیشتر نگذشته بود که توانست داستان هایش را به مجله های عامه پسند بفروشد. در ۱۸ سالگی نخستین داستانش را به نام «گشتی در حوالی سیارک وستا» نوشت که در شماره ی اکتبر ۱۹۳۸ مجله داستان های حیرت آور چاپ شد. سه سال بعد، در سال ۱۹۴۱ داستان دیگری با عنوان شبانگاه به مجله ی داستان علمی - تخیلی حیرت آور فروخت که در آن زمان برترین مجله در این عرصه بود. مجله ی داستان علمی - تخیلی حیرت آور برای هر کلمه یک سنت پرداخت می کرد.قوانین سه گانه ی رباتیک وی از شهرت جهانی برخوردار است و دانشنامه ی بریتانیکا وی را واضع واژه ی رباتیک در زبان انگلیسی می شناسد. وی بیش از ۵۰۰ عنوان کتاب در تمام دسته های اصلی رده بندی دوی (به جز فلسفه) دارد و سیارک آسیموف ۵۰۲۰ به افتخار وی نامگذاری شده است. آسیموف، کلارک و هاین لاین به عنوان سه نویسنده ی بزرگ گونه ی علمی–تخیلی شناخته می شوند.
قسمت هایی از کتاب خورشید برهنه

معاون اداره ی دادگستری روی میزش به سوی بیلی خم شد و گفت: اطلاعات خاصی وجود داره که تو نباید درباره ش با کسی حرف بزنی، حتی با کارمندهای دولتی دیگه. جامعه شناس های ما در رابطه با وضعیت فعلی کهکشان به نتایج خاصی رسیده ن. پنجاه تا دنیای خارجی وجود داره که جمعیت کم و ربات دارن، قدرتمندن و مردم سالمی دارن که عمر طولانی می کنن. خود ما دنیای پرجمعیتی داریم با فناوری غیرپیشرفته و مردمی که عمر کوتاهی دارن و تحت سیطره ی دنیاهای خارجی هستیم. این وضعیت ناپایداره.

مقالات مرتبط با کتاب خورشید برهنه
آثار ماندگار در «عصر طلایی داستان علمی تخیلی»
آثار ماندگار در «عصر طلایی داستان علمی تخیلی»
ادامه مقاله
«آیزاک آسیموف» را بهتر بشناسیم
«آیزاک آسیموف» را بهتر بشناسیم

در این مطلب قصد داریم حقایقی جالب را درباره ی زندگی این نویسنده ی پیشگام آمریکایی با هم مرور کنیم.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب خورشید برهنه" ثبت می‌کند