1. خانه
  2. /
  3. کتاب نظریه پردازی انقلاب ها

کتاب نظریه پردازی انقلاب ها

نویسنده: جان فوران
3.8 از 1 رأی

کتاب نظریه پردازی انقلاب ها

Theorizing Revolutions
انتشارات: نشر نی
٪15
460000
391000
معرفی کتاب نظریه پردازی انقلاب ها
آیا عصر انقلاب‌ها به سر آمده است و سال ۱۹۸۹ پایان عصر انقلاب‌هاست؟ برخلاف نظر برخی، نمی‌توان پذیرفت که دوره‌ی انقلاب در جهان به‌سر آمده است. این واقعه می‌تواند باز هم در این یا آن گوشهٔ کره‌ی زمین روی دهد. هرچند ممکن است گفتمان و محل وقوع انقلاب‌ها تغییر کند، اما به‌هرحال، در آینده‌ای که فعلا پیش رو داریم، وقوع انقلاب‌ها امری ناممکن نیست. در کتاب نظریه‌پردازی انقلاب‌ها، بعضی از نامدارترین اندیشمندان به بررسی نقادانه‌ی بسیاری از چارچوب‌های نظری پرداخته و در فهم انقلاب کوشش کرده‌اند. رویکردهای نظری در این کتاب، بر محور مفاهیم و جستارهایی از قبیل دولت و کارگزاران انقلاب‌ها، نظریه‌ی ساختگرایی، الگوهای نخبگی و نظریه‌های جمعیت‌شناختی، مطالعات قومی/نژادی، مطالعات فرهنگی، و فمینیسم قرار دارد؛ از لحاظ زمانی، کتاب به دوره‌ی تاریخی بین انقلاب فرانسه در اواخر قرن هجدهم تا تحولات اروپای شرقی در اواخر قرن بیستم می‌پردازد، هرچند گاهی به رویدادهای پیش از این دوره نیز پرداخته است. شاید بتوان با توجه به شرایط کنونی و آینده‌ی جهان ادعا کرد که بررسی انقلاب‌ها مهم‌ترین اشتغال ذهنی دانشوران اجتماعی، به‌ویژه جامعه‌شناسان امروز است. مطالعه‌ی نقادانه کتاب حاضر می‌تواند به سهم خود گامی در این زمینه باشد. جان فورن استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه سنتاباربارای کالیفرنیا است.
درباره جان فوران
درباره جان فوران
جان فوران (John Foran) متولد ۱۹۵۵، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا است. وی از جامعه‌شناسان و اندیشمندان مطرح در پژوهش در زمینه «انقلاب‌های اجتماعی» در جهان است که به ویژه در دهه هشتاد میلادی تحولات سیاسی اجتماعی و انقلاب ایران را مورد مطالعه قرار داده است. وی برای مطالعاتش در زمینه تحولات سیاسی و اجتماعی ایران و انقلاب‌ها به ویژه برای نگارش کتاب مقاومت شکننده در ایران شهرت دارد. او کتاب‌های متعددی پیرامون انقلاب و جنبش‌های اجتماعی ایران و جهان نوشته و ده‌ها مقاله در معتبرترین نشریات جامعه‌شناسی غرب پیرامون انقلاب ایران منتشر کرده‌است.
فوران در حال حاضر در دانشگاه در برنامه‌های مطالعاتی در حوزه‌های مطالعات آمریکای لاتین، مطالعات جهانی و بین‌المللی، مطالعات زیست‌ محیطی مشارکت دارد و مطالعاتش بر موضوعاتی همچون بحران آب و هوایی، جنبش‌های اجتماعی قرن بیست و بیست و یکم، و توسعه پایدار متمرکز است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نظریه پردازی انقلاب ها" ثبت می‌کند