1. خانه
  2. /
  3. کتاب شبی در چهارراه

کتاب شب چهارراه

نویسنده: ژرژ سیمنون
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
5 از 1 رأی

کتاب شب چهارراه

Maigret at the Crossroads
٪15
100000
85000
4 از 2 رأی

کتاب شبی در چهارراه

The Night at the Crossroads
انتشارات: نگاه
ناموجود
5000
معرفی کتاب شبی در چهارراه
"شبی در چهارراه" به قلم "ژرژ سیمنون" داستان یک دانمارکی به نام "کارل اندرسن" است که با آن میزان ثروت می توانست هواپیمای شخصی خود را داشته باشد، اما کشور خود را ترک کرده و به دنبال یک زندگی آرام در فرانسه است. او و خواهرش "الس" یک ماه را در پاریس گذراندند و سپس یک خانه ی روستایی را در منطقه ای به نام چهارراه سه بیوه اجاره کردند. به مدت سه سال، آن ها گوشه نشینی اختیار کردند و کارل تنها برای تهیه ی مواد غذایی و بیرون بردن الگوهای اثاث و لوازم داخلی که خودش طراحی کرده بود، از خانه خارج می شد. وقتی ماشین قراضه ی کارل در گاراژ همسایه ظاهر می شود، انزوای آن ها نیز به پایان می رسد. وقتی پلیس برای تحقیق حاضر می شود، اتومبیل همسایه را در گاراژ اندرسن می بیند - با مردی مرده پشت فرمان!
کارل اندرسن قسم می خورد که مرد مرده - تاجر الماس آنتورپ به نام ایزاک گلدبرگ - را قبلا ندیده بود. اما هم او و هم الس به سمت پاریس راه افتاده بودند و کارل قبول می کند که جفت آن ها وحشت زده شده بودند و با کشف جسد فرار کردند. بازرس ارشد مگره و گروهبان معتمدش لوکاس، اندرسن را به مدت 17 ساعت مستقیم مورد بازجویی قرار می دهند، اما داستانی که این مرد تعریف می کند، هرگز تغییر نمی کند. آیا ممکن است حرف های او حقیقت داشته باشد؟
"شبی در چهارراه" اثر "ژرژ سیمنون" با مجموعه ای عجیب از شخصیت ها همراه است: یک بوکسور بد اخلاق که حالا مکانیک شده است، یک نماینده ی بیمه ی مطنطن با حس حق به جانب بودن بیش از اندازه، همسر زیرک و فضولش و همچنین خود اندرسن ها. "ژرژ سیمنون" یکبار دیگر هوادارانش را سربلند کرده است!
درباره ژرژ سیمنون
درباره ژرژ سیمنون
ژرژ سیمنون، زاده ی فوریه ۱۹۰۳ و درگذشته ی ۴ سپتامبر ۱۹۸۹، نویسنده ی بلژیکی بود. از وی که به خاطر نوشتن رمان های پلیسی شهرت داشت نزدیک به ۵۰۰ رمان و تعداد بسیاری آثار کوتاه منتشر شده است. سیمنون خالق شخصیت کمیسر مگره یکی از سرشناس ترین کارآگاه های ادبیات پلیسی جهان است.ژرژ ژوزف کریستین سیمنون در ۱۳ فوریه سال ۱۹۰۳ در شهر لیژ بلژیک به دنیا آمد. پدرش دزیره در یک شرکت بیمه حسابدار بود.ژرژ در سال های ۱۹۰۸ تا ۱۹۱۴ در مدرسه ی سن آندره به تحصیل پرداخت و با آغاز جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۴ به کالج سن لویی رفت که دبیرستانی تحت نظارت ژزوئیت ها بود. تا پیش از ۱۹۱۸ به مشاغل مختلفی از جمله شاگردی در کتابفروشی پرداخت، اما در ژانویه آن سال در پی بیماری پدرش ترک تحصیل کرد و در نشریه ی گازت دو لیژ به عنوان خبرنگار مشغول کار شد.این شغل به او امکان داد با گروه های و طبقات مختلف مردم از جمله افرادی که در هتل های ارزان قیمت اقامت داشتند، وقتشان در نوشگاه ها سپری می شد و گهگاه گذارشان به ادره پلیس می افتاد سر و کار پیدا کند و با منش و رفتار آن ها به خوبی آشنا شود. این آشنایی زمانی که بعدها نویسندگی حرفه اصلی اش شد بسیار به کار آمد. کار در گازت که روزنامه ای پرتیراژ و عامه پسند بود باعث شد تا مهارت های تندنویسی و ویرایش سریع متون نوشتاری را به خوبی فرا بگیرد. عادت تندنویسی تا پایان کار حرفی اش با او ماند به نحوی که می توانست یک رمان کامل را تنها در سه ساعت بنویسد و آماده ی چاپ کند!سیمنون در خلال جنگ جهانی دوم در وانده می زیست و در همین دوران بود که با آندره ژید نویسنده ی نامدار فرانسوی آشنایی یافت. در ۱۹۴۵ پس از آن که گشتاپو به یهودی بودن وی شک برد، از فرانسه اشغال شده گریخت و به آمریکا رفت. دوران اقامت در آمریکا از خلاقانه ترین ایام زندگی زندگانی پربار سیمنون بود. در ۱۹۵۵ بار دیگر به اروپا بازگشت و نخست در فرانسه و سپس در سوئیس اقامت گزید. در ۱۹۷۲ عملا داستان نویسی را کنار گذاشت و به نگارش زندگینامه ی خود پرداخت.خودکشی دخترش ماری ژو در ۱۹۷۸ باعث شد تا سال های پایانی عمر را در اندوه و تنهایی سپری کند. در ۱۹۸۴ به علت تومور مغزی مورد عمل جراحی قرار گرفت و ظاهرا بهبود یافت اما طی چند سال بعد وضع جسمانی اش به وخامت گرایید و در شب چهارم سپتامبر ۱۹۸۹ در شهر لوزان سوئیس، هنگامی که درخواب بود، از دنیا رفت.
نکوداشت های کتاب شبی در چهارراه

یک نویسنده عالی... شفافیتی فراموش نشدنی.

Independent
قسمت هایی از کتاب شبی در چهارراه

بعد صدای پا از پلکان به گوش رسید و کارل آندرسن را دیدند که دست به سینه گذارده از پله ها فرود می آید و چون دیوانگان فریاد بر می آورد: «صدای اوست، صدای الس است!...» نفس نفس می زد. چشم شیشه ایش بی حرکت بود. معلوم نبود با چشم دیگرش به چه کسی خیره شده است.

مقالات مرتبط با کتاب شبی در چهارراه
آشنایی با عناصر «داستان نوآر»
آشنایی با عناصر «داستان نوآر»
ادامه مقاله
لذت کشف حقیقت در داستان های جنایی
لذت کشف حقیقت در داستان های جنایی

داستان های جنایی، یکی از قواعد اساسی قصه گویی را به آشکارترین شکل نشان می دهند: «علت و معلول»

داستان های معمایی و تریلر، قلمرو هیجان و تعلیق
داستان های معمایی و تریلر، قلمرو هیجان و تعلیق

این دسته از کتاب ها، ضربان قلب مخاطب را به بازی می گیرند و هیجان و احساس ورود به دنیایی جدید را برای او به ارمغان می آورند.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شبی در چهارراه" ثبت می‌کند