1. خانه
  2. /
  3. کتاب فراسوی چپ و راست

کتاب فراسوی چپ و راست

3.2 از 1 رأی

کتاب فراسوی چپ و راست

Beyond left and right
انتشارات: علمی
٪15
385000
327250
معرفی کتاب فراسوی چپ و راست
در طول تاریخ اندیشه‌ی سیاسی، همواره اختلاف‌نظرها و بحث‌های فراوانی حول محور مفاهیم و مباحثات ایجادشده در آن وجود داشته است. با گذر زمان، این مناقشات شدت گرفته و موجب تقسیم و دسته‌بندی افراد بر اساس جهت‌گیری‌ها و انتخابات آن‌ها در حوزه‌ی علوم سیاسی شده است. یکی از مشهورترین و شناخته‌شده‌ترین این مرزبندی‌ها، تقسیم عقاید و متفکران سیاسی به دو گروه راست و چپ است. این نام‌گذاری و گروه‌بندی ریشه در اولین مجلس فرانسه پس از انقلاب دارد که در آن افرادی که گرایش‌های محافظه‌کارانه و یا حتی ارتجاعی داشتند در سمت راست مجلس، و افرادی که گرایش‌های آزادی‌خواهانه و انقلابی‌تری داشتند در سمت چپ مجلس می‌نشستند. این تقسیم‌بندی، یعنی تقسیم افراد و باورهای سیاسی به دو دسته راست و چپ، بخش عظیمی از تحلیل‌های سیاسی و اقتصادی متفکران در طول تاریخ را شامل شده و با وجود وقوع تغییراتی در تعریف این مفاهیم، همیشه به‌مثابه روشی معتبر از آن یاد شده است. اما تحولات و دگرگونی‌هایی که امروزه در جهان رخ می‌دهد، نشان از کم‌رنگی مرز میان این دو گروه و عقاید منسوب به آن‌ها دارد و این امر، نیاز به بنیانی نو را برای تحلیل‌های سیاسی و اقتصادی برجسته می‌سازد. کتاب «فراسوی چپ و راست» اثر آنتونی گیدنز، جامعه‌شناس انگلیسی، و به ترجمه‌ی محسن ثلاثی، یکی از بهترین منابع نوشته‌شده برای نیل به این هدف است. گیدنز در این کتاب به این موضوع می‌پردازد که به دلیل گسترش مدرنیته و درگیری همه‌ی فرهنگ‌ها و ملت‌ها در ساختن جهان امروز، در حال حاضر مرزبندی‌های رایج سیاسی مثل تقابل میان چپ و راست ازمیان‌رفته است. گیدنز معتقد است که امروزه همه‌ی مردمان سیاره، فارغ از جناح و جهت‌گیری سیاسی‌شان، در گسترش عدالت و رفاه و احیانا فاجعه‌های زیست‌محیطی، ترور و… مسئول‌اند. این کتاب جدای از پیشگفتار و پیش‌درآمد، دارای ده بخش است. عناوین این ده بخش عبارت است از: محافظه‌کاری هماغوش رادیکالیسم؛ سوسیالیسم: دوری گزیدن از رادیکالیسم؛ انقلاب‌های اجتماعی زمانه‌ی ما؛ دو نظریه درباره‌ی برقراری دموکراسی؛ تناقض‌های دولت رفاه؛ سیاست زایا و رفاه مثبت؛ رفاه مثبت، فقر و ارزش‌های زندگی؛ مدرنیته تحت یک علامت منفی: قضایای بوم‌شناختی و سیاست حیاتی؛ نظریه‌ی سیاسی و مسئله‌ی خشونت و مسائل عاملیت و ارزش‌ها. مطالعه‌ی این کتاب به دلیل محتوای ارزشمند و قابل تأملش و همچنین نثر شیوا و ترجمه‌ی روانی که دارد، بسیار مفید بوده و تجربه‌ای سودمند را برای خوانندگانش به ارمغان می‌آورد.
درباره آنتونی گیدنز
درباره آنتونی گیدنز
آنتونی گیدنز، زاده ی 18 ژانویه ی 1938، جامعه شناس و نویسنده ی انگلیسی است.گیدنز در لندن به دنیا آمد و بزرگ شد. او مدرک خود در جامعه شناسی و روانشناسی را در سال 1959 از دانشگاه هال گرفت و پس از آن، در دانشکده ی اقتصاد دانشگاه لندن حضور یافت. گیدنز در سال 1961، به تدریس روانشناسی اجتماعی در دانشگاه لستر روی آورد.
دسته بندی های کتاب فراسوی چپ و راست
قسمت هایی از کتاب فراسوی چپ و راست

امروزه رادیکال سیاسی بودن چه معنایی می تواند داشته باشد؟ کابوسی که خواب آرام اروپای بورژوا را بیش از هفتاد سال آشفته کرده بود، دیگر از این جهان رخت بربسته است. چنین می نماید آرزوهای رادیکال ها در جهت برپایی جامعه ای که در آن، به گفته ی مارکس، آدمیزادگان را “به راستی می توان آزاد کرد”، رویاپردازی های بی پایه ای از کار درآمده اند. مفهوم رادیکالیسم سیاسی از دیرباز بیشتر با اندیشه ی سوسیالیستی همراه بوده است. رادیکال بودن با داشتن نظر خاصی درباره ی امکانات سرشته در تاریخ همدوش بوده است. رادیکالیسم به معنای رهایی از چیرگی گذشته بود. برخی از رادیکال ها انقلابیانی بودند که به نظر آن ها، انقلاب و شاید تنها انقلاب، می توانست جدایی موردنظرشان را از گذشته به راستی فراهم سازد. با این همه، مفهوم انقلاب هرگز ویژگی معرف رادیکالیسم سیاسی نبود، بلکه بیشتر پیشرفت گرایی شاخص آن به شمار می آمد. برابر با این شاخص، تاریخ را می بایست به تسلط درآورد و آن را برحسب مقاصد انسانی قالب بندی کرد، تا آنکه امتیازهایی که در دوران گذشته خدا داده می نمود و مزایای اقلیت را بتوان گسترش داد و برای منفعت همگان سازماندهی کرد.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فراسوی چپ و راست" ثبت می‌کند