1. خانه
  2. /
  3. کتاب نامه های تیرباران شده ها

کتاب نامه های تیرباران شده ها

نویسنده: لویی آراگون
3 از 1 رأی

کتاب نامه های تیرباران شده ها

Lettres de fusillés
انتشارات: نگر
٪10
190000
171000
معرفی کتاب نامه های تیرباران شده ها
شاید حداقل یک‌بار از خود پرسیده باشیم که در لحظه‌ی مرگ به چیزی فکر می‌کنیم، از چه چیزهایی می‌گذریم و چه افرادی را به یاد خواهیم آورد. اگر مرگ‌مان در جنگ و جوانی از راه برسد و فرصتی برای واپسین دیدارها با عزیزانمان فراهم نباشد چه خواهیم کرد؟ در آخرین نامه‌ی زندگی‌مان چه خواهیم نوشت؟ کتاب «نامه‌های تیرباران شده‌ها»، دربرگیرنده‌ی آخرین دست‌نوشته‌ها و سخنانی است که از زندانیان فرانسوی اسیر آلمان‌ها در جنگ جهانی دوم به‌جای مانده است. مردان و پسران، در این نامه‌ها برای آخرین‌بار از عقاید و آرمان‌های خویش دفاع کرده‌اند، با اعضای خانواده و معشوق و همسران‌شان خداحافظی کرده‌اند و سربلند به‌سوی مرگ رفته‌اند. برخی از آنان بسیار جوان و ناآشنا با سیاست‌اند و برای دفاع از کشور خویش کشته می‌شوند و برخی کارکشته‌تراند و مسئولیت بیشتری در میدان جنگ داشته‌اند. اما همگی به یک مجازات محکوم شده‌اند و در آخرین لحظات زندگی خود دور یک میز نشسته‌اند و آنچه روی کاغذ آورده‌اند حالا در این کتاب قابل بازخوانی است. این کتاب همچون شاهدی بر مقاومت، سند پیروزی مردمی است که برای زندگی جنگیدند و شور حیات تا آخرین نفس با آن‌ها بوده است.
درباره لویی آراگون
درباره لویی آراگون
لویی آراگون (Louis Aragon) رمان‌نویس و شاعر سوررئالیست اهل فرانسه بود. او به همراه آندره برتون از بنیان‌گذاران مکتب ادبی سوررئالیسم بود. لویی آندریو، معروف به لویی آراگون، در ۳ اکتبر ۱۸۹۷ در پاریس متولد شد. پدرش که از صاحب‌منصبان عالی‌رتبه جمهوری سوم فرانسه بود، پسر خود را به فرزندی نپذیرفت و او با مادر و مادربزرگش بزرگ شد.
وی در ۱۹۱۶ به دانشکده پزشکی رفت، اما سه سال بعد به سربازی فراخوانده شد و همان‌جا بود که آشنایی‌اش با دانشجوی دیگری به نام آندره برتون مقدمه‌ای شد تا بعدها نهضت سوررئالیسم را با هم پایه‌گذاری کنند. آراگون در میانهٔ دههٔ ۱۹۲۰ از پزشکی دست کشید و در ۱۹۳۰ به کنگرهٔ نویسندگان انقلابی مسکو رفت. در اتحاد جماهیر شوروی، سوررئالیسم محکوم شد و آراگون هم هیچ مخالفتی با این محکومیت نکرد. این رفتار او رنجش برتون را به دنبال داشت و موجب اختلاف آن دو شد.
این شاعر در اوایل دههٔ ۳۰ با الزا تریوله خواهر زن مایاکوفسکی، نویسندهٔ روس، ازدواج کرد و از این زمان به بعد، تقریباً تمام اشعار او دربارهٔ همسرش سروده شده‌است. آراگون در ۱۹۳۱ رسماً پیوند خود را با سوررئالیسم قطع کرد و به فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی پرداخت.
دسته بندی های کتاب نامه های تیرباران شده ها
نظر کاربران در مورد "کتاب نامه های تیرباران شده ها"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

عاااالی،فوق العاده تاثیر گذار

1403/07/10 | توسطبهرنگ
0
|

کتابی سرشار از تامل... لذت بخش و تراژیک

1403/07/10 | توسطبهرنگ
0
|