بخشی از وجودش با شکل و هیپنی دیگر در دنیای گرداگردش نمایانده شده و جون خود موجود زنده ای است، آنچه را ت که در پیرامون خود می بیند آنها را زنده می انگارد. اعتقاد به یکی بودن انسان و جهان، انسان گونه انگاری و زنده پنداری پدیده های هستی تانبری در پای، پایدار و ماندگار در ذهن و فرهنگ آدمی به جای نهاده است. م ا در واقع این باور و دیگر باورهای اسطوره ای با گذر زمان به تدریج به ژرفای باریک و تاریک ناخود آگاه انسان اسطوره اندیش ی راه می یابد و بخشی از گنجینه عظیم نیروهای روانی اش می شود انسان و جهان در نمود از یک «بودند، انسان فشرده ای از جهان است و جهان گستره ای از انسانها بازتاب این باور در ادبیات ایران و جهان فراوان دیده می شود در نوشته های کریستین آندرسن نویسنده دانمارکی طبیعت بی جان به صورت جاندار، و جانوران متکلم با رفتاری انسانی ظاهر می شوند.
مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد
کمتر کسی را می توان یافت که مانند «کارل گوستاو یونگ» بر رواشناسی مدرن تأثیرگذار بوده باشد.
«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.
حقایقی وجود دارند که در آینده به حقیقت می پیوندند. حقایقی نیز در گذشته حقیقت داشته اند و حقایقی دیگر نیز هست که در هیچ دوره ای حقیقت نداشته و نخواهند داشت.