1. خانه
  2. /
  3. کتاب مغز و تاریخ

کتاب مغز و تاریخ

3.6 از 1 رأی

کتاب مغز و تاریخ

رابطه پی کردشناسی و روانشناسی در پژوهش شوروی
Brain and History
٪15
200000
170000
معرفی کتاب مغز و تاریخ
«مغز و تاریخ: رابطه پی کردشناسی و روانشناسی در پژوهش شوروی» نوشته‌ی لوچانو مکاچی یک سفر فکری به نقطه‌ی تلاقی علوم اعصاب، روانشناسی و چشم‌انداز اجتماعی-سیاسی اتحاد جماهیر شوروی است. در این کار پیشگامانه، مکاچی رابطه پویا بین پیچیدگی‌های فیزیولوژی عصبی و جریان‌های ایدئولوژیک را که تحقیقات روان‌شناختی را در چارچوب منحصر‌به‌فرد جامعه‌ی علمی شوروی شکل می‌دهند، بررسی می‌کند.
این کتاب سمفونی رشته‌هایی است که کنجکاوی عمیقی در مورد تعامل تاریخی بین علم مغز و نظریه‌های روان‌شناختی به خواننده القا می‌کند. مکاچی ما را به سفری جذاب از طریق تلاش‌های علمی محققان شوروی می‌برد و رقص پیچیده بین فیزیولوژی مغز و جریان‌های ایدئولوژیکی را که بر چشم‌انداز علمی در دوران پرفراز و نشیب تاریخ تأثیر گذاشته‌اند، آشکار می‌کند.
برای ماجراجوی روشنفکری که به‌دنبال عبور از مناظر علوم اعصاب و تاریخ ایده‌ها است، «مغز و تاریخ» به‌عنوان دعوتی برای کشف پیوندهای عمیق بین امر بیولوژیکی و فرهنگی است. مکاچی به دستاوردهای علمی، نوآوری‌های روش‌شناختی و تأثیرات ایدئولوژیکی که فیزیولوژی عصبی و روان‌شناسی شوروی را شکل دادند، می‌پردازد و درک دقیقی از نیروهای در‌هم‌تنیده در بازی ارائه می‌دهد.
قدرت نوآورانه کار مکاچی در توانایی آن در ایجاد پل بین قلمرو علم و تاریخ نهفته است. این کتاب با تشریح رابطه مشارکتی و گاه مشاجره‌آمیز بین فیزیولوژیست‌های عصبی و روان‌شناسان در اتحاد جماهیر شوروی، نشان می‌دهد که چگونه ایدئولوژی‌های سیاسی می‌توانند مسیر تحقیقات علمی را شکل دهند. این تعامل پویا به خوانندگان لنز منحصر‌به‌فردی ارائه می‌دهد که از طریق آن روابط پیچیده بین رشته‌های علمی و زمینه‌ی اجتماعی-فرهنگی گسترده‌تری را که در آن ظهور می‌کنند بررسی کنند.
«مغز و تاریخ» یک اودیسه‌ی فکری است که خوانندگان را دعوت می‌کند تا با ارتباطات چندوجهی بین علم، تاریخ و ایدئولوژی دست‌و‌پنجه نرم کنند. این کتاب برای کسانی است که شیفته‌ی تلاقی رشته‌ها، تأثیر جو سیاسی بر تحقیقات علمی و راه‌های عمیقی است که درک ما از مغز با روایت‌های تاریخ بشر در‌هم می‌آمیزد.
در پایان، کار لوچانو مکاچی گواهی بر رابطه همزیستی بین علم مغز و تاریخ است، که اثری را ارائه می‌کند که در سراسر مناظر علمی و سیاسی-اجتماعی اتحاد جماهیر شوروی آشکار می‌شود. «مغز و تاریخ» از مرزهای انضباطی سنتی فراتر می‌رود و کاوشی نوآورانه از تعامل پویا بین فیزیولوژی عصبی و روان‌شناسی را در زمینه‌ای ارائه می‌کند که علم و ایدئولوژی به روش‌های جذاب و گاه غیرمنتظره‌ای همگرا و واگرا می‌شوند. این کتاب برای کسانی که نه تنها به‌دنبال دانش هستند، بلکه به‌دنبال درک عمیق‌تر از رابطه‌ی پیچیده بین تحقیقات علمی و نیروهایی است که تجربه انسانی را شکل می‌دهند، خواندنی گیرا است.
درباره لوچانو مکاچی
درباره لوچانو مکاچی
لوچیانو مکاچی (زادهٔ ۲۷ نوامبر ۱۹۴۶)روان‌شناس و نویسنده ایتالیایی، استاد سابق دانشگاه فلورانس است که بیشتر به خاطر مشارکت‌هایش در تاریخ روان‌شناسی در ایتالیا شناخته می‌شود،لوچیانو مکاچی در مؤسسه روانشناسی مسکو، در زمینه فیزیولوژی روانی و تاریخ روانشناسی روسی و در آزمایشگاه فیزیولوژی عصبی CNR در پیزا کار کرد. او یکی از اعضای انجمن ایتالیایی اسلاویست ها است.
نظر کاربران در مورد "کتاب مغز و تاریخ"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

مترجمِ محترم هرکجا که ساختارِ جمله از حدِ تخصصش فرا رفته به صرفِ بازگرداندنِ واژه‌ها (بدون دقت به ساختارِ مفهومیِ جمله) بسنده کرده؛ و خصوصا در تبییناتِ متناظر با جدول‌ها و طرح‌واره‌ها جمله‌ها چنان مبهم و بی‌معنا برگردان شدن و از پانویسِ واژه‌ها به زبانِ مبدا (ترجمه‌ی انگلیسی) خودداری شده که تنها می‌توان از این بخش‌های کتاب گذر کرد؛ و باقیِ بخش‌ها هم با توکل بر قوه‌ی خلاق و رافعِ خودِ مغز باید جملات رو فهمید و پیش رفت. اصطلاحاتِ تخصصی که دائماً باید در کروشه یا پانویس به‌زبانِ تخصصی (اصطلاحِ انگلیسی) یادآوری شوند در این کتاب کم‌کاری شده و هرباره باید به صفحات قبل برای پانویس برگشت تا فهمید که پی‌کردشناسی و تن‌کردشناسی و روان‌تن‌کردشناسی و غیره ترجمه‌ی کدام اصطلاحِ رایج در فرهنگِ واژه‌نامه‌ی علومِ انسانیِ غربی‌اند. در نهایت بنده به‌هیچ وجه این ترجمه را برای مطالعه (چه متخصصان و دانش‌جویان چه علاقه‌مندان و عموم) پیشنهاد نمی‌کنم؛ چرا که در نهایت ابهامِ ناشی از کم‌فهمیِ مترجم را به ذهنِ کنجکاوِ خود راه می‌دهند و چیزی جز خشمِ برآمده از بی‌معناییِ جملات چیزی عایدشان نمی‌شود. از مترجمِ محترم خواهش می‌کنم که از تکرار چنینِ فجایعی در ترجمه خودداری کند.

1403/06/27 | توسطعرفان بیگدلی
3
|