یکی از استعدادهای آقای فرانکوپن به عنوان یک قصه گو، توانایی کشیدن نقشه ای از ارتباطات غیرمعمول بر بوم وسیع نقاشی خود است. فرانکوپن کتابی نادر به رشته ی تحریر درآورده که سبب می شود فرضیات خود درباره ی گیتی را زیر سوال ببرید.
این تاریخچه ی جنجالی، دیدگاهی که در آن غرب را وارث مطلق تمدن رومی و یونانی می دانست، به چالش می کشد. فرانکوپن مثال های متنوعی را برای نشان دادن پیوند میان فرهنگ ها به کار گرفته و در جزییات شفاف، اثرات اقتصادی و اجتماعی تجارت ابریشم و برده، مرگ سیاهان و نفوذ بودا بر مسیحیت را نشان می دهد.
این کتاب، یک اثر تاریخی محبوب و با پژوهش های عمیق بوده که با قدرت تمام برای از بین بردن پیش فرض های معمول پیشقدم شده و آماده ی تاباندن نوری جدید بر این مسئله است. طراوت منابع به کار گرفته شده توسط فرانکوپن بسیار تحریک آمیز بوده و دامنه ی گسترده ی آن ها، ارتباطات شگفت آوری را برمی انگیزاند.
این تاریخچه ای در مقیاس گسترده با جاه طلبی و وسعت دیدی کمیاب است. کتابی قابل توجه در سطوح بسیار، حماسه ای تاریخی و مناسب با گستره ای از دستاوردهای خیره کننده.
به طرز خیره کننده ای غنی و قابل درک. فرانکوپن با تغییر جهت قاطعانه ی دوربین تاریخ چند هزارسال اخیر به سمت شرق، ما را از قصه ی همیشگی تمدن غرب جدا ساخته و دیدگاهی تکان دهنده و درخشان از وقایعی که برخی آشنا و بسیاری ناآشنا هستند به ما می دهد.
هدف نویسنده این است که خوانندگان را متقاعد کند داستان آسیا و اروپا حقیقتا یکی بوده و آنان به طور مداوم در گذشته و بیشتر از آن در حال حاضر با هم تعامل داشته و دارند.
مذاکرات با شرکت چنان سریع پیش رفت که تابستان ۱۹۱۴ دولت بریتانیا توانست ۵۱ درصد سهام شرکت را بخرد _ و مدیریت عملیات شرکت را هم از آن خود کند. زبان آوری چرچیل در مجلس عوام رای اکثریت قریب به اتفاق را برایش به دست آورد. آنگاه سیاست گذاران و برنامه ریزان و ارتش نفس راحتی کشیدند: به ذخایر نفتی که ممکن بود در هر درگیری نظامی در آینده برایشان ضرورت حیاتی پیدا کند دست یافته بودند. یازده روز بعد، فرانتس فردیناند در سارایوو کشته شد. در هیاهوی پیرامون بسیج برای جنگ، ندیدن اهمیت گام هایی که بریتانیا برای تامین سوخت مورد نیازش برداشت دشوار نبود. یک علت آن البته این بود که کمتر کسی از معامله های پشت پرده آگاه شد. زیرا دولت بریتانیا نه تنها بیشتر سهام شرکت نفت ایران و انگلیس را خرید، بلکه برای دریافت بیست سال نفت نیروی دریایی هم به توافقی محرمانه دست یافت. معنی آن این بود که اگر جنگ با آلمان به درازا می کشید، بریتانیا می توانست از بابت سوخت کشتی هایی که در تابستان ۱۹۱۴ به آب افکند خاطرجمع باشد. جایگزینی زغال سنگ با نفت سبب شد که کشتی های انگلیسی در سرعت و کیفیت بر حریفان پیشی بگیرند؛ ولی مهم تر این که اکنون آنها می توانستند مدت ها در دریا بمانند. بی جهت نبود که لرد کرزن در نوامبر ۱۹۱۸، یعنی کمتر دو هفته پس از متارکه جنگ، در سخنرانی اش در ضیافت شامی در لندن اظهار کرد «متفقین روی موجی از نفت به پیروزی رسیدند.» یک سناتور سرشناس فرانسوی نیز، سرمست از پیروزی، گفت آلمان بیش از حد به آهن و زغال سنگ امید بسته و از نفت غافل شده بود. او مدعی شد که نفت خون زمین و خون پیروزی است.
من راههای ابریشم نشرققنوس راپارسال به قیمت عالی250تومن خریدم کیفیت چاپ عالی وجلدسخت وکاغذسفیدوقطع وزیری ولی هنوز فرصت نکردم کتاب روبخونم
کتابی تاریخی با نگاهی جدید به تاریخ جهان از دریچه راهها و تاثیر آنها برجهان اما انتشارت نیماژ کاغذ بی کیفیت و کاهی و از همه مهمتر نداشتن منابع در آخر کتاب که چاپ نشده
... مهم مهم ...یک «تاریخِ جهان» جدید، جذاب، خلافآمد عادت و بینظیر؛ ویژگی مهمتر، کنار گذاشتن اروپامحوری و خویشبرترپنداری غرب است. همچنین، کلیشههایی را میشکند که قرنهاست غربیها را مغرور و شرقیها را دلخور کردهاند. در نتیجه، نگاهی مثبت به گذشته و حتی آیندۀ سایر نقاط و فرهنگهای جهان دارد و به غربِ امروز هم هشدار میدهد. هر سه ترجمه خوب است، اما نشر نیماژ، در یک اقدام عجیب، نمایه، منابع و ارجاعات فراوان این اثر مهم را حذف کرده یا جا انداخته است! کسانی که میخواهند سالها از این کتاب بهعنوان یک اثر مرجع بهره ببرند، از دو ترجمۀ دیگر استفاده کنند.
نشر مرکز رو خوندم، ترجمه جناب افشار مثل همیشه عالی، بعضی صفحات کمرنگ چاپ شده بود ولی در کل خوب بود، جلد شومیز خیلی نازکی داره، متن کتاب ۴۵۰ صفحه اس، بقیه اش یادداشتهای کتابه، فصلهای ابتدایی در مورد پیداش راههای ابریشم، حکومت هایی که اون رو توسعه دادن، مثل امپراتوریهای چین و ایران هخامنشی، اسکندر مقدونی، کالاهایی که در این مسیرها جابجا میشدن، هر فصل رو با عنوان هایی مثل راه دین، راه پوست، راه بهشت و . . . شروع کرده و توضیحات جالبی در مورد اتفاقاتی که حول راه ابریشم و حکومت هایی که در مسیر اون بودن و از تجارت در این مسیر به ثروتهای هنگفتی رسیدن میده، از تجارت پوست بگیر تا تجارت ظروف چینی و برده، دین هایی که در این مسیر گسترش پیدا کردن، طاعون که از این مسیر به بقیه جاها رفت، از فصل ۱۴ کتاب کم کم از مسیر اصلی خودش منحرف میشه، یعنی دیگه بحث راجع به راه ابریشم نیس، از استعمار بریتانیا در آسیا میگه، از جنگ جهانی اول و اکتشاف نفت توی ایران و امتیازهایی که قاجاریه به بریتانیا و روسیه میداده و وارد جزئیات اونها میشه، از جنگ جهانی دوم و کشورهای درگیر و اتفاقات اون، از جنگ سرد روسیه و آمریکا و فصلهای آخر کلا تاریخ معاصر افغانستان و عراق و خصوصا ایران هست، یعنی حکومت پهلوی و انقلاب ۵۷ و ... که ربطی اصلا به جاده ابریشم نداره و بیشتر مطالبش هم برای ما تکراریه، میشه گفت نصف اول کتاب جذاب و جالبه
ده ماه و ده روز بعد از نظر پیشینم، اومدم تا بگم نسخهی مرکز هنوز ۲۶۵ تومنه ولی ۳۲۰ تومن نیماژ شده ۴۸۰ تومن. پس تا دیر نشده نسخهی مرکز رو بخرید که از دستتون میره.
از کتابفروشی، نسخهی ۲۶۵ تومنی مرکز رو ۱۷۰ تومن خریدم. توی همون کتابفروشی نسخهی ۳۲۰ تومنی نیماژ هم موجود بود به قیمت ۲۲۵ تومن. چرا با هر چاپ ۱۰۰ تومن میره روی کتاب، من حیرانم!
جالبه، ۱۶ ماه بعد نسخهی مرکز هنوز همون قیمت قبله. دربارهی ترجمهاش باید بگم که بینظیره.
باسلام این سه کتاب یکی هستن؟
درود ، کدوم ترجمه از کدوم نشر رو بیشتر پیشنهاد میکنید ؟
هر سه ترجمه مشکلاتی دارن، بنظر میاد ترجمه مرکز و نیماژ دقیقتر ولی ترجمه ققنوس بسیار خوشخوانتر هست
نشر مرکز / حسن افشار
ترجمههای آقای افشار خوب و دقیق هستن، نشر مرکز رو بخرید
سلام در سایت جایی هست که لیست کتابهای تحسین شده رو ببینیم؟
یک کتاب فوق العاده با ایدههای کاملا نو و بررسی تاریخ از زوایای جدید حتما توصیه میکنم بخونید