1. خانه
  2. /
  3. کتاب هیجدهم برومر لوئی بناپارت

کتاب هیجدهم برومر لوئی بناپارت

نویسنده: کارل مارکس
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.1 از 1 رأی

کتاب هیجدهم برومر لوئی بناپارت

The Eighteenth Brumaire of Louis Bonaparte
انتشارات: مرکز
٪15
159000
135150
3.4 از 1 رأی

کتاب هجدهم برومر لویی بناپارت

The Eighteenth Brumaire of Louis Bonaparte
انتشارات: پرسش
٪15
170000
144500
معرفی کتاب هیجدهم برومر لوئی بناپارت
کتاب «هیجدهم برومر لوئی بناپارت» مقاله ای است که توسط کارل مارکس بین دسامبر 1851 تا مارس 1852 نوشته شده است و در اصل در 1852 در Die Revolution ، یک ماهنامه آلمانی منتشر شده است.

این مقاله درباره کودتای فرانسه در سال 1851 بحث می کند که در آن لویی ناپلئون بناپارت قدرت دیکتاتوری را به دست گرفت. این مقاله مارکس را در قالب خود به عنوان یک مورخ اجتماعی و سیاسی نشان می دهد که با رویدادهای تاریخی واقعی از دیدگاه برداشت ماتریالیستی از تاریخ رفتار می کند.

این عنوان به کودتای 18 برومر اشاره دارد که در آن ناپلئون بناپارت قدرت را در فرانسه انقلابی (9 نوامبر 1799 ، یا 18 برومر سال هشتم در تقویم جمهوری خواهان فرانسه) به دست آورد.
در مقدمه ویرایش دوم کتاب هجدهم برومر ، مارکس اظهار داشت که هدف از این مقاله "نشان دادن چگونگی اینکه مبارزه طبقاتی در فرانسه شرایط و روابطی را ایجاد کرده بود که در آن یک گروتسک متوسط می تواند نقش قهرمان را ایفا کند."

این مقاله شامل مشهورترین صورت بندی از دیدگاه مارکس در مورد نقش فرد در تاریخ است که اغلب به این صورت ترجمه می شود: "مردم تاریخ خود را می سازند "
درباره کارل مارکس
درباره کارل مارکس
کارل مارکس، زاده ی 5 می 1818 و درگذشته ی 14 مارس 1883، فیلسوف، جامعه شناس، تاریخ دان و اقتصاددان آلمانی و از تأثیرگذارترین اندیشمندان تمام اعصار بود.مارکس در شهر تریر، دوره ی دبیرستان را به پایان رساند و در دانشگاه بن به تحصیل رشته ی حقوق پرداخت. او یک سال بعد به برلین رفت و در دانشگاه آن شهر در رشته های فلسفه و تاریخ به تحصیل ادامه داد. مارکس در سال 1841 با ارائه ی تز دکترای خود درباره ی اختلاف فلسفه ی طبیعت دموکریتوس و اپیکور، تحصیلات دانشگاهی خود را به روش مکاتبه ای در دانشگاه ینا به پایان رساند. او به امید آن که بتواند در دانشگاه بن تدریس کند به آن شهر رفت ولی دولت پروس، اجازه ی این کار را به او نداد. مارکس پس از این به روزنامه ی لیبرال های جبهه ی اپوزیسیون شهر کلن پیوست و به عنوان عضو ارشد هیئت تحریریه مشغول به کار شد.مارکس مبارزه ی عملی، سیاسی و فلسفی را به همراه دوست نزدیکش، فردریک انگلس آغاز کرد و با او بود که یک سال پیش از انقلاب های 1848، «بیانیه ی کمونیست» را به رشته ی تحریر درآورد. او در این سال ها با محیط دانشگاهی و ایده آلیسم آلمانی و هگلی های جوان قطع رابطه کرد و به مسائل جنبش کارگری اروپا پرداخت. مارکس از ابتدا در انجمن بین الملل اول که در 1864 تأسیس شد، فعالیت کرد و سرانجام دبیر این انجمن شد. او اولین جلد کتاب مشهورش، سرمایه، را در 1867 منتشر کرد.
مقالات مرتبط با کتاب هیجدهم برومر لوئی بناپارت
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
کارل مارکس: اقتصاد به مثابه زندگی
کارل مارکس: اقتصاد به مثابه زندگی

ایده های اقتصادی او در عمل، به ایجاد طرح های اقتصادی فاجعه آمیز انجامید و مرهم هایی که مارکس برای بیماری های جهان نو پیشنهاد کرده، امروزه کمی عجیب به نظر می رسند

نظر کاربران در مورد "کتاب هیجدهم برومر لوئی بناپارت"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ادامه‌ی کتابِ "نبرد طبقاتی در فرانسه". این کتاب در واقع بیانِ مبارزه یِ سیاسی و نظری مارکس با گرایش‌های نادرستی بود که آن زمان در جنبش سوسیالیستی در چگونگی برخورد با لوئی بوناپارت و به‌طورکلی دولت نمایان شده بود.نمیدونم مقدمه یِ انگلس بر این کتاب در ترجمه فارسی آمده یا خیر؟ انگلس در مقدمه‌اش بر این کتاب تاکیید میکنه که مارکس تلاش داشت در ارتباط با تجربه انقلاب ۱۸۴۸ فرانسه (انقلاب دوم) و رویدادهای متعاقب آن، علمی را که خود بنیان گذاشته بود را بسنجد. مارکس با تکیه به اصول، مفاهیم و شالوده‌های علم جدید_ماتریالیسم تاریخی_ دریافته بود که همه نبردهای تاریخی درصحنه سیاسی، مذهبی و فلسفی، امری جز بیان کم‌وبیش روشن نبردهای طبقاتی نیستند. طبقاتی که وجود آن‌ها و چگونگی برخوردشان با یکدیگر به وضعیت اقتصادی یعنی شیوه تولید وابسته است. با نگاه امروزی با قطعیت می‌توان گفت که موضوع کتاب و بررسی‌های مارکس فراتر از آزمایش صرف آن قوانین بوده است.کتاب "هجدهم برومر" به سندی کلاسیک در مورد ماهیت دولت در عصر بورژوایی بدل شده است.مارکس با بررسی دولت در شکل نسبتاً تکامل‌یافته، ناب و استثنایی‌اش، روابط میان طبقه با نمایندگان سیاسی‌اش و قدرت دولتی با طبقات، به‌ویژه روابط دولت با فراکسیون‌های اجتماعی گوناگون طبقه حاکم را به لحاظ تئوریک تبیین می‌کنه.

1403/02/16 | توسطاشکان نعمت زاده - کاربر سایت
1
|

ترجمه‌ی ستودنی جناب باقر پرهان خواندن این کتاب را بدل به یک تجربه مفرح کردند. مطالعه‌ی این کتاب برای سینه چاکان تاریخ و فلسفه اب حیات است و هر صفحه اش مثل کاغذ طلا ارزش دارند. برای اینکه در کوچه پس کوچه‌های پاریس قدم بزنید و بیبینید دویست سال مردم چگونه زندگی کردند رنج کشیدند خندیدند و مردند.

1402/10/22 | توسطکاربر سایت
3
|

دوست عزیز مثلا کتاب خوان ، کتاب فیزیکی هیچ وقت جایگاهش رو از دست نمی‌ده ولی برای کسانی که به هر دلیلی نمی‌تونن کتاب بخونن، یکیش خود بنده که تنبلی چشم دارم و رو به پیشرفت هستش نیاز مبرم به کتاب صوتی دارم و کلی هم کارم رو پیش برده . درسته که مثل قبل که می‌خوندم تاثیر گذار نیست ولی با همین شرایط کلی کتاب صوتی گوش کردم و لذت بردم

1401/12/19 | توسطعلی - کاربر سایت
3
|

دوران کتاب کاغذی رو به اتمام است ، کاش ناشرین و نویسندگان محترم نسخه صوتی کتاب خود را منتشر میکردن تا تمام اقشار جامعه بتوانند استفاده کنند . خیلی‌ها حاضر هستن همین هزینه کتاب را پرداخت کنند ولی نسخه صوتی را داشته باشند تا در زمان و مکانی بتوانند گوش کنند و استفاده ببرند . و محدودیت کتاب کاغذی نداشته باشند .

1400/03/22 | توسطمجتبی رحیمی - کاربر سایت
7
|
پاسخ ها

دیدگاه خودتون رو به کل جامعه تعمیم ندید ، همه‌ی ما عاشقان کتاب به نسخه‌ی فیزیکی و کاغذی علاقه داریم ، کتاب صوتی مسخره بازی جدیده کساییه که صبح تا شب سرشون تو گوشی و فضای مجازیه

1400/05/24|توسطسید مجتبی صابرمعاش
55

👎👊😡 نظرات غیرمنطقی‌تون رو برای خودتون نگه دارید

1400/05/31|توسطکاربر سایت
9

سلام. هیچ هم از این حرف‌ها نیست هیچ چیز جای کتاب چاپی و کاغذی رو نمی‌گیره

1401/03/26|توسطمحمد مهدی - کاربر سایت
6

کتاب شعر بچه گانه اگر باشه موافقم

1401/05/11|توسطعلی فنائی
4

هر کسی مثل شما که اینو میگه مطمنا نه کتاب خونه و نه اهل کتاب و نه کتاب بازه هیچ موقع در هیچ جای دنیا دوره کتاب فیزیکی یا کاغذی تمام نمیشه.

1401/09/29|توسطعادل یاسینی
10

جناب مجتبی رحیمی نطر شما درست نیست. مقاله "ادبیات چرا" بارگاس یوسا با ترجمه عبدالله کوثری رو بخونین حتما.

1402/04/25|توسطکاربر سایت
3

دوست عزیز، فایل صوتی و کتاب صوتی به هیچ وجه حق مطلب در مورد کتابهای فلسفی و علوم اجتماعی را ادا نمی‌کند، مگر میشود مثلا کتاب سرمایه مارکس صوتی گوش داد! باید در مورد مطالب فکر کرد!

1403/08/14|توسطبهداد فاضلی
0