اثر بسیار تاثیرگذار و چند جلدی امانوئل والرشتاین، نظام جهانی مدرن، یکی از بزرگترین آثار علوم اجتماعی قرن حاضر است. این کتاب یک تفسیر نوآورانه و پانورامیک از تاریخ جهانی است که ظهور و توسعه دنیای مدرن را از قرن شانزدهم تا بیستم دنبال می کند. نظریه «نظام جهانی» که تاکنون به ۹ زبان زنده دنیا ترجمه شده است، از اهمیت مهمی برخوردار است. با کمک این نظریه می توان تغییر و تحولات تاریخی و اجتماعی را در کشورهای مختلف جهان و نیز فرآیندهای توسعه اجتماعی و اقتصادی را در جهان معاصر درک و تحلیل کرد. به نظر والرشتاین، در نظام نوین جهانی، هژمونی اقتصادی اهمیت بیشتری از هژمونی سیاسی و نظامی دارد و تسلط قدرت های جهانی کنونی را باید بر اساس ظرفیت ها و راهبردهای اقتصادی آنان توضیح داد. این کتاب توسط سناالدین سراجیجهرمی ترجمه شده است. کتاب نظام جهانی مدرن را پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به چاپ رسانده است.
درباره ایمانوئل والرشتاین
امانوئل والِرستین (Immanuel Wallerstein) (زادهٔ ۲۸ سپتامبر ۱۹۳۰ در شهر نیویورک - درگذشتهٔ ۳۱ اوت ۲۰۱۹)، جامعهشناس و متفکر چپگرای آمریکایی و از بزرگترین متفکران سوسیالیست قرن ۲۱ بود. او متولد شهر نیویورک بود و تمام تحصیلات خود را در دانشگاه کلمبیا طی کرد. کتاب معروف او نظریه نظام جهانی است که به نه زبان زنده برگردانده شدهاست . او نقش مهمی برای دولتها قایل نیست و مبارزه طبقاتی را در اندیشههایش نادیده میگیرد. او در اسفند سال ۱۳۹۲ به ایران آمد و در دانشگاه تهران سخنرانی کرد. ایمانوئل والرشتاین در تاریخ ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ به دعوت انجمن جامعهشناسی ایران و همچنین انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، برای یک سفر یک هفتهای به ایران آمد. وی سخنرانیهایی در دانشگاههای تهران و شیراز داشت.
یک تور دو نیرو که انبوهی از مطالعات تاریخی متنوع را گرد هم می آورد و معنا می بخشد که اغلب به نظر می رسد با یکدیگر در تضاد هستند ... یک دستاورد بسیار بزرگ.