1. خانه
  2. /
  3. کتاب نظریه ی کنش ارتباطی

کتاب نظریه ی کنش ارتباطی

3.1 از 1 رأی

کتاب نظریه ی کنش ارتباطی

The theory of communicative action
انتشارات: مرکز
ناموجود
230000
معرفی کتاب نظریه ی کنش ارتباطی

نظریه ی کنش ارتباطی یک کتاب دو جلدی است که در سال 1981 توسط فیلسوف بزرگ یورگن هابرماس نوشته شده است و در آن نویسنده پروژه ی خود را برای یافتن راهی برای پایه گذاری "علوم اجتماعی در نظریه زبان" ادامه می دهد. دو جلد عبارتند از عقل و منطقی سازی جامعه که هابرماس در آن مفهومی از عقلانیت ارتباطی را ایجاد می کند، و جلد دوم آن که زیست جهان و نظام نقادی مفهوم کارکردگرایانه ی عقل نام دارد و در آن هابرماس مفهوم دو سطحی از جامعه را ایجاد می کند و نظریه انتقادی مدرنیته را ارائه می دهد.
پس از نوشتن نظریه کنش ارتباطی ، هابرماس با استفاده از آن به عنوان مبنای نظریه ی اخلاق ، دموکراسی و قانون ، نظریه کنش ارتباطی را گسترش داد. این اثر الهام بخش بسیاری از نظرات نظریه پردازان و فیلسوفان اجتماعی بوده و در سال 1998 توسط انجمن جامعه شناسی بین المللی به عنوان هشتمین کتاب مهم جامعه شناسی قرن بیستم فهرست شده است. نظریه کنش ارتباطی یک پروژه انتقادی است که مفهومی از عقل را بازسازی می کند که مفهومی ابزاری یا عینی گرایانه ندارد، بلکه یک عمل ارتباطی رهایی بخش است. این بازسازی پیشنهاد می کند: "عمل و درک انسان را می توان به عنوان یک ساختار زبانی موثر تجزیه و تحلیل کرد" و هر عبارت بر پیش بینی آزادی از سلطه ی غیر ضروری تکیه می کند. از این ساختارهای زبانی ارتباطی می توان برای ایجاد درک هنجاری از جامعه استفاده کرد. این تصور از جامعه "برای ایجاد مفهوم سازی از زمینه ی زندگی اجتماعی که متناسب با پارادوکس های مدرنیته است ، مورد استفاده قرار می گیرد.
درباره یورگن هابرماس
درباره یورگن هابرماس
یورگن هابرماس (Jürgen Habermas) (زاده ۱۸ ژوئن ۱۹۲۹ در دوسلدورف آلمان) از فیلسوفان و نظریه‌پردازان اجتماعی معاصر و وارث مکتب فرانکفورت است که در چارچوب سنت نظریه انتقادی و پراگماتیسم آمریکایی کار می‌کند. او در اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۱ سفری به ایران داشت.
تمرکز پژوهش‌های او بر روی شناخت‌شناسی، مدرنیته و تجزیه و تحلیل تحولات اجتماعی جوامع پیشرفته صنعتی سرمایه‌داری و سیاست روز آلمان به ویژه با توجه به نقش رسانه‌های همگانی است. شهرت او بیشتر به ابداع اصطلاح و تز گستره همگانی یا فضای عمومی است که فضایی فکری و اجتماعی را مدنظر دارد که در آن، فعالیت‌های آگاهی بخش رسانه‌ای به ایجاد زمینه برای بحث‌های اجتماعی و انتقادی و ظهور چیزی که او آن را برای دموکراسی بنیادی می‌داند، می‌انجامد.
به نظر وی اطلاعات (اکسیژن دموکراسی) در این گستره فرآوری می‌شود و هرچه فرایندها و روندهای این تولید، آزادتر و خردورزانه تر و با مشارکت حداکثری همه نیروهای اجتماعی باشد، مزایای دموکراسی واقعی تر و تأثیرگذارتر می‌شود. گستره همگانی فضای اجتماعی ای است که در آن مردم آزادانه شرایط اجتماعی خودرا نقد کرده و مشکلات را برشمرده و بر جریان تصمیم‌گیری سیاسی تأثیر می‌گذارند. به نظر هابرماس گستره همگانی خاستگاه افکارعمومی است. گستره همگانی میانجی فضای خصوصی و فضای عمومی است و هرچه آزادتر و فکورانه تر باشد مناسبات اجتماعی خردورزانه تر و انسانی تر خواهد بود. هابرماس بر این اعتقاد است که از اواخر سده نوزدهم گستره همگانی بر اثر افزایش فعالیت‌های تجاری و بازرگانی و سودگرایی دارندگان این رسانه‌ها و نیز فروکش کردن تمایلات انقلابی پیشین سرمایه‌داری رو به کاهش گذاشته‌است.
نکوداشت های کتاب نظریه ی کنش ارتباطی

یک مطالعه اساسی که نهایت دقت ، بینش و اصالت را نشان می دهد ، و به درستی شهرت هابرماس را به عنوان برجسته ترین متفکر اجتماعی و سیاسی در آلمان امروزه به ارمغان آورده است.

Times Literary Supplement

یکی از گسترده ترین ، جامع ترین ، مفصل ترین و شدیدترین آثار نظری در نظریه اجتماعی. نظریه و فلسفه اجتماعی ممکن است دیگر هرگز یکسان نباشند.

Philosophy and Social Criticism
نظر کاربران در مورد "کتاب نظریه ی کنش ارتباطی"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب سخت اما بی نظیریه

1403/08/14 | توسطAmin Yazdi
0
|

کنش ارتباطی کاغذ نامرغوبی داره

1400/04/26 | توسطاسماعیل حمزه
0
|

خیلی وقت هست دنبال خرید این کتاب هستم اما در بازار نبود از تجدید چاپ کتاب خوشحال شدم اما با دیدن قیمت آن از خریدش منصرف شدم

1400/04/20 | توسطشهاب رئیسی
0
|

چقدر گرون

1400/04/20 | توسطشهاب رئیسی
0
|

گرونههه خیلی

1400/04/20 | توسطپویا قطب الدین
0
|