کتاب «عقل و جهل» کتابی برای تغییر باورهای جاهلانه و نگرش عاقلانه به زندگی و جهان پیرامون ما است. نویسنده کتاب را با این متن به برادرش تقدیم کرده است: «رنجهای عظیم گاهی عاملی برای یافتن معناهای ژرفاند. کتابی که قصد مطالعه آن را دارید، معنایی است که در پی رنج از دست دادن برادرم یافتم.»
زندگی آمیزهای از جدال لحظه به لحظه میان عقل و جهل، و انتخاب یکی از این دو توسط انسان است. گاهی در مشکلات و یا تصمیم گیریهایی که در زندگی با آن مواجه هستیم، تصمیم درست و منطقی گرفتن بسیار دشوار خواهد بود. کتاب عقل و جهل همچون کلاس درسی به چالشهای میان نادانی و تفکر منطقی پرداخته است. اولین فصل کتاب با عنوان معنای زندگی است، که از نگاهی با تفکر عاقلانه، و یا اندیشهای از سر جهل به این موضوع پرچالش میپردازد.
کتاب عقل و جهل ابعاد ذهنی انسان را در قالب چهار نوع رابطهی اصلی و عمیق شناسایی میکند: رابطه با حیات و اساس زندگی (معنای زندگی)، رابطه با خود، رابطه با جهان پیرامون و رابطه با انسانهای دیگر. اگر انسان از جاهلانه اندیشیدن بپرهیزد، و تلاش کند تا مسیر درست با پیروی از عقل و منطق را پیش بگیرد، به خودشکوفایی خواهد رسید. بسیاری از مشکلات سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب، وسواس فکری، اختلالات شخصیت، ترس و... ریشه در جهل دارد که با شناخت این مفهوم میتوان بر بسیاری از مشکلات روحی و روانی غلبه کرد.
چالش و جدال میان عقل و جهل که نویسنده با قلمی ساده و روان در این کتاب به آن پرداخته، به ما کمک خواهد کرد تا بیاموزیم چگونه با با اختیار خودمان مسیر منطقی و انتخابهای سالم را در زندگی پیش بگیریم.
کتاب عقل و جهل