1. خانه
  2. /
  3. چگونه کتاب بخوانیم

چگونه کتاب بخوانیم

نویسنده: مارتیمر جی آدلر
3.8 از 10 رأی

چگونه کتاب بخوانیم

How to Read a Book
انتشارات: به نشر
٪10
350000
315000
معرفی چگونه کتاب بخوانیم
این کتاب که اولین نسخه آن در سال 1940 منتشر شد یک پدیده ی نادر است یک کلاسیک زنده که سطوح مختلف خواندن و چگونگی دستیابی به آنها را معرفی و روشن می کند از خواندن مقدماتی تا خوانش اجمالی و تحلیلی و تا خوانش سریع. خوانندگان می آموزند که چه موقع و چگونه می توان "کتاب را با جلد آن داوری کرد" ، ، انتقادی خواند ، و پیام نویسنده را از متن استخراج کرد. همچنین شامل دستورالعمل های مختلفی است که برای خواندن ژانرهای خاص از جمله کتابهای عملی ، ادبیات تخیلی ، نمایشنامه ها ، شعر ، تاریخ ، علم و ریاضیات ، فلسفه و آثار اجتماعی کارایی بالایی دارد.سرانجام نویسندگان یک لیست پیشنهادی و تست های متنی را ارائه می دهند و شما می توانید با استفاده از آنها میزان پیشرفت خود را در خواندن ، درک مطلب و سرعت مطالعه محاسبه کنید. |
درباره مارتیمر جی آدلر
درباره مارتیمر جی آدلر
مورتیمر ادلر (Mortimer J. Adler‎؛ ۲۸ دسامبر ۱۹۰۲ در نیویورک – ۲۸ ژوئن ۲۰۰۱ ) فیلسوف، نویسنده اهل ایالات متحده آمریکا، استاد دانشگاه شیکاگو و دانشگاه کلمبیا بود. فلسفه نظری وی پیرامون ارسطوگری و تومیسم است. ادلر در تاریخ ۲۸ دسامبر ۱۹۰۲ در شهر نیویورک در زمان مهاجرت یهودیان از آلمان زاده شد. او در سن ۱۴ سالگی از مدرسه خارج شد تا به عنوان یک پادو در روزنامه ای به نام New York Sun مشغول به کار شود با این آرزو که در نهایت روزنامه نگار شود. طولی نکشید که ادلر به مدرسه بازگشت تا در کلاس‌های شبانه نویسندگی حضور پیدا کند و در مدت زمانیکه در آنجا بود ، افکار و فعالیت‌های مردانی چون افلاطون ، ارسطو ، توماس آکویناس ، جان لاک و دیگران را شناخت و بعدها آن‌ها را قهرمانان خود قرار داد.
ادلر در دانشگاه کلمبیا به تحصیل پرداخت و به مجله ادبی دانشجویی نیز کمک می کرد. با وجود اینکه ادلر تست الزامی شنا را به منظور دریافت مدرک کارشناسی رد کرد ( مسئله ای که وقتی دانشگاه درجهٔ افتخاری به او داد ، اصلاح شد) ، ولی در دانشگاه ماند و در ادامه به تدریس در آن دانشگاه هم پرداخت و سرانجام مدرک دکتری روانشناسی را دریافت کرد. در سال ۱۹۲۷، زمان حضور در دانشگاه ، ادلر اولین کتاب خود را به چاپ رساند.
نکوداشت های چگونه کتاب بخوانیم

به طور دقیق نشان داد که چطور می توان کار جدی درست خوانی را انجام داد و چه مقدار می تواند در راه آموزش و لذت عمل کند.

The New Yorker

این چهارصد صفحه مملو از مطالب برجسته ای است که هیچ کدام از مشتاقان آینده ی فرهنگ آمریکایی نمی توانند آن را نادیده بگیرند.

Jacques Barzun

چگونه کتاب بخوانیم بهترین و موفق ترین راهنمای درک مطلب برای خواننده عمومی است که با مطالب جدید کاملا بازنویسی و به روز شده است.

amazon
قسمت هایی از چگونه کتاب بخوانیم

مونتنی در مورد دو نوع جهل صحبت می کند: جهل عامیانه که پیش از تحصیل دانش وجود دارد و جهل عالمانه که بعد از کسب دانش گریبانگیر انسان می شود. اولی مربوط به کسانی است که اصلا بی سوادند و کتاب نمی خوانند. دومی جهل کسانی است که کتاب های فراوانی را بد خوانده اند. اینها به قول الکساندر پوپ «آدم های بی هوش و فاقد بینشی هستند که مغزهای آنها از کتاب هایی که بد خوانده اند، انباشته شده است».

علت به خواب رفتن مردم هنگام خواندن کتاب های خوب این نیست که آنها دوست ندارند برای فهمیدن آنها کوشش کنند، بلکه آن است که نمی دانند چگونه کوشش کنند. کتاب های خوب در سطحی بالاتر از ذهن شما قرار دارند و خسته کننده خواهند بود، مگر اینکه ذهن خود را توسعه داده و خودتان را تا سطح کتاب ارتقاء دهید.

کودکان سوال های جالبی می کنند. «چرا انسان وجود دارد؟» «چرا گربه این گونه رفتار می کند؟» «اولین اسم دنیا چیست؟» «آیا خداوند برای خلق دنیا دلیل دارد؟» اینها سوالاتی است که بچه ها می پرسند. هرچند این پرسش ها ممکن است کاملا خردمندانه نباشد ولی حداقل نشان می دهد که کودکان در جست و جوی پاسخ های خردمندانه هستند. به قول ارسطو سرمنشاه فلسفه تعجب است.

مقالات مرتبط با چگونه کتاب بخوانیم
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
ادامه مقاله
«چگونه کتاب بخوانیم»: راهنمای مهارت های مطالعه
«چگونه کتاب بخوانیم»: راهنمای مهارت های مطالعه

اثری که به ما می آموزد چگونه بیشترین بهره را از مطالعه ی کتاب های مختلف ببریم

چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی

«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.

«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم
«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم

نوشتن یک داستان، مانند ساختن یک خانه است: ممکن است تمام ابزار و ایده های مورد نیاز را در اختیار داشته باشید، اما اگر پِی و و بنیان اثر محکم نباشد، حتی زیباترین سازه ها نیز دوامی نخواهند داشت.

نظر کاربران در مورد "چگونه کتاب بخوانیم"
8 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بنظرم کتاب سنگینی هست و مطالعه اش سخته من نتونستم با کتاب ارتباط برقرارکنم که یا مشکل از خودمه یا مطالب کتاب مفید نبود ترجمه کتاب تعریفی نداره نسخه زبان اصلی کتاب تقریبا صد و چهل کتاب خوب ، برای مطالعه معرفی کرده که در نسخه ترجمه این ضمیمه حذف شده !

1403/06/09 | توسطخشایار نجفی
1
|

کتاب باارزشی هست و اگر با دقت بخوانید خواهید فهمید که 90 درصد کتابخوان‌ها کتاب‌ها را به درستی نمیخوانند کتاب ارزش چندبار خوانده شدن را دارد

1403/02/18 | توسطسهیل
1
|

بعد اونایی که کتاب نمیخونن بیان این کتاب چهارصد صفحه ای رو بخونن که چرا باید کتاب بخونیم؟

1402/03/16 | توسطSahand Ebrahimi
3
|
پاسخ ها

شما فرق چگونه و چرا رو درک میکنی؟

1402/03/28|توسطمهدی - کاربر سایت
12

گفته چگونه کتاب بخوانیم، نه اینکه چرا.😐

1402/03/28|توسطسارا شکوری - کاربر سایت
3

گفته چگونه بخوانیم نگفته چرا بخونیم. مگه مجبوری نظر بدی عمو؟

1402/03/28|توسطکاربر سایت
1

عزیزم، این کتاب برای اونایی نیست که کتاب [نمی خونن] ؛ (هر کسی تو عمرش حداقل حسن کچل (که اثر خوبی هم هست) یا حداقل کتاب درسی رو خونده) ، بعدشم همه هم در پاسخ گفتن که عنوان کتاب °چگونه..° هست نه «چرا».. چون هرکدوم بحث جدایی دارن، چرا کتاب می‌خونیم کلی دلیل منطقی، شخصی و... داره اما خیلی خیلی کوچیکشون اینه که اسیب بهت نمی‌زنه.. مثلا کتابخوندن باعث نمی‌شه کبدت چرب بشه یا پات قطع بشه.. (از کتابخون‌ها عذر می‌خوام دلیل کاملی از دنیای وسیع کتابخوانی نبود اما عاجزانه اگر سخت گیر نگاه نکنین برای این فرد، کافی است) ، و اما مسئله‌ی «چگونه» که بحث این کتاب هم هست به ما یاد می‌ده که چطور نهایت استفاده رو از کتاب ببریم. بتونیم خودمون رو ارتقا بدیم و با دید فلسفی و معنوی‌تری (و کمتر مادی) به جهان و طبیعت خود نگاه کنیم. و نکته دیگه، دوست عزیز شما که این گونه «چهارصد» صفحه (به قول خودتون) از ذوق ارزشمند و نکاتی که طی یک «⭐عمر⭐» از تجربه و تحقیق و رویا به دست اومده رو زیر تمسخر می‌گیرید (کتابخوان‌ها می‌دونن چهارصد صفحه واقعا زیاد نیست) نشان دهنده این هست که خودتون هم بیشتر مطالعه نداشتید! در اخر( پوزش از متن طولانی) هیچ «باید»ی در کار نیست برای کتاب خوندن شما می‌تونی به جاش وقتت رو پای تلوزیون نشستن یا تو گوشی چرخ زدن و چرت زدن سپری کنی.. ممنون

1402/05/29|توسطنرگس ن ت - کاربر سایت
10

لطفا این کتاب رو موجود کنید😢

1401/07/29 | توسطکاربر سایت
1
|

ممنون که این کتاب با ارزش و موجود کردید

1400/02/24 | توسطفرهاد سمیعی
4
|
پاسخ ها

موجود کن

1401/06/26|توسطاسفندیار - کاربر سایت
0

سلام چرا موجود نمی‌شه؟

1399/06/16 | توسطسید رضا هاشمی
3
|

لطفا موجود کنید

1399/06/15 | توسطمیترا دادجو
3
|

سلام لطفا موجود کن

1399/05/27 | توسطکاربر سایت
5
|