کتابی جالب ، بصیر و جدید. . .
کاوش بصیرت آمیز و در عین حال دارای قدرت داستان سرایی و توانایی آن در شکل دادن به زندگی ما ..
حیوان قصه گویی آموزنده است ، اما همچنین بسیار سرگرم کننده است ....
آمارشناسان در این مورد توافق دارند که اگر می توانستند تعدادی میمون نامیرا اسیر کنند، آنها را در اتاقی بگذارند، در اتاق را قفل کنند و ماشین تحریری در اختیارشان بگذارند تا برای مدتی بسیار بسیار طولانی با خشم دکمه ها را فشار دهند، سرانجام قادر خواهند بود نسخه ی کاملی از نمایشنامه ی هملت را باز تولید کنند به صورتی که هر نقطه و کامایی سر جای خودش باشد. این نکته مهم است که میمون ها نامیرا باشند: آمارشناسان می پذیرند که این کار زمانی بسیار طولانی می طلبد.
عده ای دیگر به این نتیجه گیری مشکوک اند. در سال ۲۰۰۳. پژوهشگرانی از دانشگاه پلیموت انگلستان برای ارزیابی این نظریهی به اصطلاح میمون نامیرا دست به یک آزمایش راهنما زدند. راهنما به این دلیل که ما هنوز دسته هایی از ابر میمونهای نامیرا و یا افق زمانی بی نهایت مورد نیاز برای یک آزمایش قطعی را در اختیار نداریم، اما این پژوهشگران یک رایانه ی قدیمی داشتند و شش میمون کاکل دار که در جزیرهی سولاوسی اندونزی زندگی می کند. آنها رایانه را در قفس جم میمونها گذاشتند و در قفس را بستند.
«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.
نوشتن یک داستان، مانند ساختن یک خانه است: ممکن است تمام ابزار و ایده های مورد نیاز را در اختیار داشته باشید، اما اگر پِی و و بنیان اثر محکم نباشد، حتی زیباترین سازه ها نیز دوامی نخواهند داشت.
در واقع نام بسیاری از سندروم های روانی، ریشه در تحلیل روانشناختیِ شخصیت های داستانی دارد
مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد
بخشی از کتاب:فعالیت مداوم نورونهای ما در واکنش به محرکهای داستانی، مسیرهای عصبی منتهی به حل ماهرانه مشکلات زندگی را تقویت و تدقیق میکند. از این دیدگاه، علت جذب شدن ما به داستان یک اشتباه تکاملی نیست، بلکه داستان روی هم رفته برای ما خوب است. علت این امر آن است که زندگی انسان، به خصوص زندگی اجتماعی اش، به شدت پیچیده و پر خطر است. داستان به مغز ما اجازه میدهد که واکنش در مقابل انواع چالشهای مهم برای موفقیت را به عنوان نوع بشر تمرین کنیم...
این کتاب در واقع درباره این موضوع هست که چرا انسان موجودی قصه گو هست و قصه را دوست داره.در بخشهای مختلف این کتاب با توجه به یافتههای روانشناسی و عصب شناسی، نویسنده سعی بر توضیح این مسئله داره که چرا انسان رویدادهای اطراف خودش رو تبدیل به قصه میکنه.این کتاب کتابی است بسیار جذاب که برای توضیح و تفسیر "قصه" به بسیاری مسائل دیگر از جمله خواب و رویا و تاثیر آن بر قصه پردازی، فیلمها،سریالها و همچنین ارتباط اسطورهها با قصه پردازی میپردازه.ترجمه روان عباس مخبر هم لذت خواندن کتاب را مضاعف میکنه.