1. خانه
  2. /
  3. کتاب تاریخ هیجده ساله آذربایجان

کتاب تاریخ هجده ساله آذربایجان

نویسنده: احمد کسروی
5 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.5 از 1 رأی

کتاب تاریخ هجده ساله آذربایجان

بازمانده تاریخ مشروطه ایران
Eighteen Years History of Azerbaijan
انتشارات: نگاه
٪15
455000
386750
3.4 از 1 رأی

کتاب تاریخ هجده ساله آذربایجان (دو جلدی)

سرنوشت گردان و دلیران
Eighteen Years History of Azerbaijan
انتشارات: ارس
٪15
670000
569500
4 از 1 رأی

کتاب تاریخ هیجده ساله آذربایجان

Eighteen Years History of Azerbaijan
انتشارات: هرمس
ناموجود
150000
1.5 از 1 رأی

کتاب تاریخ هجده ساله آذربایجان

Eighteen Years History of Azerbaijan
انتشارات: سمیر
ناموجود
220000
3.4 از 1 رأی

کتاب تاریخ هجده ساله آذربایجان

Eighteen Years History of Azerbaijan
انتشارات: میلاد
ناموجود
760000
معرفی کتاب تاریخ هیجده ساله آذربایجان
تاریخ هجده ساله ی آذربایجان که با نام سرنوشت گردان و دلیران نیز شناخته می شود، اثر احمد کسروی، تاریخ نگار و حقوق دان و نظریه پرداز فرهیخته ی ایرانی است که آثار او از مرز هفتاد مجلد نیز گذشته است. وی از جمله اندیشمندانی بود که با تسلط به امور سیاسی، دینی، ادبی و زبان شناسی، آثاری با تحلیل های چند جانبه ارائه می کرد و چنان در بیان حقیقت های تاریخی کوشا بود که مورد تحسین دیگر پژوهشگران نیز قرار گرفت. نو گرایی و علم دوستی کسروی، او را در میان اندیشمندان زمان خود سرآمد ساخته بود و دوری او از خرافه و انجام پژوهش های عمیق برای ارائه ی اثر، به نظریات او اعتبار می بخشید.

از میان فعالیت های کسروی، عملکرد او در ثبت وقایع انقلاب مشروطه سبب ایجاد اثری به نام تاریخ هجده ساله ی آذربایجان شد که تحولات سیاسی و اجتماعی ایران در زمان مشروطه و بعد از آن را بیان می کند. از او اثر دیگری هم منتشر شده که بیشتر به وقایع قبل انقلاب مشروطه و شکل گیری کانون های مشروطه خواهی در استان های دیگر می پردازد اما وی که خود اهل تبریز بود و همواره در پژوهش و ثبت رویدادهای آن منطقه می کوشید، در این کتاب، اتفاقات و آثار مشروطه خواهی در خطه ی آذربایجان را با تاکید بر حوادث بعد از انقلاب مشروطه به رشته ی تحریر درآورده است.

این اثر که به دیدگاه خود نویسنده، ادامه ی کتاب تاریخ مشروطه ایران است، به همراه آن کتاب ابتدا به شکل مقاله های دوره ای در مجله ی ادبی و پژوهشی پیمان که مدیر مسئول آن خود کسروی بود، به چاپ می رسید اما در سال هزار و سیصد و نوزده توسط وی به صورت کتاب عرضه شد و اکنون از مهم ترین مراجع تاریخی عصر مشروطه به حساب می آید.
درباره احمد کسروی
درباره احمد کسروی
تاریخ نگار، زبان شناس، پژوهشگر، حقوق دان و اندیشمند ایرانی بود. وی استاد ملی گرای رشته حقوق در دانشگاه تهران و وکیل دعاوی در تهران بود.احمد کسروی در حوزه های مختلفی هم چون تاریخ، زبان شناسی، ادبیات، علوم دینی، روزنامه نگاری، وکالت، قضاوت و سیاست فعالیت داشت. وی بنیان گذار جنبشی سیاسی-اجتماعی با هدف ساختن یک «هویت ایرانی سکولار» در جامعهٔ ایران، موسوم به جنبش «پاک دینی» بود که در دوره ای از حکومت پهلوی شکل گرفت.احمد کسروی خواستار مبارزه با «واپس ماندگی فکری و علمی» و روشن گری در تمامی وجوه زندگانی بود وی از آنچه «اوضاع زندگی، خرافه گرایی و آداب اجتماعی» مردم ایران می دانست انتقاد داشت؛ موضع گیری های احمد کسروی در برابر کیش های رایج و نهادهای مذهبی و اخلاقی و مسلک ها و ارزش های سنتی و فرهنگی و تاختن او به باورهای دینی و فرهنگی از تشیع و بهائیت گرفته تا شعرهای حافظ و سعدی، از جمله مواردی بود که مخالفت های بسیاری را علیه او برانگیخت.آثار احمد کسروی بالغ بر ۷۰ جلد کتاب به زبان های فارسی و عربی است. از مهم ترین آثار کسروی می توان به دو کتاب تاریخ مشروطهٔ ایران و تاریخ هجده سالهٔ آذربایجان اشاره کرد.
دسته بندی های کتاب تاریخ هیجده ساله آذربایجان
قسمت هایی از کتاب تاریخ هیجده ساله آذربایجان

تاریخ هیجده سالۀ آذربایجان دنبالۀ تاریخ مشروطۀ ایران است. و رویدادهای تاریخ مشروطه را پس از کودتای محمدعلی شاه تجزیه و تحلیل می کند. کسروی مینویسد: «... کم کم آوازۀ ایستادگیهای تبریز پراکنده گردید... روزنۀ امیدی در دلها پدید آمد و هر زمان مژدۀ نوینی از تبریز رسیده بر استواری آنان افزود... تبریزیان دولتیان را از شهر راندند». 

زمانی که «پانوف» مجروح شده بود و از او خون زیادی میرفت، سه ساعت استراحت کرده و در روز هشتم فروردین وارد بندر گز شدند و تلگراف و گمرک رو تصرف کردند و در آن زمان سی و شش تن سرباز و یک سرحد دار مسئول پاسبانی از این بندر بودند

تاریخ هجده ساله ی آذربایجان که با نام سرنوشت گردان و دلیران نیز شناخته می شود، اثر احمد کسروی، تاریخ نگار و حقوق دان و نظریه پرداز فرهیخته ی ایرانی است که آثار او از مرز هفتاد مجلد نیز گذشته است. وی از جمله اندیشمندانی بود که با تسلط به امور سیاسی، دینی، ادبی و زبان شناسی، آثاری با تحلیل های چند جانبه ارائه می کرد و چنان در بیان حقیقت های تاریخی کوشا بود که مورد تحسین دیگر پژوهشگران نیز قرار گرفت. نو گرایی و علم دوستی کسروی، او را در میان اندیشمندان زمان خود سرآمد ساخته بود و دوری او از خرافه و انجام پژوهش های عمیق برای ارائه ی اثر، به نظریات او اعتبار می بخشید. از میان فعالیت های کسروی، عملکرد او در ثبت وقایع انقلاب مشروطه سبب ایجاد اثری به نام تاریخ هجده ساله ی آذربایجان شد که تحولات سیاسی و اجتماعی ایران در زمان مشروطه و بعد از آن را بیان می کند. از او اثر دیگری هم منتشر شده که بیشتر به وقایع قبل انقلاب مشروطه و شکل گیری کانون های مشروطه خواهی در استان های دیگر می پردازد اما وی که خود اهل تبریز بود و همواره در پژوهش و ثبت رویدادهای آن منطقه می کوشید، در این کتاب، اتفاقات و آثار مشروطه خواهی در خطه ی آذربایجان را با تاکید بر حوادث بعد از انقلاب مشروطه به رشته ی تحریر درآورده است. این اثر که به دیدگاه خود نویسنده، ادامه ی کتاب تاریخ مشروطه ایران است، به همراه آن کتاب ابتدا به شکل مقاله های دوره ای در مجله ی ادبی و پژوهشی پیمان که مدیر مسئول آن خود کسروی بود، به چاپ می رسید اما در سال هزار و سیصد و نوزده توسط وی به صورت کتاب عرضه شد و اکنون از مهم ترین مراجع تاریخ نگاری عصر مشروطه به حساب می آید.

نظر کاربران در مورد "کتاب تاریخ هیجده ساله آذربایجان"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

در تاریخ هجده ساله آذربایجان خواننده با اتفاقاتی که در دوران مشروطه در تبریز اتفاق افتاده آشنا میشه و اطلاعات سودمندی به دست میاره.

1399/07/25 | توسطسمیرا ستوده
4
|

این کتاب ادامه تاریخ مشروطه ایران است و برای درک کامل حوادث انقلاب مشروطیت ایران ضروری است. توضیحات کسروی بسیار روشنگر هست بسیار توصیه میشه

1399/04/17 | توسطم. حسینی
6
|