1. خانه
  2. /
  3. کتاب خاطرات دخترکی به نام سعاد

کتاب خاطرات دخترکی به نام سعاد

پیشنهاد ویژه
3.8 از 1 رأی

کتاب خاطرات دخترکی به نام سعاد

Memories of a girl named Saad
٪25
135000
101250
معرفی کتاب خاطرات دخترکی به نام سعاد
"خاطرات دخترکی به نام سعاد" رمانی تکان‌دهنده از نوال السعداوی است که سفر پررنج دختری جوان را در دنیایی سرشار از سنت، ظلم و جست‌وجوی هویت به تصویر می‌کشد. السعداوی که به دلیل نقد عمیق خود بر وضعیت زنان و ساختارهای اجتماعی-سیاسی محدودکننده‌ی آن‌ها شناخته می‌شود، در این کتاب، داستان سعاد را بستری برای بررسی مبارزات فردی و جمعی زنان در جوامع مردسالار قرار می‌دهد. این رمان با نثری غنی و صراحتی بی‌پرده، خوانندگان را به تأمل در قدرت حافظه و استقامت روح انسانی دعوت می‌کند.
داستان حول محور سعاد، دختری حساس و تیزبین، می‌گردد که در جامعه‌ای محافظه‌کار در مصر بزرگ می‌شود. از نخستین خاطراتش، سعاد با واقعیت‌های تلخ محدودیت‌های جنسیتی و سنگینی سنت روبه‌رو است. با رشد او، دنیای درونی‌اش-سرشار از امید، رویا و طغیان‌های خاموش-در تضاد با محدودیت‌های سختی قرار می‌گیرد که محیط پیرامونش بر او تحمیل می‌کند. السعداوی تجربه‌های سعاد را بازگو می‌کند، زمانی که او میان دوگانگی عشق و فقدان، وظیفه و تمایل، اسارت و آزادی در کشاکش است. سایه‌ی مبارزات خانوادگی و تاریخ سنگین، او را وادار به سفری برای کشف خویشتن می‌کند. در مسیرش، سعاد با افرادی مواجه می‌شود که برخی نقش راهنما را ایفا می‌کنند و برخی دیگر نمایانگر همان ساختارهای سرکوبگری هستند که او در تلاش برای گریز از آن‌هاست. در میان وقایع تکان‌دهنده، سعاد می‌آموزد که روایت‌های تحمیلی را زیر سوال ببرد و مسیر هویتی خود را بسازد. این رمان با مهارتی تحسین‌برانگیز، خاطرات شخصی سعاد را با تفسیرهای تاریخی و فرهنگی درهم می‌تند و نشان می‌دهد که چگونه زندگی فردی با نیروهای سنت، بی‌عدالتی و تغییر گره خورده است. برای سعاد، عمل به خاطر آوردن-چه لحظات شیرین و چه زخم‌های دردناک-به ابزاری قدرتمند برای درک وضعیت کنونی و تصور آینده‌ای تبدیل می‌شود که در آن، عاملیت خویش را بازمی‌یابد.
"خاطرات دخترکی به نام سعاد" اثری تأثیرگذار و ضروری است که با کسانی که خود را در حصار انتظارات اجتماعی یافته‌اند، همذات‌پنداری عمیقی ایجاد می‌کند. روایت قدرتمند السعداوی و تحلیل اجتماعی بی‌پروا، خوانندگان را به تأمل در پیچیدگی‌های هویت، نقش حافظه‌ی جمعی و جسارت موردنیاز برای ایجاد مسیری نوین دعوت می‌کند. این رمان که کاوشی تکان‌دهنده در تاب‌آوری زنان و آرزوی جهانی برای آزادی است، برای علاقه‌مندان به ادبیات فمینیستی و نیروی تحول‌آفرین روح انسانی، اثری خواندنی و فراموش‌نشدنی خواهد بود.
درباره نوال السعداوی
درباره نوال السعداوی
نوال السعداوی (۲۰۲۱-۱۹۳۱م)، پزشک، فعّالِ برابریِ حقوق زنان و نویسنده­ مصری،­ بیش از ۵۰ اثر در کارنامه­­ ادبی خود ثبت کرده و کتاب‌هایش به بیش از ۳۰ زبان ترجمه شده است.  در سال ۲۰۲۰، مجله­ تایم او را به عنوان یکی از ۱۰۰ زنِ سال معرفی کرد. چهره‌ای که بعضی او را سیمون دو بووارِ جهان عرب لقب داده‌اند و بعضی دیگر هم او را زنی وحشی و خطرناک خوانده‌اند. نوال در دفاع از خود پاسخ داده: «من حقیقت را می‌گویم و حقیقت وحشی و خطرناک است.» وقتی به او پیشنهاد شد که  لحنِ انتقادهایش را ملایم‌تر کند، از موضعِ خود عقب‌نشینی نکرد و گفت: «نه. من باید صریح‌تر، و تهاجمی‌تر باشم، چون جهان دارد پرخاشگرتر می‌شود، و ما به مردمی نیاز داریم تا با صدایِ بلند علیهِ بی‌عدالتی صحبت کنند.» السعداوی،  صاحب قلمی که نداشتنِ «اتاقی از آن خود» سدّی بر سرِ راه نوشتنش نشد  بلکه با یک مداد ابرو و کاغذِ توالت توانست صدها صفحه در زندانِ زنان بنویسد. زنی که نمی‌­خواست همرنگِ جماعتی باشد که در باورش جایی نداشتند... پس تاوانِ شبیه نبودن را پرداخت، درِ خانه‌اش شکسته و روانه­ زندان شد. از زبانِ خودش مرورش کنیم: «در دوره­ عجیبی متولّد شده‌‏ام که در آن انسان به دلیل تولّد با عقلی متفکّر به زندان افکنده می‌شود. برای این‌که با قلبی متولّد شده که برای صداقت و عدالت می‌تپد. برای این‏‌که شعری یا قصه‌ای یا روایتی را به نگارش درمی‌آورد. برای این‌که بحثی علمی و ادبی را منتشر می‌‏کند یا مقاله‌ای با صدای آزادی. یا این‌که تمایل فلسفی در او وجود دارد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب خاطرات دخترکی به نام سعاد" ثبت می‌کند