آیا قبل از سرودن شعر به پایان آن می اندیشید؟ -همان طور که گفتم شعر لحظه یی بیش نیست. اما لحظه یی که در ذرات خود ابدی است و ابدیت پایان ندارد و اگر منظور شما از این سوال پایان شعر از لحاظ شکل و قالب و ترکیب نظری یا سماعی آن است، به شما چنین پاسخ می دهم که قالب شعر می باید با مضمون آن متناسب باشد. من به اشعار خودم رجوع می کنم و این طور به نظرم می آید که پایان آن ها آغاز مجددی است. تقریبا این طور است که در پایان هر قطعه کلماتی که آن را آغاز کرده اند با ترکیب دیگری تکرار می شوند. بدین گونه لحظه یی که در قالب هر شعر تثبیت می شود، در ابدیتی به گرد خود می تند.
به نظر من برای انسان کامیابی میسر نیست. انسان هنگامی می تواند کامیاب شود که مطلقا آزاد باشد، اما آزادی نه به صورت مطلق بلکه حتا به طور نسبی نیز نصیب انسان نمی شود و به عبارت دیگر خوشبختی به زندان انسان راه نمی یابد. از آن گذشته، انسانی که در اسارت قوانین، در اسارت وجدان، در اسارت وظایف، در اسارت تعلقات، در اسارت مطامع و شهوات دیگران دست و پا می زند، لاجرم همه خلاقیت های خود را از دست می دهد و پیشرفت های ماشین را به حساب پیشرفت های خود می گذارد حال آن که وقتی خود او جز پیچ و مهره ای از ماشین ها نیست از آزادی چه گونه می تواند سود بجوید؟ احمد شاملو در گفتگو با علی اصغر ضرابی
در این مطلب به شکل خلاصه، با مسیر شکلگیری ادبیات مدرن ایران و چهره های تأثیرگذار در این حوزه بیشتر آشنا می شویم.
در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.
«شازده کوچولو»، این شاهکار ادبی پر از درس هایی است که کودکان را برای ورود به دنیای بزرگترها آماده می کند.
من این کتابو دوست داشتم و پسندیدم
این کتاب؛ بسیار اثر خوبیست و در آن میتوانید به مطلب بسیار ارزشمند و متنوعی از استاد احمد شاملو درباره ادبیات دست یابید.
درود بسیار از خواندن این کتاب خوب که مجموعه ای از مصاحبههای شاملو در قبل از انقلاب است بسیار استفاده کردم. شما در این کتاب میتوانید با اندیشههای شاملو درباره سیاست، فرهنگ؛ شعر، انقلاب و....آشنا بشوید. حتما این کتاب خوب را بخوانید.
گفتگوی علی اصغر ضرابی باشاملو فروردین 1345/#اسم نصرت رحمانی حالا به فکرم رسید او راشاعر میدانید؟و یادرباره رضا براهنی به خصوص که نقد شعر هم مینویسد چه میگویید؟نصرت رحمانی به طور قطع شاعر است منتها خودش را الک نمیکندو اما براهنی،رضا براهنی شاعر ضعیفی است ازنظر زبان میگویم زبانش خیلی خام است...#درباره جمالزاده و صادق چوبک و دیگران حرفی نزدید..سیدمحمدعلی جمال زاده بهتر بود به جای این همه کتاب یک کوله پشتی برای خود میدوخت.صادق چوبک را هم متاسفانه نویسنده نمیدانم و ما بقی هم که تکلیف شان روشن است
در این گفتگوها شاملو درباره همه چیز صحبت کرده! از شعر، سیاست، هنر و همچنین افراد مطرح در حوزههای ادبی و هنری. این مصاحبهها که به ترتیب تاریخ چاپ از سال 42 مرتب شده اند منبع بسیار خوبی برای آشنایی با دیدگاههای شاملوست.از آن جهت که با خواندن نظریات او طی سالیان به تغییر نظرات و تفکرات او در گذر زمان آشنا میشیم و حتی ممکنه از شنیدن بعضی از نظراتش متعجب بشیم. کتاب حاوی گفتگوهایی ارزشمند جهت شناخت بیشتر شاملو هست و خوندنش برای علاقمندان شاملو لذت بخشه.