1. خانه
  2. /
  3. کتاب سندباد در سفر مرگ

کتاب سندباد در سفر مرگ

نویسنده: احمد شاملو
4.5 از 1 رأی

کتاب سندباد در سفر مرگ

مجموعه گفت و گوهای احمد شاملو:بخش اول (1358-1342)
Sinbad on the journey of death
انتشارات: نشر چشمه
ناموجود
42000
معرفی کتاب سندباد در سفر مرگ
مجموعه گفت و گوهای احمد شاملو زیرنظر آیدا شاملو که توسط انتشارات چشمه به چاپ رسیده است. کتاب حاضر دربردارندۀ چهل و چهار گفتگو از احمد شاملو می باشد که در سه گفتگوی آن شاملو خود نقش مصاحبه کننده را دارد. چهار گفت و گو نیز به صورت نظر خواهی از مشاهیر و طرح تک سوالی درباره موضوع ویژه ای بوده که فقط پاسخ های شاملو آورده شده است. سندباد در سفر مرگ، خواننده را با دیدگاه های شاملو آشنا می کند.
درباره احمد شاملو
درباره احمد شاملو
احمد شاملو (۲۱ آذر ۱۳۰۴–۲ مرداد ۱۳۷۹) متخلص به الف. بامداد یا الف. صبح، شاعر، نویسنده، روزنامه نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ نویس و از دبیران کانون نویسندگان ایران پیش و پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود. شاملو تحصیلات کلاسیک نامرتبی داشت؛ زیرا پدرش افسر ارتش بود و پیوسته از این شهر به آن شهر اعزام می شد و از همین روی، خانواده اش هرگز نتوانستند برای مدتی طولانی جایی ماندگار شوند. . شاملو علاوه بر شعر، فعالیت هایی مطبوعاتی، پژوهشی و ترجمه هایی شناخته شده دارد. مجموعهٔ کتاب کوچه او بزرگ ترین اثر پژوهشی در باب فرهنگ عامه مردم ایران می باشد. آثار وی به زبان های: سوئدی، انگلیسی، ژاپنی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، روسی، ارمنی، هلندی، رومانیایی، فنلاندی، کردی و ترکی∗ ترجمه شده اند. شاملو از سال ۱۳۳۱ به مدت دو سال، مشاور فرهنگی سفارت مجارستان بود. شاملو در سال ۱۳۲۶ در سن بیست و دو سالگی با اشرف الملوک اسلامیه ازدواج کرد. هر چهار فرزند او، سیاوش، سامان، سیروس و ساقی حاصل این ازدواج هستند. این ازدواج به جدایی می انجامد و شاملو پس از یک دهه در سال ۱۳۳۶ با طوسی حائری ازدواج می کند. دومین ازدواج شاملو، همچون نخستین ازدواج، مدت زیادی دوام نمی آورد و چهار سال بعد در ۱۳۴۰ از همسر دوم خود نیز جدا می شود. اما سومین و آخرین پیوند زناشویی شاملو با آیدا، در سال ۱۳۴۳ بود که تا پایان عمر خود، عاشقانه با او زیست. شاملو در زمینه ترجمه نیز فعالیت های زیادی دارد. با این که بحث ترجمه های شاملو، همانند برخی دیدگاه هایش، منتقدانی نیز داشته و بحث انگیز بوده است، با این حال برخی از این ترجمه ها، در شمار آثاری شناخته شده قرار دارند. یکی از این کارها، «ترانه شرقی و اشعار دیگر»، سروده های فدریکو گارسیا لورکا با اجرا و صدای خودش بود که با استقبال فراوانی روبرو شد. از ۱۳۶۲ با تغییر فضای سیاسی ایران چاپ آثار شاملو نیز متوقف می شود. در حالی که کار و فعالیت شاملو متوقف نمی شود. نوار کاست سیاه همچون اعماق آفریقای خودم (ترجمهٔ شعرهای لنگستون هیوز) و سکوت سرشار از ناگفته هاست (ترجمهٔ شعرهای مارگوت بیکل)، کاری مشترک با محمد زرین بال با موسیقی بابک بیات منتشر می شود. از دیگر کارهای او در این زمینه می توان به ترجمه «درها و دیوار بزرگ چین»، رمان «پابرهنه ها» اثر زاخاریا استانکو، رمان «دن آرام» و شازده کوچولو اشاره کرد. هم چنین ترجمهٔ گیل گمش که قدیمی ترین متن اسطوره ای جهان است از دیگر کارهای ارزشمند شاملو در زمینهٔ ترجمه است.«نخستین شب شعر بزرگ ایران» در سال ۱۳۴۷، از سوی وابسته فرهنگی سفارت آلمان در تهران برای احمد شاملو ترتیب داده شد. احمد شاملو پس از تحمل سال ها رنج و بیماری، در تاریخ ۲ مرداد ۱۳۷۹ درگذشت و پیکرش در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شده است.
دسته بندی های کتاب سندباد در سفر مرگ
قسمت هایی از کتاب سندباد در سفر مرگ

آیا قبل از سرودن شعر به پایان آن می اندیشید؟ -همان طور که گفتم شعر لحظه یی بیش نیست. اما لحظه یی که در ذرات خود ابدی است و ابدیت پایان ندارد و اگر منظور شما از این سوال پایان شعر از لحاظ شکل و قالب و ترکیب نظری یا سماعی آن است، به شما چنین پاسخ می دهم که قالب شعر می باید با مضمون آن متناسب باشد. من به اشعار خودم رجوع می کنم و این طور به نظرم می آید که پایان آن ها آغاز مجددی است. تقریبا این طور است که در پایان هر قطعه کلماتی که آن را آغاز کرده اند با ترکیب دیگری تکرار می شوند. بدین گونه لحظه یی که در قالب هر شعر تثبیت می شود، در ابدیتی به گرد خود می تند.

به نظر من برای انسان کامیابی میسر نیست. انسان هنگامی می تواند کامیاب شود که مطلقا آزاد باشد، اما آزادی نه به صورت مطلق بلکه حتا به طور نسبی نیز نصیب انسان نمی شود و به عبارت دیگر خوشبختی به زندان انسان راه نمی یابد. از آن گذشته، انسانی که در اسارت قوانین، در اسارت وجدان، در اسارت وظایف، در اسارت تعلقات، در اسارت مطامع و شهوات دیگران دست و پا می زند، لاجرم همه خلاقیت های خود را از دست می دهد و پیشرفت های ماشین را به حساب پیشرفت های خود می گذارد حال آن که وقتی خود او جز پیچ و مهره ای از ماشین ها نیست از آزادی چه گونه می تواند سود بجوید؟ احمد شاملو در گفتگو با علی اصغر ضرابی

مقالات مرتبط با کتاب سندباد در سفر مرگ
«حماسه گیلگمش» را بیشتر بشناسیم
«حماسه گیلگمش» را بیشتر بشناسیم
ادامه مقاله
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران

در این مطلب به شکل خلاصه، با مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران و چهره های تأثیرگذار در این حوزه بیشتر آشنا می شویم.

آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

شازده کوچولو، آموزگار درس های بزرگ زندگی
شازده کوچولو، آموزگار درس های بزرگ زندگی

«شازده کوچولو»، این شاهکار ادبی پر از درس هایی است که کودکان را برای ورود به دنیای بزرگترها آماده می کند.

نظر کاربران در مورد "کتاب سندباد در سفر مرگ"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

من این کتابو دوست داشتم و پسندیدم

1403/09/28 | توسطبهنام
0
|

این کتاب؛ بسیار اثر خوبیست و در آن می‌توانید به مطلب بسیار ارزشمند و متنوعی از استاد احمد شاملو درباره ادبیات دست یابید.

1402/09/23 | توسطسید مجتبی میری هزاوه
0
|

درود بسیار از خواندن این کتاب خوب که مجموعه ای از مصاحبه‌های شاملو در قبل از انقلاب است بسیار استفاده کردم. شما در این کتاب می‌توانید با اندیشه‌های شاملو درباره سیاست، فرهنگ؛ شعر، انقلاب و....آشنا بشوید. حتما این کتاب خوب را بخوانید.

1402/09/21 | توسطسید مجتبی میری هزاوه
0
|

گفتگوی علی اصغر ضرابی باشاملو فروردین 1345/#اسم نصرت رحمانی حالا به فکرم رسید او راشاعر میدانید؟و یادرباره رضا براهنی به خصوص که نقد شعر هم مینویسد چه میگویید؟نصرت رحمانی به طور قطع شاعر است منتها خودش را الک نمی‌کندو اما براهنی،رضا براهنی شاعر ضعیفی است ازنظر زبان میگویم زبانش خیلی خام است...#درباره جمالزاده و صادق چوبک و دیگران حرفی نزدید..سیدمحمدعلی جمال زاده بهتر بود به جای این همه کتاب یک کوله پشتی برای خود می‌دوخت.صادق چوبک را هم متاسفانه نویسنده نمیدانم و ما بقی هم که تکلیف شان روشن است

1399/05/03 | توسطم. حسینی
1
|

در این گفتگوها شاملو درباره همه چیز صحبت کرده! از شعر، سیاست، هنر و همچنین افراد مطرح در حوزه‌های ادبی و هنری. این مصاحبه‌ها که به ترتیب تاریخ چاپ از سال 42 مرتب شده اند منبع بسیار خوبی برای آشنایی با دیدگاههای شاملوست.از آن جهت که با خواندن نظریات او طی سالیان به تغییر نظرات و تفکرات او در گذر زمان آشنا میشیم و حتی ممکنه از شنیدن بعضی از نظراتش متعجب بشیم. کتاب حاوی گفتگوهایی ارزشمند جهت شناخت بیشتر شاملو هست و خوندنش برای علاقمندان شاملو لذت بخشه.

1399/05/03 | توسطم. حسینی
1
|