1. خانه
  2. /
  3. کتاب درس حافظ (2 جلدی)

کتاب درس حافظ (2 جلدی)

3.9 از 2 رأی

کتاب درس حافظ (2 جلدی)

نقد و شرح غزل های حافظ
Hafez lesson
انتشارات: سخن
٪15
1900000
1615000
معرفی کتاب درس حافظ (2 جلدی)
در کتاب درس حافظ، سخن از درست‌خواندن و درست‌فهمیدن غزل حافظ است.
در شرح و تفهیم کلام حافظ، علاوه‌بر معانی واژه‌ها و تعبیرها، شکافتن ساختار دستوری کلام، اشاره به آیات و احادیث و اخبار، سابقه‌ی مضمون‌های سخن حافظ در آثار گذشتگان، بیان حال‌وهوای هر غزل که فهم معنی آن را آسان می‌کند، و از همه‌ی این‌ها مهم‌تر، توجه دائم به زیربنای فکری و شخصیتی که حافظ را در برابر جامعه‌ی همزمان خودش نشان می‌دهد، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر دارد. اما این مطالب را اگر با زبان اهل تخصص و به‌صورت یک درس سنگین دانشگاهی بیان کنیم، پاسخی است مناسب برای آن دانش‌پژوهی، که خود می‌خواهد پژوهشگر یا استاد درس حافظ باشد و نه اثری قابل‌توجه و بهره‌گیری برای همه.
در این کتاب روی سخن با کسانی است که اهل تخصص نیستند، که اکثریت دوستاران حافظ‌اند، و برای پرسش‌های خود نیاز به پاسخ‌های درست، ساده و همه‌کس‌فهم دارند.
این پاسخ‌های درست، برای کسانی که می‌خواهند مدرس دیوان حافظ باشند نیز سودمند خواهد بود، و در موارد بسیاری آن‌ها را نیز یاری خواهد کرد که در پاسخ‌گویی به شاگردان خود کمتر گرفتار زبان تخصص بمانند.
درباره محمد استعلامی
درباره محمد استعلامی
محمد استعلامی ادیب، مولوی‌پژوه و حافظ‌شناس در سال ۱۳۱۵ در شهر اراک به‌دنیا آمد. وی در سال ۱۳۳۷ به اخذ درجهٔ کارشناسی نایل شد؛ وی سپس تحصیلات خود را تا مقطع دکتری، در دانشگاه تهران ادامه داد. او با تصحیح تذکرة الاولیا عطار نیشابوری به شهرت فراوانی دست یافت و این کتاب تا به حال ۲۸ بار تجدید چاپ شده‌است. او همچنین در هفت جلد شرحی بر مثنوی مولوی نوشت که در سال ۱۳۶۴، جایزهٔ بهترین کتاب سال را از آن خود کرد. «درس حافظ» در دو جلد شرحی بر غزلیات حافظ شیرازی است. او در سال ۱۳۴۳ در گروه ادبیات فارسی دانشگاه تهران و دانشسرای عالی به عنوان مدرس استخدام شد و در سال ۱۳۵۶ بازنشسته گردید. پس از آن در تابستان ۱۳۶۱ برای تکمیل مطالعات و تحقیقات خود به سفرهای طولانی در هند، آمریکا و کانادا پرداخت و تا سال ۱۳۷۴ به تدریس در مرکز مطالعات اسلامی و دانشگاه مک گیل مشغول بوده است. استعلامی از جمله شاگردان شاخص بدیع‌الزمان فروزانفر به شمار می‌رود که از بدو ورود به دانشگاه تهران تا زمان مرگ فروزانفر، حشر و نشر فراوانی با وی داشت و برخی از درس‌های او را تقریر کرد که از جمله آنها تقریرات وی از قصاید خاقانی است که در دوجلد با شرح و اضافات خود استعلامی از سوی انتشارات زوار منتشر شده است.
نظر کاربران در مورد "کتاب درس حافظ (2 جلدی)"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

برشی از کتاب: پس از استقرار اسلام در ایران، تهیّه و عرضۀ شراب به دست زردشتیان و یهودان و ترسایان بوده، و مغ‌بچه و ترسابچه در کلام حافظ جوانهایى بوده‌اند که در میخانه‌ها وظیفۀ ساقى و مى‌فروش داشته‌اند. خلوت رندان و صاحب‌دلان را هم حافظ در ذهن خود به خرابات و میکده و کوى مى‌فروشان مى‌برد، و آن را بیشتر دیر مغان، و در این بیت سراى مغان مى‏گوید. در این سراى مغان آنکه بر صدر مى‌نشیند، پیر مغان است، مرشد اسطوره‌یى حافظ که شخصى با نام و نشان معیّن در شیراز قرن هشتم نیست امّا نمونۀ والاى کمال روحانى انسان است، و اوست که «در معنى را بر دل حافظ مى‌گشاید» (321: 6) و «گدایى در میخانۀ» او اکسیرى است که خاک وجود مریدان را به زر تبدیل مى‏کند (143: 4). در این تابلوى زیباى حافظ، دیر مغان را آب‌وجارو کرده‌اند، پیر مغان بر صدر مجلس نشسته و آزادگان را، از پیر و جوان به بزم فراخوانده است. در سرای مغان رفته بود و آب زده نشسته پیر و صلایی به شیخ و شاب زده - درس حافظ / محمد استعلامی

1403/10/28 | توسطمحمد علیدادی - کاربر سایت
0
|