1. خانه
  2. /
  3. کتاب On Relativism: An Apologia

کتاب On Relativism: An Apologia

3.1 از 1 رأی

کتاب On Relativism: An Apologia

On Relativism: An Apologia
٪10
145000
130500
معرفی کتاب On Relativism: An Apologia
«اگر کسی بتواند نظریه‌ای بپروراند که قادر باشد از پس توضیح پدیده‌هایی چون آشویتس و گولاک برآید در آن صورت نسبی‌انگاری را می‌توان، حتی مطلقا، موجه دانست.»
کتاب دفاع از نسبی‌انگاری (On Relativism: An Apologia) نخستین کتابی است که پس از درگذشت میرشمس‌الدین ادیب سلطانی، اندیشمند و مترجم و استادبزرگ زبان فارسی، هم‌زمان با نخستین سالروز درگذشت او منتشر می‌شود.
کتاب نه‌تنها گزارشی است از آنچه فیلسوفان درباره‌ی نسبی‌انگاری گفته‌اند بلکه تک‌نگاره‌ای است که به تبیین دیدگاه نویسنده درباره‌ی نسبی‌انگاری می‌پردازد. گستره‌ی دانش ادیب سلطانی به‌ اندازه‌ای است که تک‌نگاری او همه‌ی تاریخ فلسفه از دوره‌ی پیشا‌سقراطیان تا فلسفه‌ی معاصر و تاریخ ادبیات را شامل می‌شود. کتاب در حقیقت مجموعه‌ای است از شواهدی که در طول تاریخ بر فرضیه‌ی نویسنده درباره‌ی نسبی‌انگاری صحه می‌گذارند.
گزاره‌هایی نظیر اینکه: معرفت‌شناسی «مطلقا نسبی» است، حال آنکه اخلاق «نسبتا مطلق» است؛ می‌توان نسبی‌انگار بود و همچنان ارزش‌های اخلاقی مطلق داشت و از آن‌ها دفاع کرد؛ نسبی‌انگاری در زبان‌های طبیعی بازتاب یافته است؛ هیچ ارزش فراانسانی در کار نیست؛ دموکراسی و کثرت‌باوری نمود نسبی‌انگاری سیاسی است؛ ایده‌ی «امر مطلق دارای ارزش عملی است»؛ و ... در کتاب به بحث گذاشته می‌شود.
درباره میرشمس الدین ادیب سلطانی
درباره میرشمس الدین ادیب سلطانی
میر شمس الدین ادیب سلطانی، پزشک، فیلسوف، زبان شناس، نقاش، نویسنده و مترجم متون مهم ادبی و فلسفی است. او مترجم منطق ارسطو، سنجش خرد ناب کانت و همچنین رسالهٔ منطقی-فلسفی ویتگنشتاین به زبان فارسی است. وی به زبان های انگلیسی، آلمانی، فرانسه، یونانی، عربی، ایتالیایی، روسی، عبری، ارمنی، لاتین، فارسی میانه، پارتی، اوستایی و زبان های پارسی باستان مسلط است.میر شمس الدین ادیب سلطانی، چهارمین فرزند زین العابدین ادیب سلطانی و بتول آغا در محله قلمستان تهران در سال ۱۳۱۰ به دنیا آمد. زبان فرانسه را در کودکی با کتاب دست دومی به نام فرانسه بدون معلم آموخت و زبان انگلیسی را از رادیو بی بی سی. او در سال ۱۳۲۲ به دبیرستان می رود و در همین ایام هم به سازمان جوانان حزب توده ایران می پیوندد.او پس از اتمام شش سال متوسطه، در سال ۱۳۲۸ وارد دانشکده طب دانشگاه تهران می شود و دکترای پزشکی خود را از دانشکدهٔ پزشکی دانشگاه تهران دریافت کرد. برای ادامهٔ تحصیل در زمینهٔ روان پزشکی بالینی و تحقیقات بیوشیمی به وین رفت و بعد از چند ترم، دستیار پروفسور هافمن، از جمله سرشناس ترین روان پزشکان آن ایام شد. او سال ۱۳۴۰ برای دیدن خانواده به ایران بازگشت و وقتی بازگشت، به دانشگاه وین نرفت بنابراین روانپزشکی را نیمه کاره رها کرد و به لندن رفت.اطلاعات اندکی از زندگی نامهٔ ادیب موجود است.کتاب های ترجمه شده توسط ادیب سلطانی:ایمانوئل کانت، سنجش خرد ناب، تهران: انتشارات امیرکبیر، ۱۳۶۲.ارسطو، منطق ارسطو (ارگانون)، تهران: انتشارات نگاه، ۱۳۷۸.برتراند راسل، جستارهای فلسفی، تهران: انتشارات امیرکبیر.ویلیام شکسپیر، بودن یا نبودن، تهران: نشر نی.ویلیام شکسپیر، سوگ نمایش شاه ریچارد سوم، تهران: انتشارات امیرکبیر.ویلیام شکسپیر، ویراستهٔ هرولد جنکینز، سوگ نمایش هملت شاهپور دانمارک، تهران: انتشارات نگاه، ۱۳۸۵.لودویگ ویتگنشتاین، رسالهٔ منطقی-فلسفی، تهران: انتشارات امیرکبیر، ۱۳۷۱لودویگ ویتگنشتاین، ویراست دو زبانهٔ رسالهٔ منطقی-فلسفی، تهران: انتشارات امیرکبیر، ۱۳۸۹داوید هیلبرت و ویلهلم آکرمان، بنیادهای منطق نگریک، تهران: انتشارات امیرکبیر، ۱۳۸۰.
نظر کاربران در مورد "کتاب On Relativism: An Apologia"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یکی باید بیاید فارسیِ زنده یاد ادیب سلطانی را بفارسی ترجمه کند،آنوقت...

1403/08/12 | توسطامیر
4
|