1. خانه
  2. /
  3. کتاب پسر طبیعت

کتاب پسر طبیعت

نویسنده: ابن طفیل
3.5 از 1 رأی

کتاب پسر طبیعت

Hayy ibn Yaqdhan
ناموجود
150000
معرفی کتاب پسر طبیعت
اثر پیش رو بازنویسی از کتاب ابن طفیل اندلسی با همین نام است که 75 سال پیش توسط استاد ابوالقاسم سحاب ترجمه و منتشر شد. داستان مفهومی و ارزشمند حاضر دربارۀ کودکی به نام بیدار است که در بدو تولد از پدر و مادر خود جدا شده و به دامان طبیعت سپرده می شود؛ طبیعت چون مادری مهربان او را در آغوش گرفته و کودک برای زنده ماندن و زندگی کردن از نیروهای طبیعی موجود در آن کمک می گیرد.
درباره ابن طفیل
درباره ابن طفیل

ابن طفیل در دولت موحدون فعالیت‌های بسیاری انجام داد و شاگردانی چون ابن رشد را به درگاه موحدون معرفی و تربیت کرد. وی در شعر نجوم فلسفه و… فعالیت‌هایی داشته و آثاری نیز در کتب دیگر نویسندگان از وی نام برده شده که اکنون در دست ما نیست و به ما نرسیده‌است اما مهم‌ترین اثر وی که اثر فلسفی او می‌باشد و به دست ما رسیده رسالهٔ حی بن یقظان می‌باشد و دیدگاه‌های فلسفی او در این کتاب بیان شده‌است. این کتاب به فارسی توسط بدیع الزمان فروزان فر ترجمه شده‌است.

نام کامل ابن طفیل، ابوبکر محمد بن عبدالملک بن محمدبن محمدبن طفیل القیسی می‌باشد که در حدود سال پانصد هجری می‌زیسته. با توجه به این نام می‌توان فهمید که نسب او با سه واسطه به طفیل نامی می‌رسد که نام قبیله اش القیسی است و نشان می‌دهد که خانواده اش از قبیلهٔ قیس بوده‌اند که یکی از مشهورترین قبایل عربستان بود. ابن طفیل را اندلسی، قرطبی، و اشبیلی نیز نامیده‌اند.
قسمت هایی از کتاب پسر طبیعت

بیدار در میان دستان بخشنده طبیعت به ساحل جزیره رسید و موجی بزرگ صندوق را به کنار جزیره کشاند. صندوق با فشار موج و پرتاب به روی ساحل از هم گسیخت. نوزاد تنها در میان الوارهای برجای مانده از صندوق، دست و پا می زد و تنها پاسخی که در لحظه بیرون آمدن از صندوق از طبیعت دریافت کرد، نور زیبای خورشید صبحگاهی بود که تاریکی های دنیا را برایش روشن می کرد و گرمای آن، آغوش پر مهر مادر را برایش تکرار می کرد. اما آیا این آغوش خیالی می توانست پاسخ های دیگری بر خواسته های این نوزاد دور از دامان مادر داشته باشد؟ نوزاد، کم کم سرش را مثل همیشه به سمت مادری که حالا در کنارش نبود، چرخاند و لب های ظریفش به دنبال پستان های پر شیر مادر می گشت تا خود را از تشنگی و گرسنگی برهاند، اما هرچه تلاش می کرد، خسته تر می شد.

مقالات مرتبط با کتاب پسر طبیعت
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب پسر طبیعت" ثبت می‌کند