رنه دکارت بیتردید از متفکران اصلی انقلاب علمی در سدهٔ هفدهم میلادی است، اما نظام فلسفیای که در حمایت از این تحولات بسط داد او را به مهمترین نظریهپرداز دورۀ جدید تبدیل میکند. هدف اصلی فلسفۀ دکارت ارائۀ شرحی از انسان، خدا و جهان است که نشان دهد معرفت عینی و اصیل تنها در صورتی امکانپذیر است که ما با روشی درست به سمت آن حرکت کنیم، یعنی درصورتی که از آنچه مسیر علم مینامیم پیروی کنیم.
این دیدگاه نقطۀ عطفی در تاریخ فلسفه و زیربنای اکثر سنتها، نهادها، نگرشها و عادات ذهنی زندگی امروزی ماست. تأملات دکارت تلاشی برای اثبات درستی این دیدگاه است، کتابی دربارۀ عینیت و حاوی بحثهایی دربارۀ اینکه آیا میتوانیم از محدودیتهایی که ضرورتا برآمده از انسان بودن ماست رهایی یابیم و اشیا را چنانکه فینفسه هستند درک کنیم یا نه.
ریچارد فرانکس، دانشیار دانشگاه لیدز در انگلستان، در کتاب حاضر با بیانی شیوا و آموزشی، پس از مروری بر زندگی و زمانۀ دکارت و توضیح مختصر مضامین فلسفۀ او به تبیین و تشریح بخشهای تأملات میپردازد و جنبههای مختلف برنامه فلسفی دکارت را بهخوبی روشن میسازد. در انتها نیز فصلی دربارۀ تأثیر کتاب تأملات بر حوزهها و جریانهای مختلف فلسفه آمده است.
ریچارد فرانک، مدرس ارشد فلسفه در دانشگاه لیدز، انگلستان بود. او سالها مدیتیشن دکارت را به دانشجویان سال اول کارشناسی تدریس کرده است.