1. خانه
  2. /
  3. کتاب مفهوم آیرونی

کتاب مفهوم آیرونی

4 از 1 رأی

کتاب مفهوم آیرونی

با ارجاع مدام به سقراط
The Concept of Irony
انتشارات: مرکز
ناموجود
245000
معرفی کتاب مفهوم آیرونی
"مفهوم آیرونی" "با ارجاع مدام به سقراط" اثری است از "سورن کی یرکگور" که نه تنها به "مفهوم آیرونی" می پردازد بلکه خود نیز یک آیرونی است. "مفهوم آیرونی" "با ارجاع مدام به سقراط" بستری برای آثار بعدی"سورن کی یرکگور" به حساب می آید که چه از نظر سبک و چه از نظر مضمون رد خود را بر نوشتارهای بعدی او بر جای نهاده است. قسمت اول کتاب "مفهوم آیرونی" "با ارجاع مدام به سقراط" بر اساس تفسیرهای "کسنوفون" ، "افلاطون" و "آریستوفانس" از این استاد آیرونی، نوشته شده و مطالبی درباره ی "هگل" و مباحثات "هگلی" را نیز در بردارد. قسمت دوم بحث نیز همسو با قسمت اول و چکیده ای از مباحثات "سورن کی یرکگور" پیرامون "مفهوم آیرونی" است که با مثال های متنوع از فیلسوفان دیگر به خوانندگان ارائه شده است.
"مفهوم آیرونی" "با ارجاع مدام به سقراط" در واقع رساله پایان نامه ی "سورن کی یرکگور" است و نخستین مفهوم اصلی در فلسفه وی را تبیین می کند: آیرونی. "سورن کی یرکگور" در این اثر معتقد است که آیرونی تحریک ذهنیات است. در آزادی اخلاقی که "سورن کی یرکگور" به آن اعتقاد دارد ، فرد به تنهایی در برابر نظم مستقر ایستاده و "مفهوم آیرونی" به یک صفت ذهنی تبدیل می شود. مهم ترین چیزی که برای فرد آیرونیک ضروری است، این است که شاعرانه زندگی کند ، از آنچه در درون خویش اصالت دارد آگاه شود و در آفرینش آزادی بالاتر از خودش بایستد. برای تمام کسانی که به طور جدی به مطالعه و تفکر از دریچه ی فلسفه ی "سورن کی یرکگور" می پردازند، خواندن کتاب "مفهوم آیرونی" یک مطالعه ی ضروری به حساب می آید.
درباره سورن کی یرکگور
درباره سورن کی یرکگور
سورن کی یرکگور، زاده ی 5 می 1813 و درگذشته ی 11 نوامبر 1855، فیلسوف برجسته ی دانمارکی بود.کی یرکگور در کپنهاگ متولد شد. پدر او بازرگانی ثروتمند و باایمانی بود که افکار و اعمالش، تأثیر زیادی بر سورن داشت. کی یرکگور، الهیات و فلسفه را در دانشگاه کپنهاک آموخت و تا مدتی پیرو فلسفه ی هگل بود تا این که فلسفه ی هگل را جزیره ای امن برای انسان و جایگاه او ندانست. او به شدت معتقد بود که هگل کاخ محکمی را بنا کرده که خودش در آن جایی ندارد و علیه آن عکس العمل نشان داد. کی یرکگور زمانی که در دانشگاه بود، از انجام تکالیف دینی لوتری دست کشید و برای مدتی یک زندگی اجتماعی افراطی را برگزید و تبدیل به چهره ای آشنا در جامعه ی نمایشی و قهوه خانه ای کپنهاک شد. اگرچه، او بعد از مرگ پدرش در سال 1838 تصمیم گرفت تا مطالعات الهیات را از سر بگیرد. کی یرکگور در سال 1840 با دختری هفده ساله به نام رگینه اولسن پیمان نامزدی بست، اما پس از مدتی از ازدواج خود پشیمان شد و همین امر باعث شد تا فرصت و توانایی بیشتری برای مطالعه پیدا کند. او ناگهان نامزدی اش را در سال 1841 به هم زد. کی یرکگور در همان زمان فهمید که دیگر نمی خواهد که کشیشی لوتری بشود. ارثیه ی پدری به او این اجازه را داد که کاملا خودش را وقف نوشتن کند و در چهارده سال از باقی مانده ی زندگی اش، بیش از بیست اثر را به رشته ی تحریر درآورد.
دسته بندی های کتاب مفهوم آیرونی
نکوداشت های کتاب مفهوم آیرونی

بخش اول ارزش علمی کل مجموعه را نشان می دهد: مقدمه ای که اثر را در زمینه ی پیش روی کی یرکگور تنظیم می کند.

Library Journal
قسمت هایی از کتاب مفهوم آیرونی

به عقیده کیرکگور شاگرد تیزهوش مکتب افلاطون متوجه حضور دو نوع آیرونی در نوشته های او می شود. آیرونی اول نیروی تپنده و شتابنده است که در درون پژوهش های او جریان دارد و آیرونی دوم سروری را به ناحق به خود نسبت می دهد- البته اگر بتواند. در نتیجه از آنجا که در آپولوژی آیرونی حضور دارد نمی توان بدون تامل انکارش کرد. زیرا این آیرونی افلاطونی نیست و هیچ بعید نیست که آیرونی سقراط چیزی به غیر از آیرونی افلاطون باشد. از این منظر این پرسش دشوار پیش می آید که سقراط چگونه توانست افلاطون را تا بدان درجه سردرگم سازد که آنچه را سقراط به لسان آیرونی گفته است جدی بگیرد.

مقالات مرتبط با کتاب مفهوم آیرونی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
جدال «سورن کی یرکگور» با خویشتن
جدال «سورن کی یرکگور» با خویشتن

ناراحتی و رنج برای «کی یرکگور»، نه به یک وضعیت، بلکه به پیشه ای برای او تبدیل شده بود

نظر کاربران در مورد "کتاب مفهوم آیرونی"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب بسیار آکادمیک و سخته اگر از فلسفه سر در نمیارین نخونید خود من هر سطر رو یک ساعت با کمک هوش مصنوعی معنی میکردم🥲

1403/09/13 | توسطحامد موسوی
1
|

از خواندنش بسیار لذت بردم

1403/03/12 | توسطالبرز
0
|

بسیار کتاب خوبیه. پیشنهاد میکنم.

1401/10/22 | توسطکاربر سایت
2
|