1. خانه
  2. /
  3. کتاب سوسن خاکی و پرنده ی هوا

کتاب سوسن خاکی و پرنده ی هوا

3.7 از 1 رأی

کتاب سوسن خاکی و پرنده ی هوا

The seducer's diary
٪10
88000
79200
معرفی کتاب سوسن خاکی و پرنده ی هوا
کتاب «سوسن خاکی و پرندۀ هوا» اثر سورن کی‌یر کگور، به موضوعات عشق، اغواگری و زیبایی‌شناسی در مقابل زندگی اخلاقی می‌پردازد. کتاب شامل داستانی است که طی آن مردی به نام یوهانس با برنامه‌ریزی دقیق سعی در اغوای زنی جوان به نام کوردلیا را دارد. نویسنده به بررسی روانشناختی و فلسفی تاکتیک‌های دستکاری روانی زن توسط مرد پرداخته است. یوهانس فردی است که برای کسب لذت زندگی می‌کند. او دقیق و با برنامه است و کوردلیا را نه به عنوان یک فرد، بلکه به عنوان یک شیء می‌بیند که باید به دستش بیاورد. او با دقت کوردلیا را زیر نظر می‌گیرد، عادات و ترجیحات او را می‌شناسد و به تدریج خود را وارد زندگی او می‌کند. اما هدف نهایی یوهانس فقط جلب عشق کوردلیا نیست، بلکه تسلط کامل بر او و ایجاد وابستگی کامل در او از نظر عاطفی است. یوهانس برای کی‌یرکگور، نماد لذت‌گرایی است که زندگی اخلاقی را نفی می‌کنند. زندگی اخلاقی که شامل تعهد، وظیفه شناسی و زندگی بر اساس اصول درست است. کی‌یرکگور از طریق این داستان در صدد نقد لذت‌گرایی اخلاقی، نظریه‌ای فلسفی در فلسفۀ اخلاق است که مبنای تصمیمات و رفتارهای ما را بیشینه کردن لذت می‌داند. کی‌ یرکگور نشان می‌دهد که چگونه یوهانس در نهایت به دام پوچی و ناامیدی می‌افتد. با اینکه او به هدف خود رسیده است، کم کم جنبه‌های زیبایی ظاهری کوردلیا برای او تکراری می‌شود و یوهانس علاقۀ خود به او را از دست می‌دهد. داستان با قطع رابطۀ این دو به پایان می‌رسد. قالبی که کی‌یرکگور برای بیان داستان برگزیده است نیز درخور توجه است. مطالبی که در کتاب ذکر شده است از زبان یوهانس است که در دفترچۀ خاطرات خود نوشته است. استفاده کی یرکگور از قالب خاطرات به خوانندگان اجازه می‌دهد تا مستقیما با افکار و انگیزه‌های یوهانس درگیر شوند و تصویری واضح از شخصیت او داشته باشند. پیچیدگی‌های روان‌شناسی انسان و جنبه‌های تاریک‌تر امیال و دستکاری روانی به وضوح به تصویر کشیده شده است. در عین حال، این اثر به عنوان یک متن فلسفی در مورد ماهیت عشق، آزادی و پیامدهای اخلاقی اعمال ما عمل می‌کند.
درباره سورن کی یرکگور
درباره سورن کی یرکگور
سورن کی یرکگور، زاده ی 5 می 1813 و درگذشته ی 11 نوامبر 1855، فیلسوف برجسته ی دانمارکی بود.کی یرکگور در کپنهاگ متولد شد. پدر او بازرگانی ثروتمند و باایمانی بود که افکار و اعمالش، تأثیر زیادی بر سورن داشت. کی یرکگور، الهیات و فلسفه را در دانشگاه کپنهاک آموخت و تا مدتی پیرو فلسفه ی هگل بود تا این که فلسفه ی هگل را جزیره ای امن برای انسان و جایگاه او ندانست. او به شدت معتقد بود که هگل کاخ محکمی را بنا کرده که خودش در آن جایی ندارد و علیه آن عکس العمل نشان داد. کی یرکگور زمانی که در دانشگاه بود، از انجام تکالیف دینی لوتری دست کشید و برای مدتی یک زندگی اجتماعی افراطی را برگزید و تبدیل به چهره ای آشنا در جامعه ی نمایشی و قهوه خانه ای کپنهاک شد. اگرچه، او بعد از مرگ پدرش در سال 1838 تصمیم گرفت تا مطالعات الهیات را از سر بگیرد. کی یرکگور در سال 1840 با دختری هفده ساله به نام رگینه اولسن پیمان نامزدی بست، اما پس از مدتی از ازدواج خود پشیمان شد و همین امر باعث شد تا فرصت و توانایی بیشتری برای مطالعه پیدا کند. او ناگهان نامزدی اش را در سال 1841 به هم زد. کی یرکگور در همان زمان فهمید که دیگر نمی خواهد که کشیشی لوتری بشود. ارثیه ی پدری به او این اجازه را داد که کاملا خودش را وقف نوشتن کند و در چهارده سال از باقی مانده ی زندگی اش، بیش از بیست اثر را به رشته ی تحریر درآورد.
قسمت هایی از کتاب سوسن خاکی و پرنده ی هوا

از سوسن خاکی و پرنده ی هوا،همچون آموزگارانمان، بیاموزیم. سکوت یا تعلیم ساکت بودن به یقین وجه تمایز و توفق انسان بر حیوان و نیز بر گل سوسن، گفتار اوست.اما چون قدرت تکلم، مزیت انسان است، نمی توان گفت که توان خاموش ماندن، هنر نیست یا صرفا هنری دون است. برعکس، چون انسان می تواند سخن بگوید، توان خاموش ماندن، هنری متعالی ست، زیرا وسوسه ی سخن گفتن، او را تحریک می کند. و ما این قابلیت را از معلمان خاموشی مثل سوسن و پرنده می آموزیم. ابتدا به دنبال ملکوت خداوند و تقوای او باش.

مقالات مرتبط با کتاب سوسن خاکی و پرنده ی هوا
جدال «سورن کی یرکگور» با خویشتن
جدال «سورن کی یرکگور» با خویشتن
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سوسن خاکی و پرنده ی هوا" ثبت می‌کند