1. خانه
  2. /
  3. کتاب ربات کامل (جلد دوم)

کتاب ربات کامل (جلد دوم)

3.2 از 1 رأی

کتاب ربات کامل (جلد دوم)

The Complete Robot
٪15
470000
399500
معرفی کتاب ربات کامل (جلد دوم)
وقتی از آینده‌ی ربات‌ها و هوش مصنوعی صحبت می‌کنیم، نمی‌شود نام آیزاک آسیموف را نادیده گرفت؛ نویسنده‌ای که نه فقط یکی از ستون‌های علمی‌تخیلی به‌شمار می‌آید، بلکه با نگاه عمیق و فلسفی‌اش به رابطه‌ی انسان و ماشین، نسل‌های زیادی را تحت‌تأثیر قرار داده است. او در داستان‌هایش جهانی را ترسیم می‌کند که در آن، ربات‌ها دیگر فقط ابزار نیستند، بلکه موجوداتی‌اند که با اخلاق، قانون و حتی رویا درگیرند.
در قلب آثار آسیموف، سه قانون معروف رباتیک قرار دارند؛ قوانینی که مثل ستون فقرات، تمام داستان‌ها را به هم پیوند می‌دهند:
ربات نباید به انسان آسیب بزند یا بگذارد انسانی آسیب ببیند.
باید از دستورات انسان پیروی کند، مگر اینکه این دستورات قانون اول را نقض کنند.
باید از خودش محافظت کند، مگر اینکه این محافظت با دو قانون اول در تضاد باشد.
این قوانین، زمینه‌ساز ده‌ها داستان پرکشش و تفکربرانگیز شده‌اند؛ داستان‌هایی که در مجموعه‌هایی متنوع گرد آمده‌اند:
I, Robot (1950)
آغازگر جهان رباتی آسیموف، مجموعه‌ای از ۹ داستان کوتاه است که هرکدام، یک گره فکری پیرامون قوانین رباتیک را باز می‌کنند. داستان‌هایی مثل «Runaround» و «Little Lost Robot» با هوشمندی، مرزهای میان منطق ماشین و پیچیدگی‌های اخلاق انسانی را کاوش می‌کنند.
The Rest of the Robots (1964)
این مجموعه، نگاهی گسترده‌تر به حضور ربات‌ها در جامعه دارد. در داستان «The Evitable Conflict»، آسیموف نشان می‌دهد که وقتی ربات‌ها کنترل اوضاع را در دست می‌گیرند، گاهی برای نجات بشریت باید تصمیماتی بگیرند که در ظاهر غیراخلاقی‌اند اما در بطن خود از منطق قوانین رباتیک پیروی می‌کنند.
The Complete Robot (1982)
مجموعه‌ای عظیم و کامل از ۳۷ داستان کوتاه درباره ربات‌ها، که طی چند دهه نوشته شده‌اند. از میان آن‌ها، «The Bicentennial Man» جایگاه خاصی دارد؛ داستانی درباره رباتی که می‌خواهد انسان باشد - داستانی آن‌قدر تأثیرگذار که به فیلمی درخشان هم تبدیل شد.
Robot Dreams (1986)
در این مجموعه، آسیموف به ربات‌هایی می‌پردازد که نه‌تنها تصمیم می‌گیرند، بلکه رویا می‌بینند. داستان اصلی کتاب، «Robot Dreams»، با طرح پرسشی حیرت‌آور، مرز میان خیال و واقعیت در ذهن مصنوعی را زیر سوال می‌برد.
Robot Visions (1990)
ترکیبی از داستان‌های کلاسیک و جدید آسیموف، با ایده‌هایی تازه درباره آینده‌ی هوش مصنوعی. داستان «The Life and Times of Multivac» در این مجموعه، تصویری از یک ابرهوش ماشینی را ارائه می‌دهد که بیش از هر انسان دیگری درباره‌ی سرنوشت بشر قدرت تصمیم‌گیری دارد.
The Positronic Man (1992)
این رمان که توسعه‌یافته‌ی داستان «The Bicentennial Man» است، به زیبایی سیر تکامل یک ربات به‌سوی انسان شدن را روایت می‌کند. جستجوی او برای به‌دست‌آوردن حقوق انسانی، داستانی است همزمان احساسی و اندیشمندانه.
آسیموف با این آثار نه فقط به آینده‌ای مملو از فناوری چشم دوخته، بلکه ما را با پرسش‌هایی روبرو می‌کند که هنوز هم بی‌پاسخ مانده‌اند: آیا ربات‌ها حق دارند؟ آیا می‌توانند اخلاق داشته باشند؟ و اگر روزی خواب ببینند، آیا دیگر ماشین نیستند؟
درباره آیزاک آسیموف
درباره آیزاک آسیموف
آیزاک آسیموف، زاده ی ۲ ژانویه ۱۹۲۰ و درگذشته ی ۶ آوریل ۱۹۹۲ میلادی، نویسنده ی آمریکایی روسی تبار گونه های علمی، علمی–تخیلی، خیال پردازی، وحشت بود.او در استان اسمالنسک در شوروی در خانواده ی آسیابانی یهودی متولد شد. در پنج سالگی خانواده اش به آمریکا مهاجرت کردند. از آن جا که در خانه با او به زبان های ییدیش (زبان یهودیان اروپای شرقی) و انگلیسی صحبت می کردند، به هر دو زبان روان سخن می گفت، اما روسی نیاموخت.خواندن را از پنج سالگی آموخت و از آن هنگام در امور اداره ی مغازه ی لبنیات فروشی به خانواده کمک می کرد. خود وی سحرخیزی اش در سال های آینده را مرهون همین کمک ها و تلاشش برای راضی کردن پدر به این که تنبل نیست، می دانست. در همان مغازه مجله های علمی-تخیلی هم فروخته می شد و آیزاک کوچک آن ها را می خواند. او در حدود یازده سالگی شروع به نوشتن داستان کرد و چند سالی بیشتر نگذشته بود که توانست داستان هایش را به مجله های عامه پسند بفروشد. در ۱۸ سالگی نخستین داستانش را به نام «گشتی در حوالی سیارک وستا» نوشت که در شماره ی اکتبر ۱۹۳۸ مجله داستان های حیرت آور چاپ شد. سه سال بعد، در سال ۱۹۴۱ داستان دیگری با عنوان شبانگاه به مجله ی داستان علمی - تخیلی حیرت آور فروخت که در آن زمان برترین مجله در این عرصه بود. مجله ی داستان علمی - تخیلی حیرت آور برای هر کلمه یک سنت پرداخت می کرد.قوانین سه گانه ی رباتیک وی از شهرت جهانی برخوردار است و دانشنامه ی بریتانیکا وی را واضع واژه ی رباتیک در زبان انگلیسی می شناسد. وی بیش از ۵۰۰ عنوان کتاب در تمام دسته های اصلی رده بندی دوی (به جز فلسفه) دارد و سیارک آسیموف ۵۰۲۰ به افتخار وی نامگذاری شده است. آسیموف، کلارک و هاین لاین به عنوان سه نویسنده ی بزرگ گونه ی علمی–تخیلی شناخته می شوند.
مقالات مرتبط با کتاب ربات کامل (جلد دوم)
آثار ماندگار در «عصر طلایی داستان علمی تخیلی»
آثار ماندگار در «عصر طلایی داستان علمی تخیلی»
ادامه مقاله
«آیزاک آسیموف» را بهتر بشناسیم
«آیزاک آسیموف» را بهتر بشناسیم

در این مطلب قصد داریم حقایقی جالب را درباره ی زندگی این نویسنده ی پیشگام آمریکایی با هم مرور کنیم.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب ربات کامل (جلد دوم)" ثبت می‌کند