1. خانه
  2. /
  3. کتاب یک فنجان چای با بزرگان روانکاوی جهان

کتاب یک فنجان چای با بزرگان روانکاوی جهان

3.8 از 1 رأی

کتاب یک فنجان چای با بزرگان روانکاوی جهان

The psychoanalysts of the world
انتشارات: قطره
٪15
95000
80750
معرفی کتاب یک فنجان چای با بزرگان روانکاوی جهان
نمی‌توان انکار کرد که امروز روانکاوی در ایران از وضعیتی استثنایی برخوردار است که نه‌تنها در طول تجربه‌ی تاریخی‌اش در سرزمین ما بی‌سابقه بوده که با سرنوشت روانکاوی در غرب هم در تضاد است. شاید هسته‌ی اصلی این رخداد شگفت‌انگیز در ایران معاصر این واقعیت باشد که روانکاوی در ایران همچنان قابلیت دگرگون‌کنندگی خود را حفظ کرده و همین موجب شده است که شاهد اوج اشتیاق برای آن باشیم. به همین دلایل است که دسترسی به متون جدی روانکاوانه ضرورتی انکا‌رناپذیر شده است. به‌رغم انتشار کتاب‌های فراوان در این زمینه، اعم از تألیفی یا ترجمه‌ای، جای مجموعه‌ای مشتمل بر نظریه‌های گوناگون در باب روانکاوی در اقلیم فرهنگی ما خالی بود. مجموعه‌ی «دفترهای روانکاوی» تلاشی برای پاسخ‌گویی به این نیاز است. کتاب «یک فنجان چای با بزرگان روانکاوی جهان» دفتر شماره 2 از این مجموعه است. این کتاب دریچه‌ای به جهان روان‌کاوی است و متفاوت‌تر و جذاب‌تر از آن‌چه که تا‌کنون خوانده‌ایم است. یک فنجان چای با بزرگان روانکاوی جهان شامل گفت‌وگوهایی با بزرگانی چون «زیگموند فروید»، «ژاک لاکان»، «اتو کرنبرگ»، «آندره گرین» و «جویس مک دوگال» است. انتخاب این عنوان از جانب مترجم کتاب دعوتی است، مقاومت‌ناپذیر برای همراهی با او و اندیشمندان روانکاوی. گفت‌و‌گوهایی که در فضایی کاملا دوستانه و صمیمی افکار و اندیشه‌های این افراد را در اختیار ما قرار می‌دهد، که به هیچ روش دیگری در دسترس نیستند. به‌طور مثال جالب خواهد بود اگر بدانیم فروید در هفتاد‌سالگی چه ذهنیتی از مرگ و زندگی دارد. «هفتاد سال زندگی به من آموخت تا آن را خاضعانه و با روی باز در آغوش بگیرم‌». این سخنان فروید بود، جست‌وجوگر اتریشی و کاشف دنیای زیرین روان. همانند ادیپ، قهرمان حزن‌انگیز یونانی، که اسمش به‌طور تنگاتنگی با انگاره‌های اساسی روانکاوی گره خورده است. با خواندن این مصاحبه‌ها شمه‌ای جدید از شخصیت این افراد مشهور در عرصه روانکاوی بر ما هویدا خواهد شد.
درباره زیگموند فروید
درباره زیگموند فروید
زیگموند فروید، زاده ی 6 می 1856 و درگذشته ی 23 سپتامبر 1939، متخصص مغز و اعصاب اتریشی و خالق روانکاوی بود. فروید در خانواده ای یهودی در شهر فرایبرگ واقع در امپراتوری اتریش چشم به جهان گشود. او در سال 1881 موفق به اخذ مدرک پزشکی از دانشگاه وین شد و در سال 1902 به درجه ی استادی رسید. پس از فارغ التحصیلی، فروید در بیمارستان عمومی وین مشغول به کار شد و در درمان هیستری به وسیله ی یادآوری تجارب دردناک گذشته از طریق هیپنوتیزم، با دکتر جوزف بروئر همکاری داشت. او در سال 1885 با مارتا برنیز ازدواج کرد و از او صاحب شش فرزند شد.فروید در شهر وین، زندگی و کار می کرد و کار بالینی خود را در این شهر در سال 1886 آغاز کرد. او در سال 1938 به منظور فرار از چنگ نازی ها، اتریش را ترک گفت و در سال 1939 در بریتانیا از دنیا رفت.زیگموند فروید با ابداع روشی کاملا جدید در فهم شخصیت انسان، جزو تأثیرگذارترین و جنجال برانگیزترین شخصیت های قرن بیستم میلادی به حساب می آید.
دسته بندی های کتاب یک فنجان چای با بزرگان روانکاوی جهان
مقالات مرتبط با کتاب یک فنجان چای با بزرگان روانکاوی جهان
آشنایی با داستان «تریلر روانشناختی»
آشنایی با داستان «تریلر روانشناختی»
ادامه مقاله
زیگموند فروید، کاوشگر تاریکی های ذهن
زیگموند فروید، کاوشگر تاریکی های ذهن

با وجود این که زیگموند فروید، پدر روانکاوی مدرن، اطلاعات زیادی از ساز و کارهای پشت پرده ی زندگی انسان ها به ما آموخت، خودش شخصیت شکننده و آسیب پذیری داشت.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب یک فنجان چای با بزرگان روانکاوی جهان" ثبت می‌کند