1. خانه
  2. /
  3. کتاب هفت پیکر

کتاب هفت پیکر

نویسنده: نظامی گنجوی
4 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.5 از 4 رأی

کتاب هفت پیکر

Haft Paykar
انتشارات: قطره
٪15
385000
327250
3.5 از 1 رأی

کتاب هفت پیکر

Haft Paykar
انتشارات: زوار
٪15
280000
238000
3.9 از 1 رأی

کتاب هفت پیکر

وزیری طرح چرم
Haft Paykar
انتشارات: کومه
٪15
450000
382500
3.8 از 1 رأی

کتاب هفت پیکر

همراه با داستان هفت پیکر به نثر ساده و روان
Haft Paykar
انتشارات: ارمغان طوبی
ناموجود
110000
معرفی کتاب هفت پیکر
"هفت پیکر" اثری برجسته و قابل توجه است از حکیم "نظامی گنجوی" که این بار با تصحیح "حسن وحید دستگردی" و به کوشش دکتر "سعید حمیدیان" در اختیار خوانندگان قرار گرفته است. این اثر که با عنوان های "بهرام نامه" یا "هفت گنبد" نیز شناخته می شود، گنجینه ای است که مسائل گوناگونی را از اخترشناسی و نجوم گرفته تا اخلاق، فرهنگ و الهیات، شامل می شود و عناصر مختلف اجتماعی و فرهنگی را از سال های پیش از متولد شدن شاعر تا دوره ی خود او، در قالب داستان و به شکلی لایه لایه به تصویر می کشد.
حکیم "نظامی گنجوی" در "هفت پیکر" آمیزه ی بی نظیری از رنگ و نقش را ارائه می دهد و موازین حکمی را در کنار باورها، عقاید و جهان بینی رایج زمان خود و حتی دوره های قبل از خود، به خواننده نشان می دهد. او از راز و رمزهای مختلفی برای ارائه ی این مسائل استفاده می کند و این رموز شامل مواردی همچون اژدها و گنج، غاز و گنبد، دختر و عروس و بسیاری از دیگر موارد هستند که در عرفان و ادبیات از آن ها سخن به میان آمده است. او نه تنها از جهان بینی اعصار گذشته بهره می برد، بلکه خود نیز چیزی به آن می افزاید و آن را به شکل خلاقانه ای عرضه می کند. کلید این ارائه ی خلاقانه در واقع به شیوه ی پرداخت حکیم "نظامی" به مسائل برمی گردد و او در "هفت پیکر"، هنر منحصر به فردی از پرورش داستان و اعتلا بخشیدن به محتوا، با استفاده از ارائه ی شکیل آن در قالب قصه را از خود نشان می دهد.
درباره نظامی گنجوی
درباره نظامی گنجوی
جمال‌الدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤیَّد، متخلص به نظامی و نامور حکیم نظامی (زادهٔ ۵۳۵ هـ. ق در گنجه– درگذشتهٔ ۶۰۷–۶۱۲ هـ. ق) شاعر و داستان‌سرای ایرانی و پارسی‌گوی در سده ششم هجری (دوازدهم میلادی)، که به‌عنوان پیشوای داستان‌سرایی در ادب پارسی شناخته شده‌است. آرامگاه نظامی گنجوی، در حاشیه غربی شهر گنجه قرار دارد. نظامی در زمرهٔ گویندگان توانای شعر پارسی است، که نه‌تنها دارای روش و سبکی جداگانه است، بلکه تأثیر شیوهٔ او بر شعر پارسی نیز در شاعرانِ پس از او آشکارا پیداست. نظامی از دانش‌های رایج روزگار خویش (علوم ادبی، نجوم، علوم اسلامی، فقه، کلام و زبان عرب) آگاهی گسترده‌ای داشته و این ویژگی از شعر او به روشنی دانسته می‌شود. روز ۲۱ اسفند در تقویم رسمی ایران روز بزرگداشت نظامی گنجوی است.
قسمت هایی از کتاب هفت پیکر

روزی از طالع مبارک بخت/ رفت بهرم گور بر سر تخت/ هرکجا شاه و شهریاری بود/ تاج بخشی و تاجداری بود/ همه در زیر تخت پایه شاه/ صف کشیدند چون ستاره و ماه/ شه زبان برگشاد چون شمشیر/ گفت کای میر و مهتران دلیر/ لشگر از بهر صلح باید و جنگ/ کاین نباشد چه آدمی و چه سنگ/ از شما کیست کو به هیچ نبرد/ مردیی کان ز مردم آید کرد/ من که از دهر بر گزیدمتان/ در کدامین مصاف دیدمتان/ کامد از هیچکس چنان کاری/ کاید از پر دلی و عیاری / از سر تیغتان به وقت گزند/ بر کدامین مخالف آمد بند/ یا که دیدم که پای پیش نهاد/ دشمنی بست و کشوری بگشاد/ این زند لاف کایرجی گهرم/ وان به دعوی که آرشی هنرم/ این ز گیو آن ز رستم آرد نام/ این نه کنیت هژبر و آن ضرغام/ کس ندیدم که کارزاری کرد/چون گه کار بود کاری کرد / خوشتر آن شد که هرکسی به نهفت/ گوید افسوس شاه ما که بخفت/ می خورد وز کسی نیارد یاد/ از چنین شه کسی نباشد شاد/ گرچه من می خورم چنان نخورم/ که ز مستی غم جهان نخورم

مقالات مرتبط با کتاب هفت پیکر
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب هفت پیکر"
9 نظر تا این لحظه ثبت شده است

☝️ادامه خلاصه ای از اقلیم ششم هفت پیک👇ر آما درخت دوشاخه شفا کر( قلب ماست ❤️) یه شاخه شمال (قلب مرکز جسم ماست که از پایین (جنوب)به نفس فرومایه اتصال هست و‌و نیز چاکراهای پایین ما و از شمال (بالا)به چاکراهای متعالی و نفس فوقانی و متعالی ما اتصال هست سرع( بیماری روانی هست و ذهن که شاخه جنوب و چاکراهای انرژی پایین روان مارو انرژی میدن و چشم هم بالاست و شمال که قلب انرژبش بالا می‌ره در پایان یک جمله‌ی بی‌نظیر می‌فرماید هرروز خیر که پادشاه میشه صبح‌ها و غروب‌ها به اون درخت رو میکرده و قدردانش بوده (یعنی قلب رو تأکید می‌کنه که مهر عشق و مهربانی و پذیرش دنیا که کار قلب است هم روان و ذهن مارو آروم می‌کنه و هم چشم دلمان بینا میشه چشم بصیرت چشم خرد بینی، توصیه میکنم این حکایت رو اقلیم ششم حتما کامل بشنوید و‌نیز دیگر آثارشان را من رو ببخشید اگر که طولانی شد با عشق آنچه را که حاصل شده بود از این آثار عرفانی و معرفتی با شما خوبان به مشارکت گذارم الهی راه و دل و دیدگانتان روشن باد آمین 🌟✨

1403/10/10 | توسطکاربر سایت
1
|
پاسخ ها

این متن قسمت دوم هست و قسمت اول در پست پایین‌تر آغاز گشته ، جابجا ثبت میشه طبعا لازم دیدم که ممکنه نیاز باشه اشاره ای بکنم ، الهی مهر دلتان بردوام و ایام بکام

1403/10/10|توسطکاربر سایت
0

سلام و مهر ، با کسب اجازه از محضر بزرگان ادب و معرفت ، نظامی در هفت پیکر زمانی بهرام به گنبد ششم یا صندل میرسه همسرش که دختر پادشاه کشورهای دیگر بوده قصد بر سخن گفتن از حکایتی از دیار خود و‌نیز خدمت به بهرام می‌کند (تماما سنبلیک و جهت تمثیل هست واژه دختر پادشاه ،و..و..،) حکایت این هست که میگوید در دیار من دو جوان نامی بنام ««خیر و شر»»باهم در بیابانی گرم و سوزان (سختی‌های زندگی دنیا) قصد سفر می‌کنند در راه آب کوزه خیر تمام میشه و اما شرَ آب داشته و به خبر نمی‌ده تا جایی که خیر در حال تلف شدن هست شر می‌گه بابت آب یابد چشمهایت را بمن بدی و با خنجر چشم خیر را از اون میگیرد و کور میشه و حتی آب هم بهش نمی‌ده و جاش می‌زاره و‌شر می‌ره که دختر چوپانی اون رو میبینه و با معجون درختی خاص که دوشاخه داشته و معروف بوده چشمان خیر رو بینا می‌کنه اون درخت فقط دوشاخه داشته یکی رو به شمال یکی هم رو یه جنوب بوده ،که برگ یک شاخه بینایی میده و برگ شاخه‌ی دیگرش مریضی سرع را خوب می‌کند کامل که تا پایان حمایت با زبان زمز و تمثیل حقایقی را برای ما روشن می‌کند آما تمثیل‌ها تا اینجای حکایت خیر (حقیقت ما،خوی انسانی ما) شر(نفس فرومایه ما) خیر درون ما توسط نفس ما نابینا شده و‌ما عینک بدبینی زدیم نمیتونم دنیا را با چشم عشق ببینیم چونکه خیر ما نابینا شده و بینایی مارو شر درون ما برده است آما درخت دوشاخه شفا گر( قلب ماست ❤️) ادامه دارد 👇

1403/10/10 | توسطکاربر سایت
1
|

کتاب هفت پیکر به تصحیح خانم زرین دخت دانش را هدیه گرفتم و فقط با خواندن مقدمه ، شرح حال و چند ورق از کتاب متوجه شدم اصلا ارزش خواندن ندارد چرا که یک شخص با عقاید شدید مذهبی و به دور از فرهنگ ایرانی سعی در انحراف افکار خواننده دارد.

1402/02/04 | توسطکاربر سایت
6
|

داستان بشر و ملیخا و داستان شاهزاده سرخ پوش هم از کتاب هفت پیکر نظامی به طور جداگانه از اجرا دکتر آذر و به شیوه نمایشی و با نثری دلنشین در اپلیکیشن ایران صدا دوبله شده و شایان توجه و شنیدن هست.

1401/05/18 | توسطسجاد علی پور
3
|

بهترین تصحیح ، تصحیح آقای دستگردی است که توسط دکتر سعید حمیدیان ویراستاری شده و نشر قطره آن را منتشر کرده و در اپلیکیشن کست باکس ، پادکستی هست به نام نظامی گنجوی که در آن آقای محمدرضا طاهری هر شش کتاب نظامی رو در حال خوانش و روایت کردن هست ، بسیار زیبا و شیرین روایت می‌کنند ، در اپلیکیشن ایران صدا هم هفت پیکر توسط دکتر اسماعیل آذر روایت شده.

1401/05/17 | توسطسجاد علی پور
12
|
پاسخ ها

سپاس برای به اشتراک گذاشتن دیدگاه و رهنمون شما. دقیقا آنچه بود که بدنبالش بودم 🙏🏻

1403/05/14|توسطکاربر سایت
0

این کتاب جز شاهکار‌های ادبیات اِروتیک(شهوانی) اما در عین حال عمیقاً اخلاقی است.

1401/05/15 | توسطسجاد علی پور
3
|

این کتاب جز شاهکار‌های ادبیات جهان است.

1401/04/26 | توسطسجاد علی پور
1
|

نثر روان هست یا شعر

1401/02/06 | توسطکاربر سایت
1
|

این کتاب به نثر روان امروزی هست یا به زبان غیر قابل فهم شعر؟

1400/10/03 | توسطفرهاد سمیعی
7
|
پاسخ ها

سلام استاد عزیز بهترین استاد هستن

1402/08/05|توسطکاربر سایت
0